صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قول می‌دهم شاهد رشد مستمر اقتصادی باشیم/ دولت نرخ ارز را متعادل نمی‌بیند/ قاطعانه در برابر آمریکا می‌ایستیم/ برجام قابل مذاکره مجدد یا بازنویسی نیست

۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۵:۲۴
کد خبر: ۳۹۴۵۸۱
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
رئیس جمهور گفت: دولت دوازدهم علاوه بر ادامه همه آرمان‌های انقلاب، دو هدف مهم را تعیین کرده است؛ «اشتغال مولد» و «مبارزه با فقر مطلق»؛ این دو هدف را ما دنبال می‌کنیم و در بودجه ۹۷ هم به این دو اصل توجه عمیق کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، نشست خبری حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی، دقایقی قبل در مقر ریاست جمهوری آغاز شد.

محورهای مهم اظهارات رئیس‌جمهور در این نشست خبری به شرح ذیل است:

+ امروز بعد از ۳۹ سال، همچنان شاهد حضور، مشارکت، نشاط و استقامت مردم در برابر انواع تهدیدات و موفقیت‌های فراوان در عرصه‌های داخلی و خارجی هستیم.

+ امروز ۷۰ درصد جمعیت کشور ما را جوانان تشکیل می‌دهند؛ ما باید افکار نسل جوان و راهی که آن‌ها توصیه می‌کنند را بشنویم و بپذیریم. تنها شنیدن هم کافی نیست؛ جوانان نمی‌خواهند ما فقط صدای آن‌ها را بشنویم؛ آن‌ها دارای افکار، ایده‌ها و خواست‌هایی هستند؛ دنیای جدید را می‌بینند؛ پیشنهاد و سخن دارند و ما باید راه پیشنهادی آن‌ها را بشنویم، ببینیم و با آن‌ها به گفتگو بنشینیم؛ راهی که آن‌ها پیشنهاد می‌کنند، باید در اراده و خواست حاکمیت همواره تاثیرگذار باشد.

+ دولت دوازدهم علاوه بر ادامه همه آرمان‌های انقلاب، دو هدف مهم را تعیین کرده است؛ «اشتغال مولد» و «مبارزه با فقر مطلق»؛ این دو هدف را ما دنبال می‌کنیم و در بودجه ۹۷ هم به این دو اصل توجه عمیق کرده ایم؛ امیدواریم در نهایت نمایندگان مجلس مصوبه‌ای که در اختیار ما می‌گذارند، همان هدف‌ها را محقق کرده باشد تا ما بتوانیم عامل به وعده‌های خود به مردم باشیم.

+ دولت نرخ ارز را متعادل نمی‌بیند؛ باید این نرخ به تعادل برسد. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفته‌های گذشته است، حتما نمی‌تواند دلایل اقتصادی و تجاری داشته باشد. چراکه در آمد ارزی ما بیش از مخارج ارزی ماست ضمن آنکه ما امسال کسری بودجه نداریم. همان بودجه‌ای که در ماه‌های اولیه در دولت تصویب کردیم، ان شاالله محقق خواهد شد. در سال‌های قبل ما در ماه‌های دی و بهمن در تامین نیازهایمان با مشکل مواجه بودیم. گرانی ارز امروز، قطعا دلایل روانی و تبلیغاتی دارد؛ آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود حتی در زمینه ارزی.

+ توصیه من به مردم این است که در مسیر پُر ریسک ارز به خاطر منافع خود قدم برندارند.

+ سازمان تامین اجتماعی و بانک‌ها باید بنگاه‌های اقتصادی خود را واگذار کنند و این تنها راه نجات اقتصاد کشور است.

+ به مردم قول می‌دهم در دولت دوازدهم شاهد رشد مستمر اقتصادی کشور باشیم.

+ در تبصره ۱۴ بودجه و همچنین تبصره ۱۸ آن، برای ریشه‌کن کردن فقر مطلق و ایجاد اشتغال، «منبع» در نظر گرفته شده است و این امر به معنای توجه دولت به مشکلات اقتصادی مردم است.

+ رشد اقتصادی کشور در سال ۹۱، منفی ۶.۸ بود اما در سال گذشته ما رشد اقتصادی دو رقمی را تجربه کردیم.

+ همواره با کشور‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای پیرامون موضوعات منطقه، بحث کردیم و باز هم بحث خواهیم کرد.

+ ما همواره در منطقه پیچیده‌ای که هستیم و مشکلات فراوانی که شاهد آن هستیم، راه حل اساسی را راه‌حل سیاسی و مذاکره با کشور‌های منطقه می‌دانیم، اما ابایی نداریم که با غیر کشور‌های منطقه هم صحبت کنیم.

+ در حاشیه اجلاس سازمان ملل در رایزنی با مقامات اروپایی و غیراروپایی، برای تلاش آن‌ها جهت توقف بمباران مردم مظلوم یمن، درخواست ارائه دادیم.

+ روابط خوبی بین ایران، ترکیه و روسیه در ماه‌های گذشته برقرار بوده است.

+ پوتین امروز در تماس تلفنی که با من داشت، یکی از نکاتی که مطرح کرد این بود که در آینده‌ای نزدیک سران سه کشور ایران و روسیه و ترکیه، پیرامون موضوع سوریه نشستی را برگزار کنند.

+ دلمان می‌خواهد عملیات ترکیه در شمال سوریه هر چه زودتر پایان یابد چراکه در این عملیات هم برادران ترک ما و هم کرد‌ها کشته می‌شوند.

+ آمریکا به فکر تجزیه سوریه است.

+ موضع اصولی ما این است که ارتش یک کشور بدون مجوز دولت کشور دیگر، وارد خاک آن نشود.

+ برخی استان‌ها هنوز سینما ندارند و باید آنها را کمک کنیم و همچنین به بخش خصوصی برای انجام این مهم یاری رسانیم.

+ برجام حداقل آنقدر استحکام داشته که در این یک سال در برابر آمریکا مقاومت کند.

+ اینکه در آینده آمریکا نسبت به برجام چه خواهد کرد را حتی دوستان اروپایی نزدیک ترامپ هم نمی‌دانند.

+ ما آغازگر نقض برجام نخواهیم بود؛ همچنین نه خطی به برجام اضافه می‌شود و نه خطی از آن کم خواهد شد؛ همچنین مسائل دیگر به برجام مرتبط نخواهد شد.

+ ما برای شرایط آینده پیرامون برجام، پیش‌بینی‌های لازم را کرده‌ایم؛ تا زمانی که منافع ما تامین شود در برجام خواهیم بود و بودن یا نبودن آمریکا تاثیری در اصل ماندن ما در برجام نخواهد داشت.

برجام تعهد حزب دموکرات نیست بلکه تعهد دولت آمریکاست.

+ ایجاد یک میلیون و ۳۰۰ هزار شغل در سال آینده، پیش‌بینی سازمان برنامه و بودجه بر اساس بودجه‌ای است که به مجلس تقدیم کرده‌ایم، اما متاسفانه تبصره ۱۸ بودجه که مرتبط با اشتغال است تا اینجا در کمیسیون تلفیق دچار تغییرات زیادی شده است.

+ در سال گذشته اشتغال ما ۷۰۰ هزار نفر بوده است و سال آینده این ۷۰۰ هزار حتما بیشتر خواهد بود، اما اینکه به ۱ میلیون می‌رسد یا نه را، من نمی‌توانم بگویم.

+ تردیدی وجود ندارد که آمریکا به دنبال ایجاد مشکلات برای مردم و دولت ایران است.

+ آمریکا در دولت فعلی‌اش، نخستین شکست مفتضحانه را در ارجاع موضوع آشوب‌های ایران به شورای امنیت متحمل شد که همه کشور‌ها با آن مخالفت کردند.

+ هیچ‌وقت شاهد نبودیم که کاخ سفید به سفرای کشور‌ها در شورای امنیت «چلوکباب» دهد، اما برای اولین بار جهت رای آوردن در شورای امنیت پیرامون متهم کردن ایران در یمن، این کار را انجام داد.

+ ما قاطعانه در برابر آمریکا می‌ایستیم و همچنین هیچ علامتی نمی‌بینیم که سال ۲۰۱۸ برای ما به لحاظ سیاسی و منطقه‌ای، سال مشکلی باشد.

+ دولت مصمم است که پیام‌رسان‌های داخلی را تقویت کند.

+ برجام قابل مذاکره مجدد یا بازنویسی نیست.

+ تعهد ما در برابر دنیا این است که به دنبال سلاح کشتار جمعی نرویم و ما نه به خاطر این تعهد که به خاطر فتوای رهبری به این سمت نخواهیم رفت؛ اما در رابطه با سلاح‌های متعارف آنچه برای دفاع نیاز داشته باشیم چه موشک، چه زیردریایی و چه سایر تجهیزات را ارتقا می‌دهیم.

+ موشک‌های ایران هیچ‌گاه برای تهاجم به هیچ کشوری نبوده و نخواهد بود.

+ اگر آمریکایی‌ها به تمام تعهدات خود در برجام پایبند بودند، شرایط دیگری ایجاد می‌شد.

+ کلید روابط آینده ایران و آمریکا دست واشنگتن است و آنها باید از فشار و تحریم و تهدید دست بردارند.

+ اگر کسی در منطقه فکر کند «اسرائیل» دشمن ایران و دوست کشور‌های منطقه است، کاملا در اشتباه است؛ اسرائیل با همه مسلمانان مشکل دارد و در طول ۷۰ سال همیشه علیه کشور‌های اسلامی توطئه و تجاوز کرده است؛ دشمن اصلی در منطقه «صهیونیسم» است.

+ دلمان می‌خواهد رژیم عربستان سعودی بر سر عقل بیاید و منافع مسلمانان را مدنظر قرار دهد.

+ با گذشت زمان، افرادی که امروز در ریاض حاکم هستند، خواهند فهمید که این مسیر که انتخاب کرده‌اند «نادرست» است.

+ «مالیات» یک ضرورت و واجب برای همه است و همه باید مالیات دهند؛ اگر کسی بخواهد مالیات قانونی خود را ندهد، آیا می‌شود؟

+ اینکه گفته شود یک دستگاه مالیات ندهد و مابقی مالیات بدهند، یعنی «رانت» و «اقتصاد ناسالم»؟

+ اتکا دولت یازدهم به نفت نسبت به دولت قبل کمتر شد و این سیاست در دولت دوازدهم ادامه می‌یابد.

+ ۳۲ درصد درآمد‌های نفتی مطابق با لایحه بودجه به صندوق توسعه ریخته می‌شود و چهارده و نیم درصد سهم خود صنعت نفت است و بنابراین، چیزی که به ما می‌رسد ۵۰ درصد است.

+ در حال حاضر در کشور ما مهاجرت معکوس آغاز شده است و جوانان تحصیلکرده به کشور ما بازمی‌گردند.

+ ما در سال آینده حمایت‌های خود از اقتصاد دانش‌بنیان را ادامه می‌دهیم.

+ ما می‌خواهیم آلودگی هوا از بین برود بنابراین باید تمام خودرو‌ها و وسایل مصرف‌کننده انرژی اصلاح شود که این امر، نیازمند «بودجه» است.

+ عربستان سعودی چندین برابر ما نفت می‌فروشد اما از سال گذشته تا امسال قیمت بنزین و گازوئیل را ۲ برابر کرده است.

+ وزیر نفت ما دیروز اعلام کرد که در ایران روزانه معادل ۵.۵ میلیون بشکه نفت مصرف می‌شود؛ آیا واقعا می‌شود؟ خیابان‌ها و جاده‌های ما امروز به پارکینگ تبدیل شده‌اند و بنزین در ماشین‌ها ریخته می‌شود و به این طرف و آن طرف می‌رویم؛ این اشکال باید رفع شود و در این رابطه نیازمند گفت‌وگوی ملی هستیم.

+ امروز مردم در افغانستان با تروریسم چه در قالب داعش و چه در قالب‌های دیگر مواجه‌اند و ما اگر بتوانیم چه به لحاظ مستشاری و چه به لحاظ دیگر، به مردم و دولت افغانستان در موضوع مقابله با تروریسم کمک می‌کنیم.

+ آمریکایی‌ها با پایگاه‌هایی که در افغانستان ایجاد کردند قرار بود امنیت را تامین کنند، اما شاهدیم که امنیت مردم افغانستان روز به روز کمتر می‌شود.

+ شاید حضور نیرو‌های خارجی بهانه‌ای برای گروه‌های تروریستی جهت جذب جوانان باشد.

+ ما الان تقریبا به همه مردم یارانه پرداخت می‌کنیم؛ قشر‌هایی که نیازمند هستند نباید از این یارانه استفاده کنند؛ در تبصره ۱۴ لایحه بودجه تلاش داشتیم با مجلس در این زمینه به تفاهم برسیم، اما علی‌رغم برگزاری ۲ جلسه با روسای کمیسیون‌ها و اعضای کمیسیون تلفیق که رئیس مجلس هم حضور داشت، پیرامون اتخاذ شیوه کار یکسان در این رابطه به توافق نرسیدیم.

+ پیرامون حامل‌های انرژی میان ما و مجلس اختلافی وجود ندارد و هر دو اعتقاد داریم که افزایش قیمت حامل‌های انرژی باید به صورت تدریجی باشد و مجلس باید در تبصره ۱۸ و پیوست‌هایش در این رابطه حمایت کند.

+ پیرامون پرداخت یارانه به اقشار غیرنیازمند، چنانچه دولت شناسایی کند، این یارانه را قطع خواهد کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *