استخوان پیکرهای سوخته جانباختگان سانچی از بین نمیرود/ رد فرضیه خورده شدن استخوانها از سوی آبزیان
در پی این برخورد، کشتی سانچی که حامل میعانات گازی بود منفجر شد و بعد از گذشت چندین روز از سوختن این کشتی، در نهایت روز یکشنبه ۲۴ دی ماه، اعلام شد که سانچی به طور کامل غرق شده است.
پس از اقدامات صورت گرفته به منظور یافتن پیکرهای خدمه کشته سانچی در نهایت پس از جستجوهای لازم، ۳ پیکر به خانوادههای دریانوردان تحویل داده شد.
میلاد آروی، مجید نقیان و محمد کاووسی ۳ دریانوردی بودند که پیکر آنها یافت شد.
بعد از گذشت چندین روز از این حادثه، خانواده جانباختگان سانچی همچنان تاکید دارند که پیکر عزیزانشان باید از زیر آب خارج شود و بارها درخواست خود را به مسئولان اعلام کرده اند.
چشمان خانواده شهدای سانچی هنوز در انتظار است؛ انتظاری که مشخص نیست سرانجام به نتیجه میرسد یا خیر.
در حال حاضر اعلام شده که به دلیل عمق دریا، غواصان قادر نیستند خود را به کشتی زیر آب رفته سانچی برسانند و اکنون تنها یک ربات به محدوده کشتی سانچی فرستاده شده است.
اکنون، اما و اگرهای زیادی در رابطه با پیکر شهدای سانچی مطرح است. یکی از مهمترین سوالاتی که طرح میشود این است که آیا به دلیل درجه حرارت بالای آتش، اثری از پیکرهای شهدای سانچی باقی مانده است یا خیر.
برای شفاف شدن این سوال، گفت و گویی را با یک کارشناس حریق و فرمانده یکی از ایستگاههای آتش نشانی داشته ایم.
وی در این باره میگوید: استخوان در دمای ۶۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتی گراد به کربن تبدیل میشود البته این موضوع بستگی به میزان جذب کلسیوم استخوانهای افراد نیز دارد.
این کارشناس حریق میافزاید: باید اطلاعات حرارت سنجها در رابطه با دمای کشتی سانچی زمان حریق اعلام شود.
این فرمانده آتش نشانی با اشاره به تفاوت دما در نقاط مختلف کشتی سانچی میگوید: پیش از غرق شدن کشتی سانچی، کف کشتی در آب بود و بدون شک پیکرهای خدمه نیز در کف کشته بوده است. ضمن اینکه درجه حرارت در
مخزنهای حاوی میعانات گازی کشتی، موتورخانه و سایر نقاط مختلف کشتی متفاوت بوده است. تمام خدمه کشتی در یک نقطه متمرکز نبوده اند به همین خاطر به طور قطعی نمیتوان ادعا کرد که تمام پیکرها از بین رفته است.
وی میافزاید: این امکان وجود دارد که خدمه کشتی پس از اطلاع از حادثه فرصت پیدا کرده باشند که لباس حریق به تن کنند. البته باید به این موضوع توجه شود که لباس حریق نیز حدود نیم ساعت در مقابل آتش مقاوم خواهد بود و بیش از آن، پیکرها میسوزند.
این کارشناس حریق با اشاره به احتمال باقی ماندن استخوانهای شهدای سانچی میگوید: در پی حرارت، ممکن است استخوانها خرد شده باشند، اما پیدا کردن این استخوانها ممکن است.
وی با بیان اینکه احتمال خورده شدن استخوانها از سوی آبزیان وجود ندارد میگوید: به دلیل ریختن میعانات نفتی در دریا، تا شعاعی مشخص، هیچ موجود زندهای در دریا باقی نمیماند به همین خاطر احتمال خورده شدن استخوانها وجود ندارد.