برنامه صد روزه محیط زیست تمرکز روی پسماند است/ نا امیدی به محیط زیست ضربه می زند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، کاوه مدنی، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست خبری با تشکر از حضور اهالی رسانه در برنامه پاکسازی پارک پردیسان گفت: در برنامه ریزی معاونت آموزش و پژوهش به دنبال پیدا کردن نقاط ضعف و قدرت و چگونگی عملکرد در گذشته بودیم.
وی افزود: این سازمان مجموعه ای از نقاط قوت و ضعف دارد. یکی از آنها فقدان قدرت در برنامه ریزی مدون برنامه ریزی عملگرا و اصولی است و به همین دلیل اسناد بالادستی کارهای بزرگی را دیده ایم که در مرحله اجرای آن بسیار ضعیف هستیم.
مدنی با اشاره به کمی بودن برنامه ها گفت: می گویند ۸۵۰ سمن محیط زیستی فعال وجود دارد که با ما در تعامل هستند. سوال این است که این تعداد کمتر یا بیشتر باشد چه تاثیری در جامعه دارد. این نگاه در جامعه آکادمیک هم وجود دارد و حتی استاد دانشگاه در تشریح عملکرد خود میگوید این تعداد مقاله نوشته است، کسی از تاثیر این کارها نمی گوید.
وی با اشاره به برخی تغییر ساختارها در این معاونت گفت: بخشی از فعالیت های ما افزایش پیدا کرده است. برای فعالیت یک برنامه صد روزه از ابتدای دی ماه تا ۱۳ فروردین ماه در نظر گرفته شده تا تمرکز این برنامه روی پسماند است.
مدنی در تشریح این برنامه گفت: برای اینکه بتوانیم نوروزی داشته باشیم که از سال قبل پاک تر باشد نباید تنها شب عید به مردم کیسه بدهیم. طرحی را با هشتگ #بی_زباله کلید زدیم تا از یکم دی ماه تا ۱۳ فروردین روی پسماند و زباله تمرکز کنیم. موضوعی که برخلاف خیلی از معضلات بزرگ محیط زیستی مردم میتوانند در آن نقش بزرگی ایفا کنند. روش ما هم این است که جنگ لشکری نکنیم و جنگ چریکی کنیم. یعنی هر کس هر چه میتواند در کوچه و خیابان خود انجام دهد. هر کس هر دشمن پسماندی که میبیند کاری انجام دهد.
وی افزود: ما معتقدیم که باید سنگ ریزه ها در فعالیت جا به جا کنیم. هر چند سنگ ها بزرگ هم حای خود را دارد اما اگر همه کشور به دنبال سنگ بزرگ باشد این حکایت از نزدن دارد. فعالیت های کوچک می تواند ما را آماده کند و هم به ما امید دهد.
معاون آموزش و پژوهش با اشاره به خطر نا امید کردن جامعه گفت: در همین رسانه ها ببینیم که در یکسال گذشته چقدر خبرهای خوب و گسترده محیط زیستی منتشر شده و چقدر خبر با نگاهی منفی منتشر شده است. این امید را از جامعه جلب می کند وقتی امید سلب شود محیط زیست یکی از قربانیان اصلی و اولیه است.
وی همچنین در پاسخ به وضعیت سمن ها و ساماندهی آنها گفت: سمنها به لحاظ مالی وابستگی به دولت ندارن. یک سمن به ما مراجعه و درخواست انجام ارزیابی زیست محیطی داد. تعجب آور است که یک سمن چطور میخواهد کار ارزیابی زیست محیطی را انجام دهد. برخی سمنها دنبال این هستند که با لیبل سمن به عنوان شرکت مشاور فعالیت کنند و این مسیری برای رها شدن آنها از مالیات است. برای ما مردم و سمنها یکی هستند. اگرچه همکاری با سمنها سهلتر است اما اینطور نیست که فقط سازمانهای مردمنهاد را به رسمیت بشناسیم بلکه ما با همه کسانی که بخواهند برای محیط زیست کشور فعالیت کنند تعامل خواهیم داشت ضمن اینکه شفاف سازی در این زمینه امری لازم است.