صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بومی سازی ۹۰درصدی تجهیزات تولید برق/ دوران مدیریت تقاضا در پیش است

۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۳:۲۴
کد خبر: ۳۹۴۰۴۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر نیرو با اشاره به اینکه ۹۰ درصد تجهیزات داخلی سازی شده عنوان کرد: این اقدام برای کشور کارنامه روشنی است به طوری در سال ۵۷ توسط نیروگاه های موجود با پیمانکاران خارجی ظرفیت تولید برق تنها ۷ هزار و ۲۴ مگاوات بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، رضا اردکانیان در نشست خبری صبح امروز که به منظور تبیین برنامه های این وزارتخانه برگزار شد در زمینه بهره برداری از پروژه های مختلف در این وزارت خانه بیان کرد: در ایام دهه فجر تعداد قابل توجهی پروژه مربوط به آب و برف به بهره برداری رسید.

وی در ادامه افزود: در بخش برق ۷ پروژه نیروگاهی به ارزش ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون یورو در بهبهان، یزد، پل گوهر و سمنگان سیرجان به بهره برداری رسیده است.

وزیر نیرو تصریح  کرد: ۳ نیرگاه آماده انجام کار در منطقه ارس، خرم آباد و زاهدان کار خود را آغاز کردند.

اردکانیان با بیان اینکه مجموعه این پروژه ها ظرفیت برق کشور را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد اظهار کرد: ۷۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نصب شده داریم که بخش اعظم آن توسط توان داخلی به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد تجهیزات داخلی سازی شده عنوان کرد: این اقدام برای کشور کارنامه روشنی است به طوری در سال ۵۷ توسط نیروگاه های موجود با پیمانکاران خارجی ظرفیت تولید برق تنها ۷ هزار و ۲۴ مگاوات بوده است.

وزیر نیرو اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم آب و برق مطمئن در اختیار مجموعه مصرف کنندگان قرار دهیم، گریزی از میدان دادن وسیع و حمایت مستمر از بخش خصوصی نداریم و در این زمینه کارهای خیلی خوبی انجام شده و می توان آنها را توسعه داد.

اردکانیان با اشاره به بخش تجدیدپذیرها گفت: هم اکنون حدود 2.5 میلیارد دلار توافق نامه و قرارداد داریم که باید برای نصب و بهره برداری از 2 هزار مگاوات نیروگاه عملیاتی شود.

وی در زمینه خرید تضمینی برق نیز خاطرنشان کرد: به طور متوسط هر کیلوولت برق 370 تومان از تولیدکننده خریداری می شود در حالی که رقم دریافتی از مصرف کننده برق در کشور خیلی پایین تر است.

وزیر نیرو در خصوص نیروگاه‌های فسیلی اظهار کرد: هم اکنون 48 درصد متعلق به بخش خصوصی است و بیش از 50 درصد تولید برق توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و کم کم دولت و وزارت نیرو به سمت سیاستگذاری صرف، کنترل و نظارت و تنظیم بازار حرکت می کند.

اردکانیان با اشاره موضوع  آب و فاضلاب عنوان کرد: در عین اینکه به تمامی راه‌های تامین منابع مالی همچون شیرین کردن آب شور دریاها فکرمی کنیم و مطالعه خواهیم کرد ولی بیشتر تاکید بر استفاده صحیح تر از منابع آب موجود را داریم و باید به طور جدی روی موضوع کاهش تلفات شبکه های آب روستایی و شهری بپردازیم و برای توجیه اقتصادی باید از فناوری های روز  استفاده کرد.

وی در خصوص اصلاح قیمت برق گفت: صنعت برق اگر منابع لازم برای تعمیر و نگهداری و پایداری شبکه را نداشته باشد، تمام کشور با مشکل جدی مواجه خواهد شد بنابراین ما هر چه زودتر باید سرمایه گذاری لازم را برای این کار انجام دهیم.

اردکانیان با اشاره به اینکه حدود 80 درصد مصرف کنندگان برق در حد الگوی تعریف شده یا زیر آن مصرف می‌کنند گفت: در همین شرایط پرمصرف کنندگانی هستند که به هیچ شکل منطقی نیست از تعرفه های خفیف برخودار شوند پس اصلاح قیمت به عنوان یک ابزار برای اصلاح روند پرمصرف‌ها کمک کننده خواهد بود.

وزیر نیرو در ارتباط با طرح انتقال آب خلیج فارس به کرمان که هفته گذشته توسط رئیس جمهوری مطرح شد، گفت: سال‌ها قبل توافق نامه ای بین شرکت‌های خصوصی و وزارت نیرو امضا شد و وزارت نیرو درخواست کرد این طرح برای تامین آب شرب مناطقی از هرمزگان و شهر‌های کوچکی در استان کرمان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری و اجرا شود و دولت آن را به صورت تضمینی خریداری کند.

وی  افزود:  استفاده از آب‌های ژرف نیز پروژه‌ای مطالعاتی است و نفس مطالعه آن یک کار موجه است.

اردکانیان در رابطه با زمان اجرایی شدن طرح خاطرنشان کرد: هم اکنون با درخواست‌هایی حتی از ناحیه استانداران مواجه هستیم، و تا زمانی که نتیجه طرح مطالعاتی سیستان و بلوچستان  مشخص نشود  این موضوع عملیاتی نخواهد شد.

وزیر نیرو در خصوص وضعیت سدهای کشور اظهار کرد: ورودی آب به سد‌های کشور از ابتدای مهرماه تا یازدهم بهمن ماه سال آبی جاری ۵.۷۵ میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با سال گذشته ۳۴ درصد اُفت داشته است.

وی افزود: دراین مدت حجم آب موجود مخازن سد‌ها ۲۰.۳ میلیارد متر مکعب بوده که در مقایسه با سال گذشته مخازن سد‌ها با اُفت ۱۵ درصدی روبرو بوده و در حال حاضر ۴۱ درصد مخازن سد‌های کشور پر است.

اردکانیان در انتها خاطرنشان کرد: ۳۰ درصد مخازن سد‌های تهران پر است و حجم آب موجود مخازن سد‌های پنجگانه تهران (لار، طالقان، کرج، لتیان، ماملو) نیز در یازدهم بهمن ماه ۵۶۶ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با سال گذشته چهار درصد کاهش داشته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *