صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیپلمات: سیاست جدید آمریکا پاسخگوی پیچیدگی‌های امنیتی "افغانستان" نیست

۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵:۰۱
کد خبر: ۳۹۳۹۳۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دیپلمات در گزارشی نوشت: به دلیل ناتوانی سیاست جدید ترامپ در افغانستان در پاسخگویی به پیچیدگی های امنیتی در این کشور و جنگ بر سرمنافع کشورهای مختلف، خشونت در افغانستان درسال آینده افزایش می یابد.

به گزارش گروه بین‌الملل ،  دیپلمات در گزارشی در مورد افزایش خشونت در افغانستان نوشت: در هفته های اخیر وضعیت امنیتی در افغانستان بدتر شده است. روز دو شنبه هفته گذشته، گروه داعش بر یک مرکز نظامی در کابل حمله کرد که بر اثر آن شماری از سربازان جان خود را از دست دادند.

در ادامه این گزارش آمده است: این حمله پس از یک حمله مرگبار دیگر در کابل که توسط طالبان انجام شد صورت گرفته و بر اثر آن بیش از 100 تن جان خویش را از دست دادند. همچنان دو هفته قبل، طالبان بر یک هتل بین المللی در کابل حمله کردند که در نتیجه 20 تن جان باختند.

در حالی که آمریکا حملات اخیر تروریستی در کابل را محکوم کرد، اما سخنرانی های اخیر دونالد ترامپ، هیچ چیزی را در افغانستان تغییر نداده است. سیاست های کنونی آمریکا برای پیچیدگی های سیاسی و امنیتی داخلی در افغانستان پاسخگو نیست. علاوه براین، این سیاست تمایل بیشتری به مقابله با افزایش رقابت های اقتصادی و امنیتی از سوی چین، روسیه و ایران در جنوب آسیا دارد تا به شکل صادقانه به مشکلات سیاسی و امنیتی در افغانستان که سبب خشونت ها در افغانستان شده باشد. به عین شکل، پاکستان و متحدین اش در افغانستان با مواضع امریکا در افغانستان نیستند و به همین دلیل بن بست ها ادامه دارد.

در ماه های اخیر، طالبان و داعش به حملاتشان در افغانستان شدت بخشیده اند. به‌رغم گزارش ها در مورد تقسیم بندی های شان، طالبان افغان و داعش در قسمت بروز دادن خشونت در سطح رقابتی قرار داشته و شمار خشونت ها را افزایش داده اند. ظاهرا، حملات هردو گروه بر اهداف شان در سطح هشدار دهنده ای قرار دارد.

از سوی دیگر، نیروهای امنیتی افغان در میدان نبرد بر ضد تروریسم تاثیرگذار نبوده و بیشتر به عنوان نیروهای نمایشی حضور داشته اند. در خارج از کابل، جایگاه دولت در بخش های مختلف با چالش های مختلف روبرو می باشد. در حال حاضر، طالبان افغان و شورشیان دیگر تقریبا بالای 40 الی 45 درصد خاک افغانستان حضور و یا نفوذ دارند.

امنیت بخش های دیگر کشور، توسط دولت در کابل کنترل می شود و توسط قدرت مندان محلی که شبه نظامیان خود را اداره می کنند و به ندرت با خواسته های دولت موافقت اند، کنترل می شود. زومندان منطقه ای منافع دولت را در قسمت جلوگیری از قدرت گرفتن طالبان و داعش استفاده کنند، اما زمانی که اقدامات دولت در حوزه مسائل شخصی، سیاسی و قبیله آنها ناسازگار باشد، دولت را به رسمیت نمی‌شناسند.

همچنان، افزایش رقابت های اقتصادی و امنیتی میان کشورهای منطقه، ارتباطات استراتژیک طالبان افغان برای منافق بین المللی به گونه موثر افزایش یافته است. با افزایش رقابت ها از سوی گروه داعش، طالبان افغان نیز پایه های حمایتی منطقه ای خویش را متنوع کردند. در جریان سال های اخیر این گروه روابط خویش را با کشورهای پاکستان، چین، روسیه برقرار ساخته است. تقسیم منافع این گروه همزمان شده است با تلاش های کشورهای دیگر برای مقابله با رشد روز افزون گروه داعش در افغانستان و مقابله با حضور واشنگتن در منطقه و سیاست برتری جویی در افغانستان می باشد.

آنچه حالا برهمگان روشن است اینکه، بیش از این طالبان به پاکستان وابسته نیست و این گروه حمایت های نظامی و مالی را از منابع دیگر نیز به دست می آورد. حمایت از گروه طالبان در پاکستان و سایر کشورهای منطقه ای صرفا در بخش حمایت مالی است. این نکته را به یاد داشته باشیم که طالبان، توانسته خودمختاری خود را از لحاظ رد دیکتاتوری ها یا توصیه های دولت های منطقه ای به اصطلاح «دوستانه» که در معرض توقف عملیات تروریستی خود در افغانستان است را حفظ کند. در میان سایر موضوعات، این نشان می دهد که طالبان اکنون این را درک کرده اند، کشورهای منطقه ای که از این گروه حمایت می کنند از اهمیت استراتژیک بر امنیت در افغانستان و به صورت کل در منطقه آگهی دارند.

تلاش ترامپ برای شکست طالبان افغانستان تنها از راه زور، به سایر گروه این فرصت را می دهد که در کشور رشد کنند. این وضعیت احتمالا تمرکز گروه طالبان را بر جنگیدن برضد نیروهای امنیتی محلی افغان و بین المللی هدایت خواهد کرد که در نتیجه توجه به حضور گروه داعش که اهداف آن فراتر از افغانستان است را نادیده خواهد گرفت.

افزایش میزان خشونت ها و رشد سریع گروه داعش در افغانستان، زنگ خطر را در پاکستان نیز به صدار در آورده باشد. سال گذشته، گروه داعش حمله خونین انتحاری را در پاکستان انجام دادند. عدم توانایی افغانستان برای به دست آوردن قلمرو های که توسط گروه های مخالف تصرف شده و ناتوانی دولت برای و اعاده قدرت در سایر مناطق کشور به این معنی است که مشکلات امنیتی اسلام آباد نیز در حال افزایش یافتن است.

به گزارش افغانستان ما، چالش های موجود برای آمریکا و دیگر کشورهای منطقه، تعادل رقابت بر سر منافع در افغانستان می باشد. برخورد منافع میان کشورهای منطقه تنها زمینه برای ترور و خشونت را فراهم خواهد ساخت. در نتیجه، در هفته ها و ماه های آینده، حملات گروه های تروریست تنها در افغانستان افزایش خواهد یافت، زیرا هیچ نشانه ای از اینکه کشورهای منطقه گرد هم آیند دیده نمی شود تا آنها از دایره منافع خود بیرون بیایند و به چرخه خونین خشونت در افغانستان پایان دهند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *