تخریب بافت لثه ایمپلنتگذاری را غیر ممکن میکند
متخصص بیماری های لثه با اشاره به اهمیت حفظ سلامت آن گفت: اگر به سلامت بافت لثه توجه نکنیم در آینده نهتنها ساختار لثه دچار مشکل میشود و دندانها از بین میروند، بلکه آرواره و استخوان فکی وجود ندارد تا بتوانیم ایمپلنتگذاری کنیم.
وی ادامه داد: لثه سیستم جونده را پشتیبانی میکند و تا پایان عمر به عنوان یکی از پرکارترین اعضای بدن انجام وظیفه خواهد کرد. متأسفانه در جامعه ما توجهی به اینکه اگر دندانها از دست بروند چه مشکلاتی به وجود خواهد آمد، نمیشود.
فکرآزاد افزود: اگر به سلامت بافت لثه توجه نکنیم در آینده نهتنها ساختار لثه دچار مشکل میشود و دندانها از بین میروند بلکه دیگر آرواره و استخوان فکی وجود ندارد تا بتوانیم ایمپلنتگذاری کنیم.
این متخصص بیماریهای لثه ادامه داد: وارد شدن ایمپلنتها شبهه ایجاد کرده است که اگر دندانها از بین بروند با ایمپلنتگذاری مشکل حل میشود؛ بدون آنکه در نظر داشته باشند با از بین رفتن بافت لثه جایگاهی برای ایمپلنتگذاری حتی دندان مصنوعی وجود ندارد.
فکرآزاد اظهار داشت: اگر بافت لثه از بین برود و دندانی وجود نداشته باشد تلفظ کلمات و تغذیه افراد بیمار دچار اشکال میشود، در نتیجه بر روی سلامت بدن و اعتماد به نفس تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه بیماریهای لثه با بیماریهای دستگاههای مختلف بدن ارتباط دارد، گفت: کسانی که دچار بیماریهای شدید لثه میشوند احتمال سکتههای قلبی و مغزی در آنها افزایش مییابد همچنین در خانمهای باردار نوزاد با وزن کم متولد میشود.
این متخصص بیماریهای لثه ادامه داد:اخیراً ارتباط شیوع برخی از سرطانها و بیماریهای ریوی با بروز بیماریهای لثه کشف شده است. به همین دلیل ما باید به ساختار لثه توجه ویژهای داشته باشیم.
فکرآزاد در خصوص ویژگیهای لثه سالم گفت: سفت بودن لثه، داشتن رنگ صورتی کمرنگ و بدون بو و خونریزی آن که به صورت کنگره کنگره در اطراف دندانها قرار دارند از مهمترین ویژگیهای لثه سالم است.
وی افزود: اولین علامتی که نشان از سالم نبودن لثه دارد تغییر رنگ است. به دلیل التهاب، از رنگ صورتی کمرنگ به رنگ آبی و در مواقعی حاد به رنگ سیاه یا خونمرده تبدیل میشود.
وی در ادامه گفت: خونریزی از لثه مورد دیگری است که سلامت لثه را تحت تأثیر قرار میدهد و این خونریزی به هیچ وجه طبیعی نیست. یعنی اگر افراد هنگام خوردن غذا، بیدار شدن از خواب یا مسواک زدن خونریزی احساس کردند باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنند.
این متخصص بیماریهای لثه تصریح کرد: اگر بیماری لثه تداوم پیدا کند ساختار کنگره کنگره بین دندانها از بین میرود. در نتیجه لثه شل شده، از دندان جدا میشود و در نهایت با فشار دادن دندانها ترشحهای چرکی و بوی بد از دهان خارج میشود.
فکرآزاد اظهار داشت: معمولاً بیمارانی که در مرحله آخر بیماری برای درمان لثه به پزشک متخصص مراجعه میکنند به دلیل آسیبهای وارده به لثه دندان در این مرحله لق میشود و برای درمان آن هیچ کاری ساخته نیست.
وی افزود: بهترین زمان مراجعه به پزشک برای درمان لثه ابتدای بیماری و زمانی است که بیمار با اولین خونریزی مواجه شده است. درد این بیماری مانند دنداندرد نیست، درد لثه گنگ و با خارش و خونریزی همراه است. همچنین افراد اگر مسائل ساده پیشگیری را جدی نگیرند به مشکلات جبرانناپذیری دچار میشوند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *