صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این نشانه‌های سکته مغزی را جدی بگیرید

۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۴:۵۹
کد خبر: ۳۹۳۸۲۲
مشکلات بینایی مانند دوبینی، تاری دید، یا از دست دادن دید در یکی از چشم ها می تواند نمونه ای از علائم سکته مغزی باشند، اما ممکن است افراد بسیاری سن بالا یا خستگی را دلیل این شرایط در نظر بگیرند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، سکته مغزی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است. آسیب مغزی ناشی از این سکته در صورت رسیدگی و درمان سریع می‌تواند به حداقل برسد، اما به طور معمول یک سکته مغزی به واسطه تشابه علائم و نشانه‌های آن با مشکلات سلامت دیگر نادیده گرفته می‌شود و این شرایط درمان را به تاخیر می‌اندازد.

در هر دقیقه‌ای که از سکته مغزی سپری می‌شود، مغز حدود ۱.۹ میلیون سلول را از دست می‌دهد. گذشت هر ساعت پس از سکته مغزی بدون دریافت درمان، مغز را به اندازه سه و نیم سال پیر می‌کند. هرچه مدت زمان بیشتری بگذرد و به بیمار رسیدگی نشود، احتمال مواجهه با مشکلات گفتاری، از دست دادن حافظه، یا تغییرات رفتاری بیشتر می‌شود.

دو نوع سکته مغزی وجود دارند. سکته مغزی ایسکمیک که در نتیجه مسدود شدن رگ‌های خونی و کاهش جریان خون به مغز شکل می‌گیرد و سکته مغزی هموراژیک که به واسطه پارگی رگ خونی و نشت خون در مغز رخ می‌دهد. علائم هر دو نوع سکته مغزی می‌توانند مشابه باشند. تماس با مرکز فوریت‌های پزشکی در کوتاه‌ترین زمان ممکن پس از تجربه نشانه‌های بروز مشکل اهمیت دارد. در ادامه با برخی از نشانه‌های سکته مغزی که ممکن است آن‌ها را نادیده بگیرید، بیشتر آشنا می‌شویم.

فکر می‌کنید خستگی موجب دوبینی شده است

مشکلات بینایی مانند دوبینی، تاری دید، یا از دست دادن دید در یکی از چشم‌ها می‌تواند نمونه‌ای از علائم سکته مغزی باشند، اما ممکن است افراد بسیاری سن بالا یا خستگی را دلیل این شرایط در نظر بگیرند. تجربه دوبینی شرایطی غیر معمول برای خستگی یا مطالعه بیش از حد محسوب می‌شود. مسدود شدن یک رگ خونی می‌تواند میزان اکسیژنی دریافتی چشم را کاهش دهد، که موجب مشکلات بینایی می‌شود و ممکن است با دیگر نشانه‌های سکته مغزی همراهی نشود.

فکر می‌کنید بی حسی بازو به دلیل خواب رفتن آن شکل گرفته است

اگر پس از یک چرت کوتاه بیدار می‌شوید و دست یا پای شما بی حس شده است، در نظر گرفتن احتمال زیر فشار قرار داشتن عصب و خواب رفتن موقت اندام منطقی است. اما اگر دست شما به ناگاه بی حس یا ضعیف شده و طی چند دقیقه به حالت عادی باز نمی‌گردد با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. کاهش جریان خون در شریان‌هایی که به ستون فقرات تا پشت سر منتهی می‌شوند می‌تواند موجب بی حسی یا ضعف یک سمت بدن شود.

فکر می‌کنید مشکلات گفتاری با مصرف دارو‌ها مرتبط است

برخی داروها، مانند مسکن ها، می‌توانند موجب مشکلات گفتاری شوند و مردم اغلب این مشکلات را با مصرف دارو‌ها و نه سکته مغزی مرتبط می‌دانند. اما اگر تجربه مشکلات گفتاری یک عارضه جانبی است که به طور معمول با آن مواجه نیستید، ممکن است دچار سکته مغزی شده باشید و باید هرچه سریع‌تر کمک پزشکی دریافت کنید. یکی از نشانه‌های خاموش سکته مغزی زمانی است که صورت شما وضعیت نامتقارن دارد.

عدم تعادل می‌تواند به واسطه کاهش جریان خون به مغز شکل بگیرد. اگر به ناگاه با ناتوانی در حرکت مستقیم مواجه شده اید و تلو تلو می‌خورید و یا سرگیجه ناگهانی را تجربه می‌کنید، بهتر است به جای انتظار برای برطرف شدن آن‌ها هرچه سریع‌تر با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

فکر می‌کنید ناتوانی در تفکر به واسطه خستگی شکل گرفته است

هنگامی که افراد در یافتن واژه‌های درست با مشکل مواجه می‌شوند یا رشته افکار خود را از دست می‌دهند، فکر می‌کنند که بیش از اندازه خسته هستند. اما نقص‌های شناختی ناگهانی از نشانه‌های شایع سکته مغزی هستند. ممکن است هر از چند گاهی با فکر کردن درباره یک واژه دچار مشکل شوید، اما فکر کردن درباره هرچه قصد دارید بگویید و از بیان آن ناتوان هستید نباید مدت زمان زیادی طول بکشد.

در برخی موارد، بیمارانی که سکته مغزی را تجربه کرده اند ممکن است از بروز مشکل آگاه نباشند، از این رو اطرافیان آن‌ها باید زنگ هشدار را به صدا درآورند. بخشی از مغز که به خوبی کار نمی‌کند درک بیمار و توانایی فکر کردن وی را مختل می‌سازد.

فکر می‌کنید سردرد‌های شدید یک میگرن هستند

اگر مستعد تجربه میگرن نیستید، سردرد‌های شدید می‌توانند نشانه‌ای از یک سکته مغزی باشند. سردرد‌های میگرنی و سکته مغزی ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند، زیرا دارای علائم عصبی مشابه هستند. بهتر است بدترین حالت را در نظر بگیرید و تشخیص را به یک متخصص بسپارید.
 
منبع:عصر ایران
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *