۹۶؛ بدترین سال بارشی کشور ظرف ۵۰ سال گذشته/ باید به جنگ خودروسازها برویم
وی در عین حال به ادامهی روند اسرافها در حوزه مصارف خانگی، شرب، کشاورزی، صنعتی و... اظهار کرد: واقعیتها را باید گفت و نمیتوان به بهانه جشن و شادباش دهه فجر، از این واقعیتهای ناگوار در عرصه آب چشم پوشی کرد.
کلانتری با اشاره به پیش بینیهای هواشناسی تاکید کرد که وضعیت نرمالی را برای ادامهی زمستان شاهد نخواهیم بود و افزود: باید تجدید نظر جدی در نوع کشت، کشاورزی، منابع آبی و... در دستور کار قرار دهیم.
وی با ابراز تاسف از فقدان آمایش سرزمین بعد از گذشت ۴ دهه از انقلاب گفت:صنایع آب بر در سواحل جنوبی و شمالی در مرکز کشور فعال است و صنایع فولاد و پتروشیمی در اصفهان بعنوان یکی از کم آبترین شهرهای کشور جایگذاری شده است.
کلانتری ادامه داد:برای فرهنگ سازی، پیوستهای زیست محیطی را به سختی تصویب میکنیم، اما در ادامهای پیوست را رها میکنیم؛ بنابراین هم اینک این سیاست را در دستور کار داریم که این پیوستها حالتی اجرایی پیدا کند.
معاون رئیس جمهور از قصور سازمان محیط زیست در حوزه نظارت بر اجرا سخن گفت و افزود: باید قوانین را اصلاح کنیم و صنایع مورد بازرسی، پیگیری و دیده بانی قرار گیرند. حتی صنایع خودروسازی و پالایشگاهی باید مورد سوال قرار گیرند، چون مردم حق دارند از هوا و آب سالم استفاده کنند.
کلانتری اضافه کرد: در کل نیم در صد بودجه کل کشور به سازمان بودجه محیط زیست اختصاص مییابد که معادل ۷۰۰ میلیارد تومان به این سازمان مربوط است؛ همچنین بودجههای جانبی از جمله بودجه پسماند برای محیط زیست پیش بینی شده بود.
وی همچنین تاکید کرد که باید به جنگ خودروسازان برویم و ادامه داد: پسماندها یکی از معضلات بخشهایی از کشور است و شمال کشور به واقع گرفتار زبالههای مردم این منطقه و نیز مسافران هستند که زیست در این مناطق را با سختی رو به رو کرده است.
کلانتری مسئله ریزگردها و حق آبه تالابها را نیز یادآور شد و افزود: باید با شرایط موجود کنار بیاییم و حداکثر بهره وری را انجام دهیم؛ بنابراین صداوسیما باید مردم را برای سالی کم آب آماده کنند. چون جای هیچ گونه اسرافی خاصه در بحث کشاورزی وجود ندارد.
انتهای پیام/