صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارتقای رابطه حمایت دولت از بانک توسعه صادرات/ قرارداد فاینانس با روسیه امضا شد

۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۸:۰۶
کد خبر: ۳۹۳۶۵۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مدیر عامل بانک توسعه صادرات با اشاره به امضای قرارداد فاینانس با روسیه گفت: رتبه حمایتی دولت از بانک توسعه صادرات در سال جاری از 4 به 2 رسیده و سقف اعتباری این بانک به BB- است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ، علی صالح آبادی در نشست خبری صبح امروز در خصوص عملکرد این بانک در نه ماهه سال جاری گفت: مانده تسهیلات بانک توسعه صادرات تا پایان دی ماه ۲۱.۶۹۱ میلیارد تومان بوده است که از این رقم ۱۷ درصد آن که معادل ۳.۸۸۶ میلیارد تومان است مربوط به تسهیلات ریالی و ۸۳ درصد آن که حدود ۴.۹ میلیارد تومان بوده مربوط به تسهیلات ارزی است.

وی در ادامه افزود: مانده تسهیلات بانک توسعه صادارت حدود ۸.۱۰۰ میلیارد تومان بوده است که در بخش سرمایه در گردش حدود ۴۰ درصد رشد داشته ایم؛ و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ در بخش طرح‌ها و پروژه‌ها تخصیص داده شده است.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات در توضیح تسهیلات پرداختی این بانک در نه ماهه سال جاری گفت: ۵.۸۰۰ میلیارد تومان در نه ماه ابتدایی سالجاری تسهیلات پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۲ درصد رشد داشته اشت و از این مبلغ ۷۵ درصد مربوط به سرمایه در گردش و ۲۵ درصد مربوط به طرح‌ها است.

وی در خصوص تعداد تسهیلات اعطایی در سال جاری بیان کرد: تعداد تسهیلات اعطایی ۲.۲۰۲ فقره بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳.۴ درصد رشد را تجربه کرده ایم و در این بین سپرده‌ها ۲.۹۰۴ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲ درصد رشد داشته است.

صالح آبادی با اشاره به اینکه مانده سپرده‌های ارزی ۵۸ درصد رشد داشته است، گفت: مانده سپرده ارزی در سال جاری ۲.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸ درصد رشد را تجربه کرده بعلاوه الی سی خارجی تا دی ماه سال ۹۶، ۹۰۰ میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ده درصدی داشته است و ال سی ریالی نیز با ۴۵ درصد رشد به ۳۰۴ میلیارد تومان رسیده است.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات افزود: حوالجات ارزی در نه ماهه ابتدایی سال رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است و به رقم ۵ میلیارد و ۵۷ میلیون دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۸۰ درصدی داشته و حواله بانکی نیز ۸۳ درصد رشد را تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه مبلغ ضمانتنامه ریالی در سال جاری ۲۴ درصد رشد داشته است، بیان کرد: ضمانتامه‌های سال جاری ۲۴۱ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۴ درصدی داشته و مبلغ ضمانتنامه ارزی در این بین ۳۲ میلیون دلار بوده که ۳۲ درصد رشد داشته که در مجموع وضعیت عملکرد اعتباری سپرده‌های ارزی و اعتباری بانک در سال ۹۶ مطلوب بوده است.

وی در خصوص تعداد کارگزاران خارجی در بانک توسعه صادارت تصریح کرد: تعداد ۱۳۲ کارگزار خارجی در کشور داریم که در این بین ۳۸ حساب بانکی از کشور‌های مختلف در بانک توسعه صادرات فعال هستند در این میان اولویت بهبود روابط کارگزاری‌ها با سایر کشور‌ها بوده است و در سال جاری کشوری مثل آفریقای جنوبی را نیز به مجموع کارگزاری‌ها اضافه کرده ایم.

صالح آبادی در توضیح مجموع ۱۳۲ رابط کارگزاری با بانک توسعه صادرات گفت: از میان ۱۳۲ رابط کارگزاری ۷۱ کارگزار اروپایی، ۴۱ کارگزار از کشور‌های آمریکایی، ۱۲ کارگزار آفریقایی و ۲ کارگزار از کره جنوبی را شامل می‌شود.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات افزود: رتبه حمایتی دولت از بانک توسعه صادرات در سال جاری از ۴ به دو رسیده وسقف اعتباری این بانک به BB- است.

صالح آبادی تصریح کرد:در قرارداد روسیه، ریسک هر بانک را ارزیابی کرده و فاینانس بدون ضمانت نامه دولتی اختصاص می‌یابد و البته خطوط ری فاینانس صد میلیون دلاری با کره، ٢٥ میلیون دلار با فرانسه، ٢٥ میلیون دلار با ترکیه برقرار شده که البته در حال مذاکره با مجارستان هم هستیم که ظرف دو ماه آینده امضا می‌شود و البته با EIH نیز خطوط ری فاینانس را مبادله خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه تسهیلات صندوق توسعه ملی با کمک منابع بانک توسعه صادرات، منبع تامین مالی خوبی است، بیان کرد: تاکنون صندوق توسعه ملی در سال جاری هزار میلیارد تومان به بانک داده است و در حوزه ارزی نیز ٥٠٠ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات اظهار کرد: از اختصاص صد میلیارد تومان به صورت هفت ساله برای طرح‌های صادراتی خبر داد و گفت: این کار جدیدی است که باب آن در صندوق توسعه ملی باز شده است و امیدواریم منجر به رشد سپرده گذاری ریالی شود.

صالح آبادی با بیان اینکه حمایت از طرح‌های دانش بنیان در دستور کار قرار گرفته است، گفت: امسال ٢٤٣ میلیارد ریال به این بخش تسهیلات دادیم و البته شعبه خاصی را برای این کار تعیین کرده ایم؛ در عین حال ١٠٠ درصد صادرکنندگان ممتاز کشور مشتری بانک توسعه صادرات هستند و البته مشتریانی که صادرکننده بوده، ولی چک برگشتی یا معوقه بانکی دارند، نمی‌توانتد از ما خدمات بگیرند، البته در روز ملی صادرات نیز بسته حمایتی داده شده است و سطح اختیار مدیران شعب برای تخصیص تسهیلات بالا برده شده و وثایق را سهل‌تر کرده ایم.

وی یادآور شد: اعتبارسنجی مشتریان در کنار وثایق بانکی از جمله موارد مدنظر ما است و از همه مهمتر اعتبار مشتری است که در بانک مشتری را بر اساس مواردی از جمله صورت‌های مالی و سوابق نزد سیستم بانکی رتبه بندی می‌کنیم.

صالح آبادی از رتبه بندی هفتصد صادرکننده در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: به هیچ وجه از منابع بانک مرکزی به نحوی استفاده نمی‌کنیم که وضعیت ما را قرمز کند و حتی یک روز نزد بانک مرکزی قرمز نشده و همواره وضع حساب‌ها مثبت بوده است؛ ضمن اینکه از منابع سایر بانک‌ها نیز استفاده نکردیم.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات یکی از الزامات نظام بانکی را فروش اموال و دارایی‌های مازاد بانکی دانست و گفت: شرکت‌های ابزاری بانک‌ها فقط باید باقی بمانند و مابقی باید واگذار شوند. امروز ما در بورس حدود صد میلیون تومان سهام شرکتی را داریم که نماد آن بسته است، اما غیر از آن هر اموالی بوده، واگذار شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *