تولیدکنندهی پسماند پزشکی در قبال مدیریت پسماند کار خود مسئول است
وی افزود: وزارت بهداشت هیچگونه وظیفهای در خصوص حمل و نقل و دفع پسماند پزشکی ندارد، به طوری که این وزارت همواره از وظایف نظارتی برخوردار است.
رئیس گروه بهداشت محیط بیمارستانها و مدیریت پسماند وزارت بهداشت با اشاره به این که تولیدکنندهی پسماند پزشکی در قبال پسماند کار خود مسئول است، اظهار داشت: وزارت بهداشت چهارچوبهای دقیقی را برای مدیریت پسماندهای پزشکی تهیه و تنظیم کرده است که در اختیار تولیدکنندگان پسماند پزشکی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: مراکز درمانی میتوانند طبق دستورالعملهایی که وزارت بهداشت در حوزهی مدیریت پسماند به آنها ارائه کرده است، نسبت به مدیریت پسماند مرکز خود اقدام کنند، به طوری که تفکیک پسماند، نگه داری و خطر زدایی پسماند از جمله موارد مهم این دستورالعمل است.
ملک احمدی همچنین در ادامه اضافه کرد: در صورتی که بی خطر سازی پسماند پزشکی در مراکز درمانی انجام شود، وظیفهی حمل و امحای آن بر اساس قانون پسماند بر عهده شهرداری قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان پسماندهای پزشکی میتوانند بر اساس تبصره مادهی ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت و امحای زبالههای تولید شده را به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار کنند.
رئیس گروه بهداشت محیط بیمارستانها و مدیریت پسماند وزارت بهداشت با اشاره به این که بیمارستانها باید پسماند خود را در چهار گروه متفاوت تقسیم بندی کنند، تصریح کرد: پسماند عادی، پسماندعفونی، پسماند تیز و برنده و شیمیایی و دارویی چهار نوع مختلف پسماند هستند که باید از مبدا تولید آنها جدا سازی شوند.