نقش باکتری های موجود در شیر با خطر ابتلا به آرتروز روماتوئید
مطالعه جدید نشان می دهد ممکن است باکتری های موجود در شیر آغازگر بیماری آرتروز روماتوئید باشند.
اما اکنون محققان دانشگاه سنترال فلوریدا پی برده اند مجموعهای از باکتریهای موجود در شیر ممکن است آغازگر ابتلا به آرتروز روماتوئید در افرادی باشد که به لحاظ ژنتیکی مستعد این بیماری هستند.
آرتروز روماتوئید یک بیماری التهابی و خودایمنی است که موجب میشود سیستم ایمنی به مفاصل، ماهیچه ها، استخوانها و اندام فرد حمله کند.
معمولا بیماران با درد و تغییر شکل استخوانها عمدتا در دست و پاها روبرو هستند. این بیماری ممکن است در هر سنی روی دهد، اما شروع آن عمدتا بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال است و شیوع آن در زنان سه برابر بیشتر است.
در این مطالعه رابطه بین آرتروز روماتوئید و زیرگونه MAP (Mycobacterium avium paratuberculosis) مشخص شده است. انسان ممکن است با مصرف شیر، گوشت گوساله و کودهای حیوانی بدست آمده از مدفوع گاو در تماس با این باکتری قرار گیرند.
مطالعه شامل ۱۰۰ بیمار داوطلب بود. حدود ۸۰ درصد بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید دارای جهش در ژن PTPN۲/۲۲ و ۴۰ درصد از لحاظ آزمایش MAP، مثبت بودند.
صالح ناصر، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما معتقدیم که افراد متولدشده با این جهش ژنی که بعدها به خاطر مصرف شیر یا گوشت آلوده در معرض MAP قرار میگیرند با ریسک بالا ابتلا به آرتروز روماتوئید مواجه هستند.»
به گفته وی، فهم نقش MAP در ابتلا به این بیماری میتواند به معنای درمان موثرتر این بیماری باشد.
منبع:مهر
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *