صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح تحول سلامت اصلاح نشود، سال آینده با مشکل تامین دارو روبرو می‌شویم

۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۰:۰۳
کد خبر: ۳۹۲۶۲۸
یک تولید کننده دارو گفت: دولت یا باید بودجه‌ای که برای بیمه‌ها و تامین داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص داده، افزایش دهد یا باید در خصوص طرح تحول سلامت یکسری اصلاحات جدی را اعمال کند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،سیامک افاضلی در آغاز با بیان اینکه سیستم تامین دارو در کشور‌های مختلف به دو شکل مجزا صورت می‌گیرد، گفت: تامین دارو در بعضی از کشور‌ها به صورت دولتی است؛ معمولا در این سیستم کل نیاز دارویی کشور توسط وزارت بهداشت آن کشور خریداری می‌شود و متولی تامین دارو نیز خواهد بود.

وی ادامه داد: در بعضی از کشور‌ها سیستم به صورت آزاد است و شرکت‌ها دارو را تولید می‌کنند و در یک فضای رقابتی به فروش می‌رسانند که در ایران نیز این سیستم پیاده می‌شود. آنچه اهمیت دارد این است که در کشور برای واردات یا تولید دارو، دولت عملا هیچ کمکی را انجام نمی‌دهد و تامین منابع مالی برای واردات یا تولید، توسط شرکت‌های وارد کننده و تولید کننده انجام می‌شود و طبیعتا رقابت بسیار سنگینی نیز در این حوزه وجود دارد.

وی به تهدیدات تامین دارو اشاره کرد و بیان داشت: آنچه در این حوزه تهدید کننده است، گردش ناصحیح و در حقیقت توقف گردش مالی در این حوزه است. بیمارستان‌های دولتی و مراکز دولتی بهداشتی و همچنین بیمه‌ها که بخش زیادی از پول دارو را برای بیماران تامین می‌کنند، اگر نتوانند با توجه به بودجه شان، پول دارو را پرداخت کنند، منجر به توقف در چرخه مالی و مشکل در تامین داروی کشور خواهد شد.

تولید کننده دارو تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد، آن است که یا دولت باید بودجه‌ای که برای بیمه‌ها و تامین داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص داده است، افزایش دهد یا باید در خصوص طرح تحول سلامت یکسری اصلاحات جدی را اعمال کند؛ در غیر این صورت روند امروز قابلیت ادامه پیدا کردن ندارد و متاسفانه تامین دارو در سال آینده با مشکلات جدی روبرو می‌شود.

وی اضافه کرد: وقتی مجموعه‌ای که خریدار عمده دارو است به چرخه تامین مالی دارو بدهکار می‌شود، هیچ راه حلی غیر از تامین بدهی وجود ندارد، زیرا نه داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها توان این را ندارند که از منابع بانکی برای پرداخت هزینه‌های دارو‌ها وام بگیرند. برای تولید کننده و وارد کننده دارو نیز دریافت وام بانکی جهت تامین نقدینگی، صرفه اقتصادی ندارد؛ بنابراین دولت باید واقع بینانه عمل کند تا گره‌ها برطرف شود یا اگر این حجم از مشکلات مالی در دولت وجود دارد که نمی‌تواند این مسئله را حل کند، یک اصلاحات جدی در طرح تحول سلامت ایجاد شود تا هزینه و درآمد‌ها با هم سرآمد شود؛ تمام اهداف طرح تحول سلامت به دلیل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی و کاهش کیفیت ارائه خدمات، زیر سوال رفته است.

در ادامه بهروز بنیادی به بدهی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به تامین کننده‌های دارو اشاره کرد و گفت: هم کمیسیون بهداشت و هم مجلس تلاش کردند تا به نحوی بیمه سلامت را توانمند کنیم تا بدهی‌های خود را در سال ۹۷ پرداخت کند و تعهدات خود را پرداخت کند.

وی درباره راه‌های توانمند کردن بیمه سلامت اظهار داشت: این کار از طریق اسناد خزانه و اوراق قرضه، به بیمه سلامت رقم خوب هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است و با منابع دیگر به حدود ۱۲ الی ۱۳ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس بیان داشت: در چهار ماه گذشته عدد خوبی برای دارو‌ها و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کرد؛ حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی تامین مالی صورت گرفت و شرکت‌های دارویی نیز تا حدودی راضی شدند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *