صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهرداری خود را موظف به توسعه فضاهای فرهنگی از جمله موزه سینما می‌داند

۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰:۵۳
کد خبر: ۳۹۲۰۴۹
شب گذشته دوشنبه 9 بهمن ماه محمدعلی نجفی شهردار تهران در بازدید از موزه سینما با هنرمندان و سینماگران نیز دیدار کرد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی موزه سینما، شهردار تهران در بازدید از موزه سینما و دیدار با هنرمندان و سینماگران گفت: به نظر می رسد موزه سینمای فعلی در شان تاریخ صد ساله سینمانیست. البته گزارشی مبنی بر طرح جدیدی برای توسعه و بازسازی موزه به ما ارائه شده است.

محمدعلی نجفی شهردار تهران افزود: برای این طرح برنامه ریزی هایی انجام شده است اما مشکلات مالی مانع تحقق آن شده است و همه سعی ما این است تا با کمک مالی  این طرح به سرانجام برسد و برای اینکار وزارت ارشاد را هم دخیل می کنیم.

نجفی با بیان اینکه متاسفانه در ایران گردشگر خارجی  زیاد نداریم گفت: باید تلاش کنبم تا جوان ها با تاریخ کشورمان آشنا شوند و در ابن زمینه موزه ها میتوانند کمک زیادی کنند تا جوان ها در جهت اعتلا و توسعه کشور گام بردارند.

وی همچنین گفت: شهرداری خود را موظف به توسعه فضاهای فرهنگی از جمله موزه سینما می داند.

نجفی با بیان اینکه مسئله تشکیل کارگروه مشترک باید دنبال شود، گفت: در گذشته از موزه سینما بازدید کرده بودم اما در بازدید امشب متوجه شدم، امکانات موزه سینما از نظر فضا و سخت افزار محدود است و در خور و شایسته سینمای ایران نیست. سینمای ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی 2 هزار جایزه بین المللی کسب کرده است که بدین معناست که دو هزار بار به احترام سینمای ایران به پا خواستند. بنابراین شهرداری کمک می کند تا شرایط موزه بهتر شود اما در مورد سایر تقاضاها باید در نظر داشته باشیم که به هرحال امکانات شهرداری در وضع موجود محدود است.

منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما گفت:  در این موزه جمع شده ایم تا درباره آنچه بین ما سینمادارن و شما مسئولین است حرف بزنیم . همه ی ما با مخاطب سر و کار داریم. هرکسی که از لحاظ نظری سینما را نخواهد اقتدار کشور را نخواسته است.

وی ادامه داد: اصل اولی که امروز ما را در کنار هم قرار بدهد، جذب مخاطب است. سینما با شهر ارتباط مستقیم و قابل فهمی دارد، اگر در شهری سینما  نداشته باشد، نمی توانیم بگوییم آن شهر پیشرفت داشته است. سینما یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

فریدون جیرانی گفت: آقای شهردار تلویزیون ما با شهر مدرن فاصله زیادی دارد. در این رسانه سعی می شود تا بیشتر شهر سنتی را نشان بدهد. این نکته باعث می شود تا مخاطب فاصله زیادی را بین جامعه و رسانه اش ببیند.

فرهاد توحیدی با اشاره به وجود ذخائر ژنتیکی عظیم در دنیا که در آن ژن‌هایی بسیار نادر نگهداری می‌شوند و همچنین با قهرمان خشکی منابع آب جلوه دادن آقای کلانتری بیان کرد: مهندس نجفی ذخیره‌گاه ژن شهری ما کجاست؟ محیط زیست شهری چیست؟ قطعا هر جایی است که بشر در آن زندگی می‌کند. ما در سینمای ایران با یک مشکل بزرگ مواجه هستیم. ما با ذخیره‌گاه ژنتیک شهر خداحافظی کرده‌ایم و حتی نابودش کرده‌ایم. در آنجایی که هنر در خدمت توسعه شهری است تقاطع ما با شهر زیاد است.

وی ادامه داد: هنر در جهت بهداشت روانی می‌تواند کمک‌کننده باشد اما متاسفانه در شهرداری حلقه‌های مفقوده وجود دارد. بافت تاریخی تهران را به عنوان ذخیره‌گاه ژنتیک تهران حفظ کنید و مثل شهرداری‌های ممالک توسعه‌یافته به سمتی بروید که بیش از این اجازه تخریب باغ‌ها را ندهیم. در بسیاری از شهرها بودجه در اختیار استادان سینما قرار می‌گیرد تا آنها به این طریق به شهر کمک کنند. ما چه چیزهایی در تهران داریم که به آنها ببالیم و آنها را تبلیغ کنیم؟

آتیلا پسیانی نیز گفت: چیزهایی مثل فضای سبز و مجسمه‌ها لازمه مردم شهر است. چیزهایی که ما با آن نشانه‌ها در شهر آدرس می‌دهیم همان اماکن فرهنگی است. مثل چهارراه ولیعصر یا برج میلاد. امیدواریم در زمان مدیریت شما در تهران شرایطی به وجود آید که کسرت مکان‌های فرهنگی را شاهد باشیم. در واقع با زیاد شدن تعداد این مکان‌ها از تعداد زندانیان کاسته خواهد شد و ناهنجاری‌ها تبدیل به هنجار می‌شود. امیدواریم بتوانیم با حمایت جدی شما شهر تهران را که عبوس و ناشاد است با وجود اماکن فرهنگی پر از مهر کنیم.

مجید مظفری با حضور در جایگاه بیان کرد: تمرکز هنرمندان عمدتا در تهران است. از این رو تهران پایتخت هنر سرزمین ایران نیز هست. اما سهم این هنرمندان از این اتفاق چیست؟ گاهی این حوزه زیرشاخه کارگری نامیده شده است در حالی که ما نه کارگر هستیم و نه کارمند.

وی ادامه داد: شهرداری می‌تواند با در اختیار دادن اماکن تاریخی کشور به هنرمندان پیشکسوت هم باعث حفظ و نگهداری آن اماکن شود و هم در تربیت هنرمندان موثر باشد و باید مکانی تخصصی به هنرمندان اختصاص پیدا کند.

در ادامه سید محمد بهشتی با اشاره به اینکه عمر بلدیه و سینما تقریبا یکسان است، گفت: چه زمانی که سینما یا شهرداری وجود داشته باشند یا نداشته باشند هر دو این توانایی را دارند که به حیات خود ادامه دهند. دوره‌هایی شهرداری به سینما و گاهی برعکس آن خدماتی را به هم کرده‌اند که نتایج درخشانی داشته، یک نمونه آن احداث موزه سینماست که در سال ۷۴ با مذاکره با آقای کرباسچی این امکان محقق شد. ویژگی خاص موزه سینما این است که تمامی اشیاء در آن اهدایی است. اگر مدیریت شهری این ظرفیت را به جا آورد با توجه به امکانات و پیشرفت سینمای ایران اتفاقات درخشانی رخ خواهند داد.

در این نشست چهره‌هایی همچون محمدمهدی حیدریان، علیرضا تابش، علیرضا رضاداد،  روح الله حسینی، سید محمد بهشتی، منوچهر شاهسواری، فاطمه معتمد آریا، بیژن امکانیان، منوچهر محمدی، غلامرضا موسوی، بهرام عظیمی، مهتاب کرامتی، ابوالحسن داوودی، فریبا کوثری، جهانگیر کوثری، فریدون جیرانی، حسین فرح بخش، احمد امینی، فرهاد توحیدی، علی شادکام، نوید محمودی، هارون یشایائی، مجید مظفری، مرتضی رزاق کریمی، جمال ساداتیان، حبیب اسماعیلی، چنگیز جلیلوند، آتیلا پسیانی، محمدهادی کریمی، سید علی احمدی و احد صادقی حضور داشتند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *