موشکهای بالستیک چگونه در اختیار نیروهای یمنی قرار گرفتند؟
به گزارش گروه بینالملل ، با رونمایی نیروهای مردمی یمن از موشکهای بالستیک خود طی ماههای گذشته همچنان این سؤال بدون پاسخ مانده که چه کسی موشکهای بالستیک را در اختیار مبارزان یمنی قرار داده است.
ارتش یمن و یگانهای مردمی انصارالله طی ماههای گذشته بارها مواضع ائتلاف سعودی را با موشکهای بالستیک خود هدف قرار دادهاند اما مهمترین آنها شلیک یک موشک بالستیک به فرودگاه بینالمللی ریاض در چهارم نوامبر سال گذشته میلادی بود که حتی سامانه دفاع ضد موشکی پیشرفته پاتریوت عربستان نیز نتوانست آن را رهگیری کند.
عربستان سعودی و دیگر کشورهای عرب متحدش از ماه مارس 2015 تاکنون نزدیک به سهسال است که بیوقفه مردم یمن را از زمین و آسمان هدف حمله قرار دادهاند.
بنا به گزارش سازمان ملل جنگ ائتلاف سعودی علیه مردم یمن تاکنون دستکم ده هزار کشته بر جای گذاشته و همچنین موجب بزرگترین بحران انسانی در این فقیرترین کشور شبه جزیره عربستان شدهاست.
با این همه شلیک موشکهای بالستیک نیروهای یمنی به خاک عربستان و از همه مهمتر هدف قراردادن پایتخت آن معادلات میدانی جنگ یمن در سومین سال آن را به شکل بیسابقهای تغییر داده است.
پس ازعملیات موشکی نیروهای مردمی انصارالله و ارتش یمن به عربستان مدام این پرسش در فضای بینالمللی به شیوههای مختلف طرح میشود که چه کسی این موشکهای پیشرفته را در اختیار انصارالله قرار دادهاست.
پاسخ آمریکا به پرسش موشکهای انصارالله
آمریکا به همراه عربستان و دیگر کشورهای عربی و همچنین برخی از کشورهای اروپایی نخستین کسانی بودند که به منظور دستیابی به پاسخی مشخص و از پیش تعیین شده این پرسش را در عرصه بینالمللی مطرح کردند. در واقع جنون ضدایرانی دولتمردان آمریکایی به همراه متحدان عربشان، به دلایل مختلفی که بیان آنها فرصتی جداگانه میطلبد، بیشتر تلاش میکنند به هر طریق ممکن اعلام کنند که ایران موشکهای بالستیک را در اختیار نیروهای یمنی قرار داده است.
این جنون ضدایرانی تا آنجا پیش رفت که «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل، با ترتیبدادن نشست خبری در پنتاگون و نمایش آهنپارههای باقیمانده از موشک بالستیک شلیک شده به فرودگاه بینالمللی «ملک خالد» ریاض، به خیال خود میخواست به صورت مستند نشان دهد که موشکهای شلیک شده به سوی عربستان منشاء ایرانی دارند.
اگرچه جمهوری اسلامی ایران بنا به آموزههای دین مبین اسلام همیشه طرفدار مظلوم در برابر ظالمان و متجاوزان بوده و هیچگاه پشتیبانی معنوی و مستشاری نظامی خود از نیروهای مقاومت مردمی در منطقه کتمان نکرده، با این حال باید پرسید آیا به راستی پاسخ منشاء موشکهای بالستیک در دست نیروهای یمنی ایران است؟
بنا به گزارش پایگاه «یمنپرس»، موشکهای بالستیک «بُرکان» نیروهای یمنی نسخه پیشرفته و بومی موشکهای کوتاهبرد اسکاد زمان شوروی سابق هستند؛ یک موشک اسکاد نوعاً بیش از 11 متر طول و بسته به نوع آن وزنی بین 4 تا 6.5 تُن دارد. با توجه به اینکه نزدیک به سه سال است که ائتلاف سعودی با انواع سلاحهای پیشرفته بیوقفه خاک یمن را بمباران میکند و این کشور کوچک را در محاصره کامل هوایی و زمینی قرار داده به گونهای که حتی کمکهای بشردوستانه و پزشکی نیز به راحتی و بدون اجازه آنها نمیتواند به دست مردم یمن برسد، قاچاق این حجم از قطعات سنگین تسلیحاتی به نیروهای یمنی بدون خبردارشدن نیروهای سعودی و متحدانش در منطقه بیش از هر چیزی نشاندهنده بیکفایتی نیروهای سعودی و متحدانش در منطقه است، بهویژه اینکه هماکنون دهها و حتی شاید صدها موشک بالستیک در اختیار نیروهای یمنی است.
موشکهای نیروهای یمن از کجا میآیند؟
پایگاه «یمنپرس» در گزارشی پیرامون منبع اصلی موشکهای بالستیک نیروهای یمنی مینویسد: آمریکا و غرب به دلیل اینکه تمایل دارد در این برهه از زمان فشارهای خود را علیه تهران افزایش دهد،به عمد ایران را منشاء اصلی موشکهای یمنی اعلام و حقایق داستان این موشکها را پنهان میکند.
این گزارش در ادامه به این میپردازد که موشکهای بالستیک کنونی نیروهای یمنی چگونه و از چه طریقی در اختیار آنها قرار گرفته است.
منطقی است که فرض کنیم پایگاه موشکهای بالستیک یمن به سالها پیش از وقوع جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن برمیگردد.
در دهه 1990 در میانه تنش بین یمن جنوبی و شمالی، پیونگیانگ همیشه تمایل داشت تا روابط خود را با یمن جنوب افزایش دهد، در آن دوران یمن جنوبی را حزبی مارکسیستی به نام «جبهه آزادیبخش ملی» و پس از آن «حزب سوسیالیست یمن» اداره میکرد.
در سال 2015 یک مقام امنیتی کرهجنوبی مدعی شد که پیونگیانگ سالها پیش بیش از 20 موشک اسکاد را در اختیار نیروهای یمنی قرار داده است.
نیروهای یمنی تاکنون از دو نوع مختلف از خانواده موشکهای جدید «بُرکان» رونمایی کرده که به نظر میرسد شکل پیشرفته و ارتقایافته موشکهای اسکاد باشند.
مقامهای یمنی همواره ضمن تاکید بر استفاده از نیروهای بومی برای ساخت موشک به منظور مقابله با عملیاتهای وحشیانه ائتلاف سعودی میگویند که بیشتر موشکهای یمنی ساخت این کشور بوده و از نمونههای خارجی آنها الگو برداری شده است.