صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کوتاهی درمعاینات دوره‌ای بینایی کودکان عوارض جبران ناپذیری دارد

۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹:۰۰
کد خبر: ۳۹۱۸۱۲
دبیر علمی هفتمین سمینار سالانه جامعه اپتومتری ایران گفت: پس از دهه اول زندگی با عینک هم نمی‌توانیم در مورد عیوب انکساری چشمی به کودک کمک کنیم.

به گزارش گروه جامعه ،علی میرزاجانی رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران و دانشیار گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره لزوم انجام معاینات دوره‌ای بینایی در کودکان اظهار کرد: معاینات دوره‌ای بینایی در کودکان اهمیت بسزایی دارد، به طوری‌که خانواده‌ها باید برای ارزیابی تخصصی بینایی کودکان سه تا ۶ ساله خود سالی یک‌بار به اپتومتریست مراجعه کنند.

وی بیان کرد: عیوب انکساری شدید در کودکان می‌تواند آسیب‌های ناگواری را به سیستم بینایی و حتی مغز وارد کند که از جمله این عوارض می‌توان به آمبلیوپی (تنبلی چشم) اشاره کرد.

این رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران افزود: تنبلی چشم می‌تواند عواقب ناگواری را برای فرد ایجاد کند، بنابراین این عارضه باید هر چه سریع‌تر شناسایی و درمان شود.

میرزاجانی تاکید کرد:گاهی اوقات عیوب انکساری هر ۲ چشم را درگیر می‌کنند و در برخی از مواقع این عوارض تنها در یک چشم وجود دارند، در مواردی که عیوب انکساری تنها یک چشم را درگیر می‌کنند، کودک اغلب متوجه بیماری خود نمی‌شود، زیرا با چشم سالم نیاز‌های بینایی‌اش را برطرف می‌کند.

وی تصریح کرد: وقتی عیوب انکساری تنها در یک چشم وجود دارد، مغز از چشمی استفاده می‌کند که دید بهتر دارد و از آن جایی که کودک در سنین تکامل بینایی است، چشم معیوب به صورت صحیح تکامل پیدا نمی‌کند.

سن طلایی تشخیص عیوب انکساری در کودکان

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران گفت: در مواردی که پس از دهه اول زندگی کودک مشخص شود که یک چشمش دچار عیوب انکساری است، با تجویز عینک هم خیلی نمی‌توانیم به او کمک کنیم. زیرا سال‌های طلایی برای تکامل بینایی در حالی طی شده است که عیوب انکساری تنها در یک چشم وجود داشته و مغز به صورت گزینشی چشم سالم را انتخاب کرده است، بنابراین سلول‌های بینایی که مربوط به کارکرد ۲ چشم هستند در مغز تشکیل نمی‌شوند یا در صورت تشکیل به صورت کند فعالیت می‌کنند.

دبیرعلمی هفتمین سمینار جامعه اپتومتری ایران اظهار کرد: انجام معاینات دوره‌ای بینایی، تنها به کودکان محدود نمی‌شود و بزرگسالان هم باید برای سنجش تخصصی بینایی خود به صورت منظم به اپتومتریست مراجعه کنند.

وی بیان کرد: از آن جایی که پس از ۴۰ سالگی در ساختمان چشم‌ها تغییراتی صورت می‌گیرد، این امکان وجود دارد که فرد دچار افزایش فشار داخل چشم شود و اگر این عارضه به موقع شناسایی و درمان نشود می‌تواند عواقب ناگواری مانند گلوکوم (آب سیاه) را برای شخص به همراه داشته باشد.

میرزاجانی یادآور شد: انجام معاینات دوره‌ای بینایی، علاوه بر اینکه هزینه‌های درمان را کاهش می‌دهد موجب افزایش اثربخشی درمان نیز می‌شود.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *