صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رنج محروم ماندن صنعتگر مینابی از حمایت های دولت بعد از ۵۰ سال

۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵:۲۰
کد خبر: ۳۹۱۲۵۴
با گذشت ۵۰ سال از فعالیت یک صنعتگر مینابی در عرصه سفالگری بعنوان حامی فرهنگ بومی و ملی جنوب کشور هیچ حمایتی از سوی دولتمردان برای این سفالگر نشده است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، سفالگری یکی از آئین های فرهنگی آبا و اجدادی مردم شهرستان میناب است که از نسل های پیشین تا به امروز در این منطقه حفظ شده ، هنر سفالگری برای مردم این خطه از یک شغل فراتر رفته و با گوشت و خون مردم بومی استان هرمزگان آمیخته است.

علیرغم وعده های مسئولین در حمایت از قشر صنعتگر اما در گوشه و کنار دومین شهر بزرگ هرمزگان سفالگری ۵۰ سال از عمر ۶۵ ساله خود را بدون حمایت مسئولان در این عرصه هنری سپری می کند.

علی فخاری، مشهور به علی حبیب تنها سفالگر روستای حکمی میناب این روزها در پس وعده های مسئولین و محروم ماندن وی برخی داشته ها باز دست از فعالیتش در این عرصه برنداشته و همچنان در زمینه ساخت انواع صنایع دستی سفالی پیشتاز است.

 

این سفالگر مینابی در گفتگویی اظهار کرد: سالها در این عرصه بدون هیچ چشم داشتی با انواع مشکلات دست و پنجه نرم کردم و هیچ وقت لب به گلایه نگشودم ولی بی اهمیت دانستن درخواست و عدم رسیدگی به مشکلات مردم از سوی مسئولین جای بسی تامل دارد.

وی گفت: بعد از گذشت ۵۰ سال فعالیت در عرصه صنایع دستی درخواست وام از صنایع دستی این شهرستان کردم ولی مرا جواب کردند و با توجیه اینکه سن شما از ۶۰ سال گذشته از پرداخت وام سروازدند.

این حامی صنایع دستی جنوب هرمزگان افزود: با همه نداری و تنگدستی توانستم دخترم را روانه دانشگاه کنم و اکنون در رشته شیلات در بندرعباس مشغول به تحصیل است.

تنها حامی صنایع دستی شهرستان میناب در روستای حکمی زندگی خود را با چهار فرزند سپری می کند، وارد خانه محقر وساده آنها شدیم خانه ای که در و دیوار آن سالهاست نظاره گر مشکلات این خانواده است و بر اثر گذشت زمان چندین ترک در دل خود داشت.

زندگی حقیرانه یک صنعتگری که از شرایط بد روزگار تا کنون هیچ حمایتی از سوی مسئولین نسبت به درخواست های مکرر این صنعتگر محقق نشده و سالها بدون گلایه از دست رنج خود نان حلال بر سر سفره خانواده خود آورده و توانسته با برخی شرایط خود را وفق دهد.

این صنعتگر مینابی با بیان اینکه بارها از کمیته امداد درخواست ساخت منزل مسکونی کرده ام ولی تا کنون اقدامی برای ساخت یا تعمیر منزل بنده نشده است گفت: هیچ مسئولی پاسخگویی مشکلات ما نیست.

گر چه مسئولان سابق و حال شهرستان میناب در حمایت از صنعتگران مینابی وعده و وعید هایی هم داده اند و گذشت زمان خسارت فراوانی بر پیکر میناب وارد کرده ولی هنوز صنایع دستی میناب از شهرت خاص برخوردار است.

احداث بازارچه صنایع دستی در شرق هرمزگان یکی از وعده های زمان فرماندار اسبق میناب مبنی بر توافق‌نامه‌ای بین کمیته امداد امام خمینی، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری و فرمانداری ویژه میناب قرار بود اما با گذشت سالهای متمادی باز هم خبری از این وعده ها نشده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه اسبق میناب عملیات این بازارچه با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال و از سوی کمیته امداد آغاز می‌شود و این بازارچه دائمی صنایع دستی طی دو سال به اتمام می‌رسد و ویژه زنان سرپرست خانوار است اما وعده ها همچنان روی زمین خاک می خورد و حامیان صنایع دستی این شهرستان در بلاتکلیفی به سر می برند.

علیرغم وعده های داده شده ،مسئولان باید برای حمایت های هر چه بیشتر از صنعتگران مینابی اقدام کنند.

منبع: شبکه اطلاع رسانی هرمز

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *