صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آبرسانی به هزار روستا در دستور کار/اشتغالزایی 59 هزار نفری در طرح آبرسانی روستایی

۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶:۴۶
کد خبر: ۳۹۰۹۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشوری گفت:به طورکلی باید آبرسانی به 7000 روستا صورت گیرد که تا به امروز نزدیک به 6000 روستا صورت گرفته و مابقی برای سال‌های 97 و 98 باقی می ماند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، علی اصغر قانع درخصوص روند آبرسانی به روستاها و تامین مالی آن از طریق منابع صندوق توسعه گفت: برای آبرسانی به روستاها در شرایط فعلی تمرکز بر روی روستاهایی با 20 خانوار به بالا است که خوشبختانه با مطالعاتی که انجام داده ایم 1500 مجتمع آبرسانی تعریف و در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: روستاهای ما بیشتر به مجتمع‌های تک منبعی متصل هستند و در زمان خشکسالی کل روستا از دسترس خارج می شود به همین خاطر به طور تقریبی از 8 سال گذشته اقداماتی انجام گرفت تا تعدادی از روستاها را در قالب یک مجتمع تعریف کنیم و حتی الامکان به منابع آب مطمئن وصل شود.

قانع عنوان کرد: با برنامه‌ریزی های صورت گرفته طرح‌های بزرگ آبرسانی تعریف و تدوین شد تا از طریق آن روستاهای متعددی از نعمت آب بهره مند شوند.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشوری بیان کرد: این مجتمع‌ها عمومان به آب‌های سطحی یا سدهای ها وصل هستند و وظیفه تامین آب شرب روستاها را بر عهده دارند.

وی اظهار داشت: تاکنون 1500 مجتمع مطالعه شده، فقط اولویت ما در شرایط فعلی قائل شده ایم 924 مجتمع  شامل 16 هزار پارچه روستا است که مطالعات تکمیلی آن انجام و پروژهایشان تعریف شده که خوشبختانه در سال 95 ، 370 مجتمع که حدود 9 هزار روستا را تحت پوشش قرار می دادند کار عملیات اجرایشان انجام شده است.

قانع در توضیح مزایای مجتمع‌های آبرسانی تصریح کرد: از مزایای مجتمع کردن آبرسانی به روستاها می توان به تامین آب مطمئن و با کیفیت برای روستائیان اشاره کرد.

همچنین در موافقت نامه‌های با سازمان برنامه و بودجه تعدادی از روستاها در قالب تک روستا تامین آب شرب آنها در دستور کار قرار گرفته است.

معاون مهندسی وتوسعه آب و فاضلاب کشوری اظهار کرد: 924 مجتمع آبرسانی اکنون در دست احداث است که این تعداد حدود 6 هزار میلیارد تومان به منابع مالی نیاز دارد که طی زمان سه سال گذشته برای نخستین بار برای آنها از منابع ملی تأمین اعتبار شد ودر سال اخیر این منابع مالی تقویت شد تا در نهایت در بودجه سال96 ، 2 هزار میلیارد تومان منابع مالی به آن اختصاص یافته است.

وی در ادامه به منابع مالی اختصاص یافته در بودجه سال 97 اشاره و بیان کرد: خوشبختانه برای تامین آب شرب روستاها برای سال آینده دو محل مالی در نظر گرفته شده که بخشی از آن از صندوق توسعه ملی و بخشی از طریق ردیف بودجه که دولت در نظر گرفته، تامین خواهد شد.

قانع در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان پایان آبرسانی به روستاها گفت: پیشنهاد ما درابتدای شروع به کار این بود که اگر منابع لازم اختصاص یابد ما می‌توانیم ظرف سه سال عمده مشکلات را در بحث آبرسانی روستایی حل کنیم که متاسفانه بر اساس برنامه ریزی جلو نرفتیم و منابع اختصاص نیافت.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشوری گفت: برای سال 97 پیش بینی 1400 روستا صورت گرفته که در صورت تامین منابع مالی تقلیل پیدا کند این میزان به حدود 1000 روستا خواهد رسید.

وی در ادامه بیان کرد: به طورکلی باید آبرسانی به 7000 روستا صورت گیرد که تا به امروز نزدیک به 6000 روستا صورت گرفته و مابقی برای سال‌های 97 و 98 باقی می ماند.

قانع عنوان کرد: روستاهایی که در شرایط فعلی فاقد آب شرب هستند بیشتر در استان‌های سیستان و بلوچستان، مازندران و گیلان است.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشوری در خصوص حضور بخش خصوصی در تامین آب شرب روستاها بیان کرد: تمام فعالیت‌های صورت گرفته با حضور بخش خصوصی است و با ارزیای صورت گرفته در سال 95 ، دریافتیم از مرحله مطالعات، اجرا ،‌تامین لوله ،‌ اتصالات، تامین لوازم، نظارت و اجرا توسط شرکت‌های بخش خصوصی صورت می گیرد که این نشان دهنده ظرفیت بالای بخش خصوصی در کشور است.

وی در خصوص اشتغال ایجاد شده در این حوزه گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود 59 هزار اشتغال مستقیم یا غیر مستقیم در سال 95 در حوزه آبرسانی روستایی صورت گرفته است.

قانع در خصوص اجرای طرح غدیر در استان خوزستان عنوان کرد: طرح غدیر یکی از بزرگترین طرح های آبرسانی در کشور است که نمونه آن در خاورمیانه وجود ندارد این طرح به طور تقریبی از 5 یا 6 سال گذشته آغاز شده ، 70 درصد از تامین آب شهر اهواز از طریق این طرح صورت می گیرد که تامین آب آن از سد دز و از چرخه صورت می گیرد.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشوری تاکید کرد: این طرح عمدتا شهرهایی که در تامین آب شرب در استان خوزستان با مشکل روبه رو هستند را در بر می گیرد که در دل این طرح نیز جداگانه 1600 روستا آبرسانی می شود.

وی در خصوص زمان پایان طرح غدیر عنوان کرد: طرح بزرگ غدیر در سال جاری با مصوبه ویژه دولت برای استان خوزستان حدود 9500 میلیارد تومان است که در صورت تامین ظرف مدت سه سال به پایان خواهد رسید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *