صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختتامیه اولین دوره تربیت مربی نهج البللاغه برگزار شد

۰۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۹:۳۱
کد خبر: ۳۹۰۷۷۵
اولین دوره تربیت مربی نهج البللاغه که با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده بود با برگزاری آئین اختتامیه به کار خود پایان داد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اختتامیه اولین دوره تربیت مربی نهج‌البلاغه روز (پنجشنبه) ٥بهمن ماه با حضور جمعی از مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای آئین اختتامیه، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گام اول تربیت مربی نهج‌البلاغه به خوبی طی شده و گام‌های بعد را اساتیدی که در این دوره‌ها مربی شده‌اند باید محکم‌تر بردارند و در جهت ارتقای فرهنگ نهج‌البلاغه مؤثر باشند.

وی ادامه داد: در مورد نهج‌البلاغه بخش اول کسب معارف است که سخنان امام علی(ع) می‌تواند تبدیل به فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) شده و روی اخلاق و رفتار مردم تاثیر گذار شود، اما مهم‌تر از این، عمل به مضامین و مفاهیم نهج‌البلاغه‌ای است که آن را تدریس می‌کنیم و می‌آموزیم، مهم است که ما حکمت‌های بسیار بلند امام(ع) را که تدریس می‌کنیم در زندگی خودمان هم تجلی ببخشیم.

وی عنوان کرد: در این بخش احساس می‌کنم خیلی موفق نبوده‌ایم که به این جملات زیبا عمل کنیم و این کم توفیقی است که نتوانیم رهنمودهای امام(ع) را عمل کنیم، از این گرفتاری بزرگتر این است که مجموعه قرآن و نهج‌البلاغه برای حاکمان و مجموعه‌های قضایی مردم است تا اینکه برای مردم باشد و نهج‌البلاغه بیشتر برای امرا و حکما است اما چه مقدار نهج‌البلاغه در حوزه مدیریت کشور نقش دارد؟ در این چند سال آثار کمی وجود دارد که برنامه‌اش را بر اساس حکمت‌های نهج‌البلاغه انجام داده باشد که البته ممکن است که این فرهنگ هنوز جا نیفتاده و ما فکر می‌کنیم تئوری‌های وارداتی مهم‌تر هستند.

قاسمی معاون خانه اندیشمندان گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته و به ویژه در دوران جمهوری اسلامی در حوزه قرآن و عترت تلاش‌هایی انجام شده اما همچنان در جامعه ما امام علی(ع) مظلوم و نهج‌البلاغه نیز مهجور است و همه به عنوان مسلمان شیعه دین خودمان را نسبت به امام علی (ع) ایفا نکرده‌ایم و به همین دلیل است که در جامعه ما فضایی که باید در حوزه‌های مختلف حاکم باشد نیست و علی‌رغم تلاش‌های ارزشمند حق مطلب ادا نشده و نیاز داریم که بارها به نهج البلاغه مراجعه کنیم و بیش از آن هم نیاز داریم که به آموزه هایی که در این کتاب وجود دارد عمل کنیم.

وی افزود: جامعه ما در حوزه‌های مختلف نیازمند واکاوی مجدد اندیشه‌ها است و در مناسبات اجتماعی، سیاسی و .. ما با چیزی که از نهج البلاغه دریافت می‌کنیم فاصله زیادی دارد و در حوزه فردی و اجتماعی برای غلبه به مشکلات نیازمند بازگشت به قرآن و عترت و نهج‌البلاغه داریم و امیدواریم به وسیله برگزاری این دوره‌ها بیش از پیش با نهج‌البلاغه آشنا شویم و به آن عمل کنیم.

در ادامه حسین استاد ولی گفت: مطلب این است که آشنایی با کلام معصوم(ع) یکی از فضائلی است که بیشتر شامل حال این امت است و اگر کسی به این امر اسلامی توجه کند و سعی کند با کلام معصوم(ع) آشنا شود یک عقل مجددی پیدا می‌کند.استاد ما مرحوم آقای غفاری می‌فرمودند احادیث اهل بیت(ع) عقل منفصل انسان است، یعنی انسان یک عقل دارد که مطبوع خودش است و احادیث اهل بیت(ع) یک مشاور و عقل است که از خارج کمک می‌کند لذا اگر کسی با احادیث اهل‌بیت(ع) آشنا شود، نسبت به دیگران از نظر تجربی پیش است، مسئولانی که در این مراسم حضور دارند هم مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که باید به عترت در کنار قرآن کریم پرداخت.

در ادامه مراسم محمدمهدی علیقلی مسئول موسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه گفت: ۴۰۰ نفر در این دوره ثبت نام کردند و بعد از مصاحبه‌هایی که انجام دادیم ۱۲۰ نفر را پذیرفتیم که از این تعداد ۴۰ نفر از طلاب حوزه علمیه قم و ۸۰ نفر هم دانشجو هستند.

وی در خصوص هدف برگزاری این دوره بیان کرد: هدف از برگزاری این دوره آشنایی با روش علمی استفاده از نهج البلاغه است، چه بسا کلاس‌های زیادی برای نهج البلاغه برگزار شده اما معمولا روش ندارند، ما روش آشنایی با نهج البلاغه و تدریس آن را ارائه کردیم که در نهایت به سبک زندگی علوی در جامعه بینجامد و نتیجه این دوره این شود که مربیان آگاه و توانا و انقلابی تربیت شوند، همچنین در این دوره ۴ ترم در قالب ۹۸ ساعت آموزشی حضوری و ۴۰ ساعت آموزش غیر حضوری داشتیم و حاصل دوره نیز ۸۰ مقاله علمی بوده است، علاوه بر این سال آینده در ۲۲ منطقه تهران کلاس‌های نهج البلاغه را برگزار خواهیم کرد.

درپایان برنامه از تندیس اولین دوره تربیت مربی نهج البلاغه در تهران رونمایی شد و از سید ابراهیم نصراللهی، اعظم السادات حسینی کاشانی، فخری معینی کوهی، سمانه مطلق مجد، فاطمه سادات میرهاشمی و فریدون مظلوم گرمجانی به عنوان برگزیدگان دوره تجلیل به عمل آمد، همچنین از سمیرا دوست نواز، صفیه مطلق مجد، الهام محمدی و نسرین عبداللهی موحد نیز به عنوان نفرات شایسته تقدیر این دوره تجلیل شدند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *