صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جشنواره تئاتر فجر سراسر ادعا و در اصل هیچ/رویدادی فرهنگی که کاربردی ضد فرهنگ پیدا کرده است+عکس

۰۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۳۹۰۱۵۹
پیش از شروع جشنواره تئاتر فجر همه با توجه به اسامی اعضای دبیرخانه جشنواره در انتظار رویدادی بزرگ و فاخر در عرصه تئاتر بودند اما هرچه به برگزاری چشنواره تئاتر فجر نزدیکتر شدیم این امیدها رنگ باختند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، پیش از شروع جشنواره تئاتر فجر همه با توجه به اسامی اعضای دبیرخانه جشنواره در انتظار رویدادی بزرگ و فاخر در عرصه تئاتر بودند اما هرچه به برگزاری جشنواره تئاتر فجر نزدیکتر شدیم این امیدها رنگ باختند.

حاشیه و شکست های جشنواره تئاتر فجر از همان روز اول و با نحوه انتخاب آثار بخش مرور آغاز شد. به گفته جشنواره هیات انتخاب هفتاد نفره بر اساس نظر جمعی آثار حاضر در بخش مرور را انتخاب می کردند اما در آخر مشخص شد این اعضا بسیاری از نمایش ها را ندیده اند.

در مورد این فهرست و شور جمعی مورد ادعای جشنواره تئاتر فجر همین کافی است که بگوییم برخی از این اعضا حتی یکبار در سال هم پایشان به سالن های تئاتر باز نشده است.

ضربه مهلک بزرگ جشنواره اما در روز رونمایی از پوستر جشنواره رقم خورد. پوستری که برگرفته از شکلک یا همان ایموجی های معروف فضای اینترنتی شکل گرفته بود و بر خلاف اصرار دبیرخانه بر مفهومی بودن آنها هیچ سنخیتی با نام جشنواره تئاتر فجر نداشت.

برخلاف جشنواره فیلم فجر که تاکید ویژه بر همزمانی جشنواره و فجر انقلاب دارد اما جشنواره تئاتر هیچ اعتنایی به این مضمون نداشته و پوستری را با وجود انتقادات شدید رونمایی کرد که تئاتر کشور را تبدیل به سوژه خنده عمومی نمود.

در آخرین نشست خبری جشنواره تئاتر فجر که با یک ساعت تاخیر آغاز شد سیل انتقادات خبرنگاران و اهالی تئاتر به شدت دبیرخانه را مورد حمله قرار داد و اعضا نیز بدون توجه به این انتقادات بر مواضع خود پافشاری کردند. این جلسه حدودا چهار ساعت به طول انجامید و کار به جایی رسید که یکی از بازیگران جوان از شدت خشم دبیر جشنواره را مورد مواخذه قرار داد.

لج بازی و یکدندگی دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر تنها به بخش مرور و پوستر ختم نشد و تا جایی پیش رفت که به جای واگذاری بلیت فروشی به بهترین سایت بلیت فروشی تئاتر، این اتفاق را به یکی از ضعیف ترین سایت های موجود سپرد. همین اتفاق باعث شد بلیت فروشی برای تمامی اهالی رسانه با وجود اعلام دبیرخانه به دلیل مشکلات فنی با یک روز تاخیر آغاز شود.

یکی از دستاوردهای عجیب جشنواره امسال را باید در هیات داوران جشنواره دانست. داورانی که تنها یک روز قبل از برگزاری جشنواره انتخاب شدند و مشخص نیست براساس کدام معیارهای تئاتری این اعضا برای جشنواره برگزیده شده اند.

بخش دیگر مشکلات جشنواره تئاتر فجر را باید در بی اعتنایی و کم اهمیت جلوه دادن خبرنگاران و اهالی رسانه دانست به نحوی که در بسیاری از سالن های با ظرفیت بالا تنها یک تا هفت صندلی در بخش های کناری سالن برای خبرنگاران در نظر گرفته شده است.

در این نحوه بلیت فروشی از سوی دبیرخانه برای اهالی رسانه به رقابتی لحظه ای مبدل شد و خبرنگاران بسیاری در این بی حرمتی بلیت های جشنواره را از دست دادند. با این حال دبیرخانه باز هم اصرار دارد که همه خبرنگاران بلیت خریده اند. این در صورتی است که به عنوان مثال بسیاری از تماشاخانه های خصوصی تنها یک یا دو صندلی به خبرنگاران تخصیص داده شده است.

از طرفی یکی دیگر از مشکلات عمده جشنواره تئاتر فجر امسال را باید در اداره بخش های محیطی دانست. همزمان با برگزاری جشنواره گروه های خیابانی در فضای باز تئاتر شهر به اجرا مشغول هستند و در همان زمان چای فروش ها دوره گرد تئاترشهر به کاسبی مشغول هستند.

فضای بیرونی تئاترشهر که قبل‌تر نیز محل مناقشه بود این بار در رویدادی بین المللی و بدون هماهنگی های دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر اتفاقی ناگوار را به همراه دارد به نحوی که دعوا و فحاشی و الفاظ رکیک در میان چای فروشان فضای باز تئاترشهر را به جای محیطی فرهنگی به فضایی کاملاً ضد فرهنگ مبدل کرده است.

از سویی قبول برخی آثار خارج از عرف و مغایر با ارزش های انقلاب اسلامی از سوی دبیرخانه صدای بسیاری از اهالی تئاتر را در آورده و سوال پیش می آید که چه گروهی به اینگونه آثار همچون تئاتر روز عقیم اجازه ورود به جشنواره تئاتر فجر را داده اند. آثاری که ابتذال را وارد جامعه می کنند.

در این بین جشنواره تئاتر فجر با ادعای بین المللی بودن و کیفیت بالا همچنان به کار خود ادامه می دهد و بی اعتنا به نقدها سنگ خود را به سینه می زند.حال باید دید عاقبت یکی از ضعیف ترین دوره های برگزاری جشنواره تئاتر فجر به کجا خواهد انجامید؟.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *