صورت جلسه تاریخی نبودن محوطه شرکت نفت را منتشر کنید
در جوابیه اداره میراث فرهنگی استان خوزستان گفته که محوطه بر اثر فعالیت های مختلف سبب آشفتگی شده است. همچنین در متن خبر اصل وجود محوطه باستانی را تائید کرده است. با نتیجه گیری از دو بند فوق عقل و اخلاق حرفه ای باستان شناسی و وظیفه به لحاظ سازمانی حکم می کند که باستان شناس همین محوطه به ظاهر آشفته را به عنوان سرنخ قرار داده و کاوش را از همان نقطه با هدف رسیدن چنجاه چنجاه شروع نماید.
سوال این جاست که اگر محوطه آشفته بود پس چرا میراث فرهنگی موضوع را با پژوهشکده اطلاع داده و تقاضای کاوش نموده است؟ چرا در جلسه ای حضوری در اتاق مدیرکل میزاث خوزستان وقتی از معاون میراث فرهنگی پرسیده شد که سرنوشت این محوطه چی می شود معاون میراث گفت ما با پژهشکده مکاتبه کردیم اما پژوهشکده جواب ما را نمی دهد. چگونه گفته می شود در آن منطقه سایت باستانی نیست. بر اساس چه علمی و بررسی هایی؟
در همان منطقه شرکت نفت، من و دو تن از کارشناسان و مدیران میراث فرهنگی در اواخر دهه 80 شاهد دو گور باستانی بودیم که میراث پروژه را متوقف کرد. دقیقا در فاصله کمتر از 300 متری محل فعلی که به توصیه میراث سیمان شد.
همچنین در میدان دروازه که فاصله اندکی با محل سیمان شده دارد در سال 86 بر اثر حفاری های مترو لایه های باستانی مشاهده شد که باستان شناسان و کارشناسانی هجون رایتی مقدم، عبیدی، صابری، جوادی، چگنی صورتجلسه آن را امضا کردند. مدیرکل وقت میراث و معاون وقت میراث هم امضا کرده است.
بیشتر بخوانید: شرکت نفت محوطه باستانی را سیمان کرد!/ باز هم کم کاری میراث فرهنگی خوزستان
حال که میراث فرهنگی مدعی است در پیرامون محوطه سیمان شده سایت باستانی نیست چرا در محله آسیه باد در مجاورت شرکت نفت بر اثر گوبرداری خانه تعدادی کوزه پیدا شد که هیچ وقت از آن خبری به بیرون درز نشد. واقعا آثار آن کجا هستند؟
عکس هوایی سال 1335 نشان دهنده یک محوطه بزرگ در نیوساید و آسیه آباد و حصیرآباد هستیم. همه در منطقه 7 اهواز و در مجاورت شرکت نفت هستند. شما که هنرتان فقط صدور جوابیه است چرا دست به کاوش های باستان شناسی نمی زنید. به گونه ای که حتی کارشناسان شما از شناسایی گورستان کوهساران عاجز بودند و اینجانب درباره آن اطلاع رسانی کردم و خبر شناسایی اش را دادم و کارشناسان شما با همراهی من در محل حاضر شدند. همه اینها که در مجاورت شرکت نفت است.
کلیه ساخت و سازهای داخلی آن هم در حد یک حیاط سه در چهار را نیروی کار امور تاسیسات شرکت نفت انجام می دهد و نیازی به تغییر پیمانکار نیست. همچنین گفته شده که بر اساس مشاهدات و بررسیها، شواهد و بقایای موجود، برجای مانده از تدفینهای متأخر در این بخش از شهر اهواز بوده و جنبهی تاریخی ندارند. آیا امکان نشان دادن صورتجلسه های اتاق فکر مورد نظر وجود دارد؟ کدام باستان شناس با تجربه ای در این زمینه نظر داده اند؟ اصلا این همه سفال در گورهای متاخر چه کار می کند؟ لابد مردگان متاخر عادت داشتند به شیوه مردم باستان اموال سفالی خود را دفن کنند؟
بنابر این اگر در دو منطقه مجاور یکدیگر که توسط جاده از هم جدا شدند آثار فرهنگی یافت شده این موضوع برای هر باستان شناس ژرف نگری نشان دهنده شواهدی از یک محوطه باستانی می تواند باشد که منتهی به یک نظریه شده که با کاوش نظریه ثابت می شود.
با توجه به اینکه در دو منطقه مجاور هم آثاری یافت شده این احتمال (هرچند ضعیف) وجود دارد که ممکن است در این منطقه یک محوطه باستانی یا همان آثار شهر هرمز اردشیز وجود داشته باشد که در سال 1310 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است. از طرفی وجود تپه آسیه آباد که پر از داده های باستان شناسی است و سال تا سال کارشناسان شما حتی به آن سر هم نمی زنند، گورستان کوهساران، آثار به دست آمده از حفاری های مترو و... دلالت بر باستانی بودن منطقه در نزدیکی محل سیمان شده با چراغ سبز میراث فرهنگی خوزستان نیست.
آیا شواهد و مدارک موجود آثار و شواهد شهر باستانی هرمز اردشیر نمی تواند باشد؟ حال این سئوال این است که چرا همه این شواهد گفته شده نادیده گرفته شده است؟ آیا این شواهد فرصتی طلایی برای کشف آثاری از شهر هرمز اردشیر نیست؟»
بیشتر بخوانید: پاسخ میراث فرهنگی خوزستان به گزارش سیمان شدن یک محوطه باستانی