پرداخت هزینه ٣هزار کانکس به زلزله زدگان
رییس بنیاد مسکن با بیان اینکه ١٠٠هزار واحد صدمه دیدهاند که باید بیش از ۵٩هزار واحد تعمیر شود، افزود: همچنین ۴۵هزار و ۵۴۵ واحد تخریب شدهاند که باید نوسازی شوند.
تابش ادامه داد: تاکنون بیش از ١۵هزار واحد کانکس نصب شده است و این میزان نصب کانکس بر اساس احتساب تعداد خانههای ١٠٠درصد تخریب شده است.
رییس بنیاد مسکن ادامه داد: تعداد خانههای تخریبی مشخص است و ما براساس این آمار به ساخت کانکس اقدام کردیم.
تابش ادامه داد: ٣هزار کانکس دیگر هم توسط خیرین ساخت و نصب شده است حال اینکه اگر کسی از اخذ کانکس جا مانده است باید درخواست کند و صحت نیاز وی به کانکس باید تایید شود چراکه عدهای بجای کانکس پول آن را به مبلغ ۵میلیون تومان دریافت کردهاند.
وی تا کید کرد: تاکنون هزینه ٣هزار واحد کانکس را به متقاضیان پرداخت کردهایم.
رییس بنیاد مسکن با بیان اینکه امروز تفاهمنامهای بین دانشگاه تهران و بنیاد در زمینه امور فنی در کرمانشاه پس از زلزله امضا میشود، گفت: نظارت بر ساختمان احداثی از سوی سازمان نظام مهندسی انجام میشود اما کنترل مضاعفی خواهد شد که نظارت عالیه بر طرحهای ارزیابی و بهسازی لرزهای خواهد بود که با همکاری دانشگاه تهران انجام میشود.
وی افزود: ساختمانی را که میسازیم چه به لحاظ مقام سازی و چه نوسازی نیازمند طراحی و کنترل کامل آن هستیم که از این پس با کمک دانشگاه تهران این اقدامات را انجام میدهیم تا مردم این اطمینان را داشته باشند که به صورت مقاوم و براساس استانداردها ساخته شده است.
رییس بنیاد مسکن با بیان اینکه مردم زلزله زده مردمی هستند که آسیبهای روحی دیدهاند،گفت: از متخصصان و روان شناسان برای بهبود وضعیت روحی مردم کرمانشاه استفاده خواهیم کرد که در این بخش هم از ظرفیت دانشگاه تهران استفاده خواهیم کرد.
تابش ادامه داد: انجام آزمایشات میدانی ارتعاشات اجباری ارتعاشات محیطی و پایش سلامت سازهها از موضوعات تفاهمنامه با دانشگاه تهران است.
وی افزود: تمام بار مالی این تفاهمنامه بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
رئیس بنیاد مسکن با اشاره به قیمت کانکس در شهر و روستای استان کرمانشاه اظهار داشت: قیمت کانکس در شهر ۵ میلیون تومان و در روستا سه میلیون تومان است که در حال حاضر هم پرداخت هزینه کانکس در کرمانشاه در حال انجام است.
تابش با اشاره به مقاومسازی واحدهای مسکونی استان کرمانشاه اظهار داشت: دو هزار واحد مسکونی باید مقاوم سازی شوند که به تمام این واحدها تسهیلات احداثی پرداخت میشود.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی بازسازی و مقاوم سازی در روستاها شروع شده است چرا که مسئولیت این کار بر عهده بنیاد مسکن است اما در شهر از آنجایی که مجوزها باید توسط سازمان نظام مهندسی ارائه شود و طراحی سازهها باید کنترل موقت شوند، بازسازی کمی زمانبر خواهد بود.
رییس بنیاد مسکن ادامه داد: در حال حاضر ۵ هزار و ۴۰۲ واحد آواربرداری شده است که دیگر مانعی برای شروع ساخت و ساز وجود ندارد و بستر شروع عملیات اجرایی فراهم است.
تابش با بیان اینکه در 6 ماه اول سال آینده در روستاها سقف واحدهای مسکونی را احداث خواهیم کرد گفت: دوره بازسازی در شهرها زمانبرتر و به سال ۹۸ میرسد.
وی تصریح کرد: برای انجام عملیات بازسازی تنها به ۲۰۰ هزار تن فولاد نیاز داریم.
رییس بنیاد مسکن با اشاره به وضعیت مستاجران در بحث اسکان گفت: با مستاجران هم مانند مالکین برخورد میکنیم.
تابش با اشاره به ارائه تسهیلات برای بازسازی و نوسازی اظهار داشت: ۳۰ هزار واحد مسکونی برای اخذ تسهیلات به بانکها معرفی شدهاند و ۱۶ هزار واحد عقد قرارداد شده است.
رییس بنیاد مسکن همچنین درباره اینکه آیا واحدهای مسکن مهر تخریب یا مقاومسازی میشوند گفت: ورود به این موضوع در حوزه اختیارات ما نیست و ما بحث تامین مالی آن را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به رقم بودجه برای بازسازی گفت: برآورد اولیه حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای وام و ۲۸۰ میلیارد تومان برای وام بلاعوض بوده است اما این رقم با توجه به افزایش سقف تسهیلات تغییر کرده است و به ۲۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است که ۵۰۰ میلیارد تومان آن کمک بلاعوض دولت است.
انتهای پیام/