صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زینب نامی از عرش برای زینت پدر/ حضرت زینب(س) بانویی که فضایلشان را از مادر به ارث بردند

۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۸۹۵۸۷
کارشناس علوم قرآنی گفت: نوه دختری پیامبر اسلام(ص) در زمانی که ننگ بودن دختر هنوز در اذهان وجود داشت متولد می شوند و نامی که بر او نهاده می شود زینب به معنای زینت پدر است تا کاملا این ذهنیت که دختر مایه ننگ پدر است به کلی از اذهان پاک شود.

حجت الاسلام والمسلمین عطاالله میرزاده کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره زمان تولد حضرت زینب(س) گفت: در زمان تولد حضرت زینب(س) هنوز زنده به گور کردن دختران در ذهنیت جامعه وجود داشت هرچند این عمل توسط اسلام نهی شده بود. در آیه 58 و 59 سوره مبارکه نحل آمده است: "وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُم بِالْأُنثَىٰ ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ كَظِيمٌ، يَتَوَارَىٰ مِنَ الْقَوْمِ مِن سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ ۚ أَيُمْسِكُهُ عَلَىٰ هُونٍ أَمْ يَدُسُّهُ فِي التُّرَابِ".  "و هرگاه یکی از آن مشرکان به دختر دارشدن بشارت داده شود، صورتش از غصّه سیاه می شود، در حالی که خشم خود را فرو می برد، بخاطر بشارت تلخی که به او داده شده، از میان مردم متواری می شود (درمانده است که) آیا این دختر را همراه با ننگ و خفت نگاه دارد یا او را در خاک پنهان کند. بدانید که چه بد قضاوت می کنند."


وی در همین راستا افزود: هر چند با آمدن اسلام زنده به گور کردن دختران توسط مردم حجاز از بین رفته بود اما بسیاری از مردم این سرزمین در گذشته دختران را زنده به گور کرده یا این عمل را دیده بودند، دختر را مایه ننگ پدر می دانستند و حال همان مردم در موقعیت دیگری قرار گرفته بودند.

این کارشناس علوم قرآنی درباره تولد و نامگذاری حضرت زینب(س) اظهار کرد: وقتی بانوی بزرگوار اسلام متولد شدند برای انتخاب نامشان حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) نگاهشان به پیامبر اسلام (ص) بود و نقل شده است که آن دو بزرگوار فرمودند که ما از رسول خدا(ص) پیشی نمی گیریم. حضرت محمد(ص) نیز فرمود: من از خدا پیشی نمی گیرم در نهایت فرشته وحی جبرئیل بر پیامبر نازل شدند و فرمودند: اسم دختر تازه متولد شده را زینب بگذارید.

حجت الاسلام والمسلمین میرزاده ادامه داد: نوه دختری پیامبر اسلام در زمانی که ننگ بودن دختر هنوز در اذهان وجود داشت متولد می شوند و نامی که بر او نهاده می شود زینب به معنای زینت پدر است تا کاملا این ذهنیت که دختر مایه ننگ پدر است به کلی پاک شود و بگویند که در اسلام دختر مایه زینت پدر و نعمتی از نعمت های خداوند است.


وی درباره بزرگی مقام حضرت زینب(س) خاطرنشان کرد: نامگذاری این بانوی بزرگوار که از عرش نامشان آمده است، بزرگ شدن در دامن حضرت فاطمه زهرا(س) که تمامی فضایل را از این مادر به ارث برده اند و در خانه حضرت علی (ع) پرورش یافتند، زندگی در کنار امامان بزرگوار امیرالمومنین علی(ع)، امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع) و بعدها امام سجاد(ع) و امام محد باقر(ع) که در سنین کودکی ایشان، حضرت زینب(س) در کنارشان بودند افتخارات و برکاتی است که نصیب این بانوی بزرگوار شده و نشانه بزرگی مقام حضرت زینب(س) است.  



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *