صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نسبت به 49 سال گذشته60 درصد کاهش بارندگی داشته ایم

۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۸۹۵۶۴
رئیس موسسه گنجینه ملی آب گفت: تا به امروز 122 روز از سال آبی را پشت سر گذاشته ایم و آمار متوسط و میانگین 49 ساله بلند مدت، حدود 60درصد کاهش را نشان می دهد.

به گزارش گروه جامعه ،رضا راعی ازدواری به سال آبی 96 – 97 اشاره کرد و عنوان داشت: تا به امروز 122 روز از سال آبی را پشت سر گذاشته ایم، میزان بارندگی در این چهار ماهه سال آبی نسبت به سال گذشته 28.6 درصد کاهش داشته است و آمار متوسط و میانگین 49 ساله بلند مدت، حدود 60درصد کاهش را دارد نشان می دهد.

وی افزود: کاهش بارندگی هم روی سدها، جریان های سطحی کشور و منابع آبی زیرزمینی اثر قابل توجهی را داشته است و تا به امروز حدود 40 میلیمتر بارندگی متوسط کشور بوده که در مدت مشابه سال قبل حدود 55 میلیمتر بوده است.

رئیس موسسه گنجینه ملی آب ایران با بیان اینکه متوسط بارندگی کشور یک سوم متوسط بارندگی جهان است، اظهار داشت: تا الان چهار ماه از سال آبی را پشت سر گذاشته ایم و هشت ماه دیگر فرصت داریم که عملا سه ماه تابستان آینده را بارندگی نداریم و فقط پنج ماه را داریم و امیدواریم در ماه های بهمن، اسفند، فروردین و اردیبهشت بارندگی خوبی داشته باشیم تا مقداری از این کمبود را جبران کنیم،

راعی با اشاره به اینکه در طول 50 سال گذشته دو درجه کشور از لحاظ اقلیمی گرمتر شده، عنوان کرد: بخاطر گرمی 5.4 میلیمتر تبخیر ما از آب های سطحی وزمین و درختان بیشتر شده و هرساله هم 1.1 میلیمتر از میزان بارندگی کمتر شده است.

وی یادآور شد: کشور ما در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته یعنی از 2500 سال پیش خشکسالی به بدنه فلات ایران چسبیده است و ما باید این را باور کنیم خشکسالی مسئله جدید و نگران کننده ای نیست.

رئیس موسسه گنجینه ملی آب ایران به نقش مردم در این برهه از زمان اشاره کرد و گفت: کاری که باید بکنیم این است که مردم را نسبت به وضعیت بارندگی و بارش برف آگاه کنیم. باید با دولتمردان و وزارت نیرو، وزارت کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت همکاری و همیاری کنیم و با کمی درست مصرف کردن کمک کنیم تا از این مرز بحران رد شویم.

وی در خصوص راهکارهای عبور از بحران آب، اظهار داشت: در بخش شرب و بهداشت باید با کمک دولت و همیاری و همکاری مردم تجهیزات کاهنده را در منازلمان بکار بگیریم که حدود 30 تا 40 درصد بدون اینکه مشکلی از نظر بهداشت برای ما ایجاد کند، کاهش مصرف آب خواهیم داشت و ذخیره خواهد شد. در صنعت، باید بازچرخانی آب را سیاستمداران و وزارت صنعت اجباری کنند یعنی آبهای پسابی که در صنعت ایجاد می شود با توجه به تکنولوژی موجود دوباره تصفیه و به سیستم برگردد.

راعی ادامه داد: در کشاورزی نیز با روی آوردن به الگوی کشت جدید یا طرحی که وزارت نیرو با عنوان طرح معیشت جایگزین یعنی الگوی کشت مناسب و آمایش آب محور در حال اجرایش است، تا میزان زیادی در مصرف آب صرفه جویی خواهیم داشت.

انتهای پیام/ 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *