صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ذکر صلوات بر محمد و آل محمد و لا اله الا الله برای آرامش/ با بیان اذکار دلها را به خدا متصل کنید

۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۵:۰۱
کد خبر: ۳۸۹۳۹۴
کارشناس علوم قرآنی گفت: ذکر مقدس لاحول و لاقوه الا بالله برای چشم زخم و در امان ماندن از حسادت، ذکر مقدس و بسیار تاثیر گذار لا اله الا الله و ذکر مقدس و مستجاب صلوات بر محمد و آل محمد بسیار توصیه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین عطا الله میرزاده کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره خواندن ذکر گفت: خداوند در آیه 42 سوره فُّصِّلَت درباره قرآن می فرماید: "لا يَأْتيهِ الْباطِلُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ لا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزيلٌ مِنْ حَکيمٍ حَميدٍ". "از پيش روى آن و از پشت‏ سرش باطل به سويش نمى ‏آيد وحى [نامه]اى است از حكيمى ستوده[صفات]".  بنابراین قطعا خطا، خلاف واقع و باطل در کلام خدا وجود ندارد.

وی در همین راستا افزود: خداوند همچنین در آیه 28 سوره رعد می فرماید: "الَّذينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ". "آنها كسانى هستند كه ايمان آورده و دلهايشان به ياد خدا آرامش مى ‏گيرد، آگاه باشيد كه تنها با ياد خدا دلها آرامش پيدا مى ‏كند".  با تدبر در آیات سوره فصلت و رعد پی می بریم که هر چیز در قرآن حقیقت است، درصدی خطا در آن وجود ندارد و با یاد خدا دل انسان ها آرام می شود.


این کارشناس علوم قرآنی درباره به آرامش رسیدن با بیان اذکار، اظهار کرد: خداوند می فرماید من دل را خلق کردم و می دانم آرامش این دل چگونه امکان پذیر است. با ذکر و یاد من دل کسی که ذکر من را بر زبان و دل دارد، به آرامش می رسد. بنابراین تاثیرگذاری ذکر به این است که اگر کسی به دنبال آرامش واقعی می گردد، باید دل خود را به کسی که صاحب دل است، متصل کند.

حجت الاسلام والمسلمین میرزاده درباره اذکاری که در روایات و منابع دینی بیان شده توضیح داد: دو دسته ذکر وجود دارد. دسته اول ذکرهایی که یک فرد باید بیان کند و شمار آن ها در منابع دینی مشخص شده؛ مانند تسبیحات حضرت زهرا(س) که مشخص شده است و کمتر یا بیشتر شدن آن اشکالی ندارد، اما تاثیرات آن براساس تعدادِ نقل شده است.

وی درباره اهمیت این دسته از اذکار تصریح کرد: روایت داریم که فردی از یکی از امامان معصوم پرسید اگر بخواهیم تسبیحات حضرت زهرا(س) را از میزان تعیین شده کمتر یا بیشتر بگوییم چه حکمی دارد؟ حضرت فرمودند: میزان تعیین شده برای آرامش و نفع شماست، تعداد اذکار مانند این است که به شما گفته شود اگر صد قدم بروید به گنج می رسید. اگر یک قدم از مقدار تعیین شده کمتر بروید به گنج نمی رسید و اگر یک قدم بیشتر بروید از مکان گنج عبور می کنید.


این کارشناس علوم قرآنی به دسته دوم اذکاری که روایت شده اشاره کرد و افزود: دسته دوم اذکاری هستند که در شمار بیان آن ها محدودیت وجود ندارد. در آیه 41 سوره احزاب آمده است: "يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثيراً". "ای کسانیکه ایمان آورده اید.خدا را یاد کنید، یاد بسیار".  

حجت الاسلام والمسلمین میرزاده خاطرنشان کرد: افراد اذکاری مثل "الحمدلله"، "سبحان الله" و "لاحول ولاقوه الا بالله" را بگویند. ذکر مقدس "لاحول و لاقوه الا بالله" برای چشم زخم و در امان ماندن از حسادت، ذکر مقدس و بسیار تاثیر گذار "لا اله الا الله" و ذکر مقدس و مستجاب "صلوات بر محمد و آل محمد" بسیار توصیه شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *