صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رویترز: تعدد شاخه‌های"طالبان" و ضعف دولت دست‌اندازهای روند صلح در افغانستان

۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵:۰۱
کد خبر: ۳۸۹۲۸۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رویترز در گزارشی نوشت: با وجود تلاش برای آغاز صلح اما این روندها با موانعی نیز همراه بوده است،‌دولت مرکزی افغانستان به دلیل اختلافات قوی و تنشهای سیاسی ضعیف بوده و از سوی دیگر رهبر طالبان نیز توانایی لازم برای راضی کردن همه شاخه های این گروه برای پذیرش صلح را ندارد.

به گزارش سرویس بین الملل ، رویترز در گزارشی نوشت: مقام های طالبان اذعان کرده اند که یک هیئت از گروه طالبان که گفته می شود موافقت رهبر این گروه را نیز با خود داشته اند، هفته جاری از اسلام آباد دیدن کرده است، هدف از این دیدار توسعه گفتگو های صلح عنوان شده، تا از این طریق به جنگ 16 ساله افغانستان به رهبری آمریکا نقطه پایان گذاشته شود.

در ادامه این گزارش آمده است:‌هنوز درباره نتایج این مذاکرات غیر رسمی که با یک مقام برجسته افغان صورت گرفته چیزی گفته نشده است. چنانچه در گذشته مشاهده گردید گفتگو های صلح که در سال 2015 میلادی آغاز گردیده بود بدون کدام نتیجه به زودی پایان یافتند.

گزارش های که پس از سفر نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نشر شده ، سفیر امریکا استراتژی ترامپ در قبال افغانستان را یک پیروزی قلمداد کرده و گفته است: ما می بینیم که به گفتگوهای با طالبان در باره صلح نزدیکتر شده ایم، نسبت به آنچه که در گذشته دیده شده بود.

هیلی که پس از سفر خود به افغانستان با خبرنگاران صحبت می کرد گفت: مقام های افغان تلاش ها برای کشاندن طالبان بر میز گفتگو ها را آغاز کرده اند. این در حالیست که خبرگزاری رویترز تایید می کند دولت افغانستان و مقام های طالبان مذاکرات اسلام آباد را تایید نکرده اند.

با این حال، چنین فهمیده می شود که دوتن از مقام های گروه طالبان در پاکستان ملاقات کردند و رهبر این گروه هیبت الله آخنده زاده دیدار آنها را در پاکستان تایید کرده است، کشوری که گمان می رود خودش در آن پنهان باشد. سه نفر از از دفتر سیاسی طالبان در قطر که شامل صلاح الدین دلاور، جان محمد و برادر شوهر ملا جاکوب پسر ملا عمر بنیانگذار تحریک طالبان می باشد در این گروه شامل اند.

یک مقام نزدیک به اشرف غنی که نخواست نامی از او گرفته شود به رویترز گفته است که نمایندگان طالبان با سید احمد گیلانی رهبر محاذ ملی افغانستان دیدار کرده است. شورشیان طالبان در گذشته بارها گفتگو های صلح را رد کرده و اذعا کرده اند که آنها روزی برنده جنگ خواهند شد.

گفتگوهای صلح بیانگر این موضوع است که استراتژی جدید دونالد ترامپ در قبال طالبان این گروه را زیر فشار قرار داده است، این موضوع را یک فرمانده ارشد امریکایی در افغانستان خاطر نشان کرده است.

ژنرال جان نیکلسون فرمانده ارشد قوت های امریکا و ناتو در افغانستان می گوید: در مقابل فشارهای که وجود دارد، طالبان برنده نخواهند شد، آنها دو انتخاب دارند، اول اینکه با دولت کابل صلح کنند وبه آرامی زندگی نمایند و در غیر آن بمیرند.

این فرمانده ارشد امریکایی تآکید می کند، هدف نخست استراتژی ترامپ برای افغانستان این است که طالبان را زیر فشار قرار داده تا حاضر به آشتی و مذاکره شوند، تا به این روش سطح خشونت ها کاهش پیدا کند.

در دولت ترامپ نیروهای امریکایی مقیم افغانستان شماری از حملات هوایی را برضد تروریستان در افغانستان راه اندازی کرده اند که هدف آنها منابع در آمدزای طالبان که مواد مخدر می باشد قلمداد شده است. مواد مخدر یکی از منابع می باشد که این گروه را کمک می کند.

برید ژنرال لانس بونچ، یک افسر بلند پایه آمریکایی در ماه دسامبر به گزارشگران گفت: این یک جنگ جدید است، ما از همه امکانات خویش استفاده خواهیم کرد، تا شبکه طالبان را مورد هدف قرار دهیم. همه این تلاش به خاطر این است که طالبان را زیر فشار قرار دهیم، تا به طالبان این موضوع را تفهیم کنیم که شما برنده جنگ نخواهید شد.

براساس گزارش که دولت آمریکا در ماه سپتامبر گذشته به نشر رساند، طالبان بالای 45 درصد خاک افغانستان کنترل و یا اینکه نفوذ دارند. در حالی که کشور پاکستان همسایه افغانستان به دلیل پناه دادن و حمایت از گروه های تروریستی زیر فشار قرار دارد، دولت ترامپ نیز اسلام آباد را زیر فشار قرار داده است تا تلاش نماید، طالبان به میز مذاکره کشانده شوند. در ماه اگست گذشته ریکس تیلرسون گفت که پاکستان باید نقش مرکزی را برای آوردن طالبان به میز مذاکره بازی کند.

در همین اواخر دولت ترامپ تصمیم گرفت تا کمک های نظامی اش به پاکستان را که ارزش آن به یک میلیارد دلار می رسید را به حالت تعلیق درآورد. در صورتی که اسلام آباد اقدام قاطع برضد گروه های تروریستی مثل طالبان، شبکه القاعده و شبکه حقانی که بزرگترین تهدید در حال حاضر برای عساکر امریکایی به حساب می آیند را روی دست نگیرد این وضعیت همچنان ادامه خواهد یافت.

چنین به نظر می رسد که کاسه صبر امریکایی ها لبریز شده است. پاکستان که اخیرا میزبان گفتگو ها برای خاتمه جنگ می باشد، جنگی که نزدیک به یک تریلیون دلار برای امریکایی ها هزینه داشته و در این میان 2260 سرباز امریکایی کشته و تقریبا 20290 تن دیگر زخمی شده اند.

افغانستان ما نوشت: گزارش از گفتگوهای طالبان در اسلام آباد زمانی انتشار می یابد، که اخیرا خبرهای از دیدار این گروه در ترکیه نیز به نشر رسید، که در آن شماری از مقام های طالبان با اعضای حزب اسلامی که در گذشته متحد طالبان بودند و رهبر این حزب بنام قصاب کابل یاد می گردد نیز انتشار پیدا کرد. دولت افغانستان و گروه طالبان خبر مذاکره شان در ترکیه را تکذیب کردند.

رویترز در پایان می نویسد: با وجود تلاش برای آغاز صلح اما این روندها با موانعی نیز همراه بوده است،‌دولت مرکزی افغانستان به دلیل اختلافات قوی و تنشهای سیاسی ضعیف بوده و از سوی دیگر رهبر طالبان نیز توانایی لازم برای راضی کردن همه شاخه های این گروه برای پذیرش صلح را ندارد.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *