صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مفاهیم در قالب قصه و تئاتر ماندگارتر می‌شوند

۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۸۸۵۱۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
دولت‌آبادی، نویسنده و استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با حوزه هنری گفت: یک مفهوم ادبی، تاریخی و ریاضی با ساخت یک قصه و تئاتر جذاب‌تر و ماندگارتر می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، حسن دولت‌آبادی با اشاره به اینکه قصه و داستان جزئی از فطرت انسان و همیشه جذاب است، اظهار کرد: با آمدن رادیو، تلویزیون، سینما و امروز هم امکانات مجازی به هیچ وجه قابلیت داستان از بین نرفته است.

او اضافه کرد: ساختار قصه در قالب‌های متفاوت حفظ شده و تنها نحوه عرضه تفاوت پیدا کرده است؛ مثلاً در سینما یک شکلی از داستان را داریم که در تئاتر شکل دیگری دارد. امروز در فضای مجازی هم می‌بینیم که شکل‌هایی از داستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نیاز به قصه در کتاب‌های دینی هم دیده می‌شود، گفت: پیامبران برای انتقال مفاهیم خود از قصه استفاده می‌کردند. یک مفهوم ادبی، تاریخی و ریاضی با ساخت یک قصه و تئاتر جذاب‌تر و ماندگارتر می‌شود.

دولت‌آبادی با اشاره به اینکه کار کودک و نوجوان اساساً یک کار آموزشی و تحقیقی هست، ادامه داد: با جذاب شدن مفاهیم توسط قصه و تئاتر می‌توان کودکان را با ارزش‌های مهم جامعه هم‌سو کرد.

او با اشاره به طرح ابتکاری کارگاه «از قصه تا نمایش»، گفت: در این طرح سعی داریم از یک داستان شناخته شده به پایانی دیگر برسیم. در این طرح بعد از چند مرحله مقدمات یک قصه شناخته شده مطرح می‌شود. شرکت‌کنندگان ایده‌های خود را برای پایانی خلاق ارائه می‌دهند. یکی از ایده‌ها و یا ترکیبی از آن‌ها انتخاب می‌شود. در مرحله بعدی صحنه‌های داستان تصویرگری می‌شوند و در مرحله آخر این داستان به‌صورت تئاتر بازی می‌شود.

دولت‌آبادی اضافه کرد: هدف اصلی کارگاه «از قصه تا نمایش» این است که به کودکان و نوجوان بگوییم اگر با مشکلی روبه‌رو می‌شوند ناامید نباشند و فکر کنند که به‌جز راه اصلی که ممکن است به بن‌بست رسیده باشد، راه دیگری وجود دارد که این پایان انتخاب شده به تولید نمایشنامه جدید می‌انجامد.

او با بیان اینکه هدف این طرح اجرای عمومی نمایش توسط خردسالان نیست، ادامه داد: هدف جوشش خلاقیت کودک است تا از طریق پرواز دادن ذهن خود دنیای جدیدی بسازد و بدانند فضا خیلی وسیع‌تر است. علاوه بر این کار جمعی، مسائل دیگری مانند زیباشناسی را می‌آموزد.

این نویسنده کودک و نوجوان گفت: کودک در این طرح، حق‌شناسی، منظم‌ بودن، شناخت حقوق خود و دیگران، احترام به اجتماع، خلاقیت، اعتماد به نفس و مطرح شدن خود در جمع را آموزش می‌بیند.

دولت‌آبادی با اشاره به اینکه برای ساختن یک جامعه متعادل باید از کودکی شروع کنیم، اضافه کرد: شخصیت هر فرد از کودکی شکل می‌گیرد که آن هم با نصیحت و سختگیری جلو نمی‌رود؛ باید شیوه‌های جذابی که متناسب با ذات و فطرت بچه‌ها است را پیش بگیریم.

گفتنی است حسن دولت‌آبادی متولد ۱۳۳۵ در ساری است. او فعالیت خود را از سال ۱۳۵۰ به عنوان بازیگر آغاز کرد. حاصل این تلاش ۴۶ ساله نگارش ۵۶ کتاب، چاپ بیش از ۵۰ مقاله، تدریس در دانشگاه‌های کشور در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، تولید ۶۴ تئاتر و ارائه به‌صورت اجرای عمومی و در جشنواره‌های مختلف کشور مثل فجر و بین‌المللی کودک و نوجوان است.

آخرین کتاب‌های منتشر شده از این هنرمند دو کتاب «تربیت به کمک نمایش و تئاتر در خانه و مراکز آموزشی و تربیتی» و «تربیت به کمک داستان در خانه و مراکز آموزشی» است و در حال حاضر نیز مجموعه‌ای از ۱۲ مقاله، نمایشنامه «آن راز مگو» در مورد امام رضا (ع) و دو نمایشنامه بر اساس رمان «زمانی برای بزرگ شدن» برای بررسی و چاپ ارائه شده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *