برنامه ۵ ساله حوزه تا اوایل سال آینده ابلاغ میشود
وی با اشاره به اینکه در فصل جدید مدیریت حوزه علمیه، بیش از 200 عنوان طرح و برنامه تدوین شده است، اظهار کرد: 250 کارویژه برای روحانیت شناسایی و گروه بندی شده و براساس آن آمایشی صورت گرفته است.
اعرافی افزود: نظام جامعه رشتهای در جامعةالمصطفی العالمیه تشکیل شده و همچنین نظام جامع کاربردی حمایتی نیز شکل گرفته است تا وضع فعلی حوزههای علمیه ارتقا پیدا کند.
مدیر حوزههای علمیه تاکید کرد: حوزههای علمیه رشد کمی پیدا کردهاند اما در کیفیت و سطح، به ویژه در شهرستانها چندان توفیقی نداشتهایم.
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه انتظار داریم تبریزیها به کمک نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی بیایند تا سیاستهای جدید حوزه علمیه محقق شود، افزود: امتحانهای شفاهی باید به استانها منتقل شود که در حال انجام آن هستیم، در پایه 8 و 10 نیز پنج نمره برای ارائه مقاله علمی به صورت اختیاری اختصاص پیدا کرده است.
اعرافی اضافه کرد: از مدیریت حوزه علمیه آذربایجان شرقی خواستهایم تا اساتید پایههای 8 و 10 را معرفی کنند تا حوزه علمیه استان از قم مستغنی بشوند.
وی همچنین تصریح کرد: باید درس خارج فقه و اصول در استان آذربایجان شرقی به دو یا سه درس افزایش پیدا کند، تا سطح علمی و فقهی حوزههای علمیه افزایش پیدا کرده و به دوران شکوه پیشین تبریز بازگردیم.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با اشاره به اینکه 80 درس خارج فقه و اصول در کشور شناسایی شده است، گفت: 12 درس خارج در استانها از سوی شورای عالی حوزههای علمیه کشور تایید شده است.
اعرافی اضافه کرد: اگر سطوح عالی منظم شود و درسهای خارج نیز ساماندهی شود، زمینهای فراهم میشود تا گروههای علمی در استانها تشکیل شده و سطح سه نیز در استانها راهاندازی شود.
وی بر ضرورت تشکیل گروههای علمی در مدارس علمیه تاکید و اظهار کرد: اگر گروههای مختلف علمی در مدارس تشکیل شود در تقویت پایاننامه نویسی نیز بسیار موثر خواهد افتاد که مدیران حوزههای علمیه باید نسبت به تقویت آن اهتمام داشته باشند.
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه تاکید کرد: شورای مدیران مدارس استان آذربایجان شرقی باید هر ماه در شهرها و مدارس مختلف تشکیل شود تا فعالیتهای آنان را هماهنگتر کند.
اعرافی گفت: برنامه پنج ساله حوزههای علمیه نیز تا اوایل سال آینده ابلاغ میشود و انتظار میرود در استانها نیز برنامه پنج سالهای تدوین شود.