کشف بقایای کورههای سفالپزی و کشف گور دستهجمعی
وی ادامه داد: در این فصل از کاوش بقایایی از کورههای سفالپزی کشف شد که در آن سفالینههای معروف شهر تاریخی گرگان (جرجان) پخت میشده است و در موزههای معتبر دنیا نگهداری میشود و منصوب به این شهر تاریخی است.
کریمی اضافه کرد: علاوه بر کشف کورههای سفالپزی در کاوشها سهپایههای نگهدار سفال و توپیهای کوره سفالپزی نیز کشف شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان در ادامه به کشف گور دسته جمعی در فصل هفتم کاوش این شهر تاریخی اشاره کرد و افزود:در بالای کورههای سفالپزی گور دسته جمعی کشف شد که ذهن باستانشناسان را به خود معطوف کرد و بقایای هفت تا هشت اسکلت کشفشده مورد مطالعات انسانشناسی و موارد ژنتیکی توسط متخصصان در حال انجام است که در آینده نتیجه این مطالعات در مقالات و کتابها چاپ و ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به سیستم شهرسازی شهر تاریخی گرگان (جرجان) گفت: این شهر بر اساس سیستم شهرسازی احداث شده که دارای شبکههای فاضلاب شهری است و خیابانهای آجر فرش، کوچههای فرعی و راسته بازارها و کارگاههای صنعتی، مراکز علوم دینی و مذهبی و مساجد هر کدام در یکی از محلهها قرار داشتند از مشخصات سیستم شهر سازی این شهر تاریخی است.
کریمی در ادامه گفت: یکی از کارگاههای تولید سفال در بخش صنعتی این شهر تاریخی نیز کشف شد که امیدواریم با ادامه کاوشها در سالهای آتی به تایج قابل توجهی دست یابیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان در پایان خاطر نشان کرد: شهر تاریخی گرگان (جرجان) یکی از چهار شهر مهم دوران اسلامی بعد از شهر ری، نیشابور و توس است که این شهرتاریخی در شهرستان گنبدکاووس قرار دارد و با شماره ۷۲۶ در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.