صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علت کم خونی در سه گروه از مردم!

۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۶:۳۵
کد خبر: ۳۸۷۲۶۰
یک کارشناس بهداشت مواد غذایی به مشکلات کم خونی‌ در سه گروه از مردم جامعه به همراه توصیه‌های غذایی مفید پرداخت.
به گزارش گروه فضای مجازی ، حسین عبدالعزیزی - کارشناس بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: یکی از شایعترین انواع کم خونی، ناشی از فقر آهن است و چنانچه برای ساخت گلبول‌های قرمز خون آهن به مقدار کافی در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخایر آهن خود استفاده می‌کند و زمانی که کمبود آهن ادامه پیدا کند و ذخایر آهن بدن هم تمام شود کم خونی ناشی از فقر آهن بوجود می‌آید.

عبدالعزیزی با بیان اینکه آهن در غذا‌های حیوانی و نباتی به مقادیر متفاوت وجود دارد، افزود:، اما این میزان در انواع مختلف غذا، برحسب شرایط گوناگون فرق می‌کند مثلا در سبزی و میوه‌ها بر حسب اینکه نوع آب و خاک از آهن غنی باشد با نباشد مقدار آهن آن تفاوت می‌کند.

این کارشناس گفت: در سبزی‌ها، میوه‌های خشک، دانه‌های نباتی نظیر پسته و گردو و همچنین در غذا‌های حیوانی از همه بیشتر در جگر، انواع گوشت، تخم مرغ و ... نیز آهن زیادی یافت می‌شود.

عبدالعزیزی با اشاره به اینکه کم خونی‌های ناشی از فقر آهن یکی از شایعترین کم خونی‌ها در نفاط مختلف جهان از جمله ایران است، تصریح کرد: این نوع کم خونی‌ها بیشتر در زن‌های باردار، شیرده و اطفال شیرخوار بیشتر از دیگران دیده می‌شود.

کارشناس بهداشت مواد غذایی همچنین گفت: در زن‌های باردار صرفنظر از ازدیاد حجم خون و رقت آن که نیاز بیشتری به آهن دارد، اما در موقع زایمان ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم آهن همراه نوزاد و حدود ۳۵۰ می‌گرم همراه جفت و خونریزی‌ها همراه زایمان که جمعا ۷۵۰ میلی گرم است دفع می‌شود.

عبدالعزیزی تاکید کرد: در برخی کشور‌ها به عنوان پیشگیری از بروز آنمی‌های ناشی از فقر آهن، مقداری آهن به نان و شکر اضافه می‌کنند که در اینگونه موارد زنان باردار باید از غذا‌های غنی شده با آهن بیشتر استفاده کنند.

این کارشناس در پایان توصیه کرد: در کشورمان که غذا‌های غنی شده به آهن وجود ندارد بهترین غذا‌هایی که می‌توان به مادران پیشنهاد کرد که بیشتر از معمول مصرف کنند جگر، گوشت، تخم مرغ، و مغز‌ها از قبیل: گردو، بادام، پسته، سبز‌های خشک و تازه و غلات است.

منبع: تسنیم
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *