صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد شتابان نرخ اجاره بها در ماه های اخیر/ ترمز رشد چه زمان کشیده می شود

۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۸۷۱۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: مسئولین باید هرچه سریعتر اقدامات لازم را جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به کار گیرد، زیرا ادامه این وضعیت آثار بدی را برای بخش مسکن برجای خواهد گذاشت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بازار مسکن یکی از بازارهایی است که در چند سال اخیر با رکود درگیر بوده ولی در سال جاری با توجه به شرایط پیرامون رشد هر چند اندکی را تجربه کرده است و این روند بیش از بیش در بازار اجاره بها تاثیرگذار بوده و موجب تشدید شرایط برای اجاره نشینان شده است.

این در حالی است که پیش بینی می شد رخ داد زلزله در تهران موجب کاهش قیمت ها در بازار شود ولی بر عکس در ماه های اخیر شاهد افزایش قیمت مسکن در اکثر مناطق تهران هستیم و این روند افزایشی بر بازار اجاره بها نیز بی‌تاثیر نبوده است، در این شرایط بنگاه های معاملاتی از شرایط سوء استفاده کرده و به دلیل نرخ اجاره بها و ودیعه را افزایش می دهند.

این در حالی است که گزارش میدانی میزان از بنگاه های معاملاتی حاکی از آن است که در مناطق پرطرفدار تهران اگرچه تعداد فایل های رهن و اجاره در بنگاه زیاد است و با تقاضای بالایی از سوی مردم روبه رو نیستند، اما مبالغ پیشنهادی از سوی موجران بسیار بالاست که در بی تمایلی مردم به رهن و اجاره واحد مسکونی بی تأثیر نیست.

با این حال در مهرماه امسال با افت ناگهانی تعداد اجاره نامه ها نسبت به شهریور روبه رو هستیم به گونه ای که از تعداد قراردادهای رهن و اجاره در این ماه نسبت به ماه قبل بیش از 14 درصد کاسته می شود، این رقم 22.5 درصد از مهر ماه سال گذشته بیشتر است.

اما در آبان امسال هم از تعداد قراردادهای اجاره کاسته شد هم از میانگین اجاره بها؛ به این صورت که تعداد اجاره نامه ها نسبت به مهر ماه 10 درصد و نسبت به آبان ماه سال گذشته بیش از 20 درصد کمتر شده بود؛ اگرچه کاهش بسیار ناچیزی به حساب می آید، اما نشان دهنده تکرار روند کاهشی اجاره بها در نیمه دوم هر سال نسبت به نیمه نخست آن است.

به علاوه در آذر ماه که به تدریج شاهد اثرگذاری کاهش دستوری نرخ سود سپرده ها در بازار اجاره بهای مسکن هستیم، میانگین اجاره بها نزدیک 11 درصد افزایش یافته و علت این افزایش نرخ اجاره بها، کاهش سود سپرده های بانکی است و موجران ترجیح می دهند به جای گرفتن پول پیش بیشتر، به گرفتن اجاره ماهانه روی بیاورند.

در این رابطه قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفت وگو با ، گفت: با توجه به اینکه افزایش قیمت اجاره زمانی ایجاد می‌شود که قدرت خرید مسکن کاهش پیدا کند و تا زمانی که قدرت خانه دار کردن فراهم نشود و شرایط اقتصادی مناسبی وجود نداشته باشد باید منتظر افزایش قیمت اجاره باشیم.

وی در ادامه افزود: کمبود سرانه ملی و افزایش بیکاری از دلایل افزایش قیمت اجاره به شمار می‌رود، به همین خاطر در برخی از مناطق تهران قیمت‌های اجاره بین 30 تا 30 درصد افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: مسئولین باید هرچه سریعتر اقدامات لازم را جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به کار گیرد، زیرا ادامه این وضعیت آثار بدی را برای بخش مسکن برجای خواهد گذاشت.

براساس گزارش میزان، با توجه به اینکه رشد قیمت اجاره بها در سال اخیر همواره از یک الگوی ثابت و منطقی پیروی می کرده ولی در ماه های اخیر شاهد رشد 25 درصدی قیمت ها نسبت به ماه گذشته هستیم که این امر موجب تشدید شرایط برای مستاجران خواهد شد و تنش را در بازار مسکن تشدید می کند در این شرایط امید می رود مسئولین با نظارت کافی مانع از هرگونه افزایش بی رویه نرخ اجاره بها باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *