صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روش های انتقال آب در دنیا منسوخ شده است

۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۸۶۸۷۰
پژوهشگر آب و توسعه پایدار با اشاره به انتقال آب کارون به مناطق دیگر کشور گفت: روش های انتقال آب به دلیل مشکلات مختلف سال هاست در دنیا منسوخ شده است.

به گزارش گروه جامعه ،ظفرنژاد پژوهشگر آب و توسعه پایدار درباره پروژه انتقال آب کارون به مناطق دیگر کشور اظهار کرد: ایجاد خطوط انتقال آب، هجوم به طبیعت است. این روش سال هاست به دلیل اثرات اجتماعی، اقتصادی، محیط زیستی و اکولوژیکی در دنیا منسوخ شده است. این اثرات هم در حوزه دهنده وهم درحوزه گیرنده به وجود می آیند. خط انتقال سرشاخه های کارون قرار است توسط چند سد به حوزه مرکزی و خشک ایران منتقل شود.

ظفرنژاد ادامه داد: برای رسیدن کارون به اصفهان به 72 کیلومتر خط لوله، 7 مخزن، 4 ایستگاه پلمپ آب و 2 تونل و برای رسیدن به یزد به 365 کیلومتر خط لوله، 10 مخزن و 4 ایستگاه پمپ آب نیاز داریم. این اعداد برای رسیدن به رفسنجان و کرمان به 660 کیلومتر تغییر پیدا می کنند. همه این اعداد بسیاربزرگ هستند و هزینه های سنگینی دربرخواهند داشت. برای تامین آب باید از پیرامون همان منطقه آب پیدا کرد نه آن که از استان های دیگر آب را منتقل کرد. روش انتقال آب روشی غیر پایداراست که متاسفانه از سوی دستگاه های اجرایی کشور اتخاذ شده است.

پژوهشگرآب و توسعه پایدار بیان کرد: چرا صنایعی که آب زیادی درآن استفاده می شود در مناطق خشک و مرکزی ایجاد شده است. درحالی که باید در نوار دریاها ایجاد می شد. معتقدم تنها راه نجات زاینده رود، کارون و رودخانه های دیگر انتقال صنایع آب بر از مرکز به نوار دریاهاست. این گونه نوار ساحلی دریای عمان که خالی از جمعیت است، با استقبال مردم روبرو می شود.

وی افزود: فکر می کنم انتقال آب کارون برای تامین آب شرب بهانه است. با کمی صرفه جویی درآب کشاورزی می توان آب شرب را تامین کرد ضمن این که مناطق خشک مانند کرمان خود قنات و آبشار هم دارند. رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرده است آب کارون زیاد است و کشاورزان خوزستانی درمصرف این آب صرفه جویی نمی کنند بنابراین باید آب را به استان های دیگر منتقل کرد. این صحبت ها هیچ پایه و اساس و سندی ندارد. متاسفانه دستگاه های اجرایی سکوت کرده اند و پاسخگو نیستند. به علاوه چندگانه هم حرف می زنند.

ظفرنژاد خاطر نشان کرد: برآورد آب برای کشاورزان 60 درصد است این درحالی است که بیش از 40 درصد از آب به شهر ها و کلان شهر ها منتقل می شود. ایران کشور کم آب و خشک است و باید خود خوراک خود را تامین کند. به همین دلیل لازم است بیش از 80 درصد آب به بخش کشاورزی تعلق بگیرد. امنیت مواد غذای یک کشور یکی از اصول توسعه پایدار آن کشور است.

انتهای پیام/ 


برچسب ها: انتقال آب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *