صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قیمت مواد غذایی طی ۴ سال اخیر به کجا رسید!

۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۳:۳۷
کد خبر: ۳۸۶۸۴۵
شاخص بهای مواد غذایی فائو درسال ۲۰۱۷ به میانگین ۱۷۴.۶ واحد رسید که از میانگین چهار سال اخیر بالاتر بوده و نسبت به سال ۲۰۱۶ نیز ۸.۲ درصد رشد نشان می‌دهد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، شاخص بهای مواد غذایی فائو در ماه دسامبر (۱۰ آذر تا ۱۰ دی) در پی افت شدید قیمت روغن نباتی و محصولات لبنی، کاهش یافته است.

این شاخص که تغییرات ماهیانه قیمت‌های بین‌المللی سبد مواد غذایی را رصد می‌کند، با کاهش ۳.۳ درصدی نسبت به ماه نوامبر (۱۰ آبان تا ۱۰ آذر) به رقم ۱۶۹.۸ واحد در ماه دسامبر (۱۰ آذر تا ۱۰ دی) رسید.

افزایش صادرات و کاهش تقاضا برای پودر شیر خشک و شیر کامل و همچنین پنیر و کره باعث افت ۹.۷ درصدی شاخص بهای لبنیات فائو در ماه دسامبر شد. اما علی‌رغم این افت قیمت، شاخص فرعی در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل ۳۱.۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

شاخص بهای روغن نباتی فائو نیز در پی افزایش ذخایر روغن پالم در مالزی و اندونزی و کاهش قیمت این ماده، شاهد افت ۵.۶ درصدی قیمت نسبت به ماه نوامبر بود. این امر به نوبه خود قیمت روغن سویا را نیز کاهش داد. در سال ۲۰۱۷، این شاخص فرعی نسبت به سال قبل ۳ درصد افزایش یافت.

شاخص بهای شکر نیز در پی عوامل فصلی و پیش‌بینی مازاد عرضه در سال جاری میلادی، نسبت به ماه نوامبر ۴.۱ درصد کاهش یافت. قیمت شکر در سال ۲۰۱۷ به طور میانگین ۱۱.۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۶ افت داشته که ناشی از افزایش برداشت در برزیل، به عنوان بزرگترین تولید کننده شکر جهان، بود.

شاخص بهای غلات فائو برای سومین ماه متوالی ثابت مانده است. در این ماه (دسامبر) قیمت گندم کاهش یافته، اما بهای ذرت و برنج روند رو به رشدی داشته است. شاخص بهای غلات در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل ۳.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد، اما ۳۷ درصد از رقم بی‌سابقه سال ۲۰۱۱ پایین‌تر است.

شاخص بهای گوشت فائو نیز در پی افزایش عرضه و افت قیمت گوشت گاو در بازار‌های بین‌المللی کاهش اندکی را در ماه دسامبر تجربه کرد. براساس این گزارش، در سال گذشته میلادی، شاخص فرعی بهای گوشت به میزان ۹ درصد نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.

منبع: مهر
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *