آلودگی هوا چه برسر جنین می آورد!
یک فلوشیپ نازایی گفت: برخی آلایندهها باعث ایجاد تغییراتی در غدد داخلی میشوند که این تغییرات مانع باروری و لانهگزینی جنین میشوند.
وی ادامه داد: ۵۰ سال قبل اولین عوارض آلودگی هوا بر ریه و به ویژه بر آسم مورد بررسی قرار گرفت. بعد از آن مشخص شد که آلایندهها علاوه بر بیماریهای ریوی با انواع سرطان، بهویژه سرطان ریه، پستان، مثانه، پروستات، تخمدان و دهانه رحم ارتباط دارند.
این فلوشیپ نازایی با تاکید بر اینکه آلایندهها از گاز مونوکسیدکربن، دیاکسید کربن، دی اکسید نیتروژن، ازن و ذرات معلق که در حدمیکروسکوپی و بسیار ریز هستند مثل سرب تشکیل شده است، بیان کرد: بررسیها نشان داده است که این آلایندهها جذب خون شده و علاوه بر بیماریهای پیشتر گفته شده عوارض دیگری همچون بیماریهای قلبی را ایجاد میکنند.
وی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا بر بارداری و جنین، خاطرنشان کرد: جنین داخل رحم رشد میکند و نیاز به اکسیژنرسانی خوب دارد، وجود آلایندهها باعث کاهش اکسیژن میشود که این موضوع نیز موجب اختلال در اکسیژنرسانی به جفت میشود، علاوه بر آن آلایندهها باعث ایجاد التهاب و فاکتورهای اکسیداتیو میشوند که این عوامل نیز زایمان زودرس را رقم میزنند.
موسویفر تصریح کرد: مکانیزم دیگر دخالت آلایندهها بر بارداری، آن است که برخی آلایندهها باعث ایجاد تغییراتی در غدد داخلی میشوند این تغییرات نیز مانع باروری و لانهگزینی جنین میشوند، بنابراین آلایندهها میتوانند از طرق مختلف مثل ایجاد تغییرات هورمونی و وجود سرب بر رشد تخمک و فعالیت اسپرم تاثیرگذار بوده و مانع بارداری شوند.
وی با اشاره انجام مطالعهای جامع بر ۶۰ تحقیق انجام شده در کشورهای مختلف گفت: در این مطالعه مشخص شد که وجود ذرات معلق در هوا، ذرات ریز دیاکسید نیتروژن و دیاکسید کربن در روند بارداری تغییر ایجاد میکنند، دراین تحقیقات ارتباط میان بارداری و آلایندههای هوا ثابت شده است، اما غلظت این آلایندهها و طول مدتی که شخص در معرض آنها قرار دارد و همچنین این موضوع که جنین در کدام مرحله از بارداری با این آلایندهها مواجه میشود نیز روی عوارض بارداری تاثیر گذار است، زایمان زودرس و تولد نوزادان کموزن عوارضی اثبات شده هستند.
تاثیر آلودگی بر مسمومیت بارداری
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تاثیر آلایندهها در دوران اولیه بارداری بیشتر بودهاست، عنوان کرد: برخی مطالعات، فشار خون بارداری یا مسمومیت بارداری، آسم در مادر و ایجاد آسم در کودکی که در زمان جنینی در معرض آلایندهها بوده است را گزارشکرده اند، همچنین برخی تحقیقات اثر مونواکسید کربن و ازن را در ایجاد ناهنجاری قلبی در جنین دخیل میدانند، ولی هنوز ارتباط قطعی با ناهنجاری گزارش نشده و تحقیقی در این خصوص صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: تحقیقات بر جنینهایی که در اواخر دوران بارداری در معرض آلودگی هوا قرار گرفتهاند و کودکانی که در سال اول در معرض آن بودهاند، نشان داده که آلودگی هوا بر رشد مغری جنینها و کودکان تاثیر گذاشته بهطوری که شیوع اوتیسم در کودکانی که در سال اول زندگی در نزدیکی بزرگراهها ساکن بودهاند بیشتر مشاهده شده است.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه آلودگی صوتی چندان مورد توجه قرار نگرفته است، تاکید کرد: این آلودگی روی رشد و وزن جنین تاثیرگذار بوده و مکانیزم ایجاد آن را استرس ناشی آز آلودگی صوتی دانستهاند که این موضوع در افرادی که در نزدیکی فرودگاهها یا بزرگراهها بودهاند بیشتر دیده شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر زنان بدانند که آلودگی هوا چه تاثیری بر رشد مغزی فرزندانشان دارد حتما نسبت به انجام کارهای پیشگیرانه اقدام میکنند و مسئولین نیز باید بدانند که آلودگی تاثیری دراز مدت بر نسل آینده دارد.
منبع:طبنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *