پلیس باید "مامور و مسئول" باشد نه معذور/ مطالبات مردم تغییر می کند
وی با اشاره به مراحل پنچ گانه مسیر انقلاب اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری، افزود: انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی در این مسیر و مرحله پنجگانه وجود دارد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با اشاره به نقش نیروی انتظامی در رسیدن به تمدن نوین اسلامی ادامه داد: از همان سال ۹۴ و همزمان با تأسیس این مرکز، اقدامات مطالعاتی و نظری در دستور کار قرار گرفت و در یک تلاش چندین ساله و با تعامل با اندیشمندان، نخبگان و ... در رسیدن به تمدن نوین اسلامی تلاش کردیم.
سردار رادان ادامه داد: برگزاری همایشی با عنوان " همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی و بهره گیری از نظر اندیشمندان و پژوهش گران" در این راستا بخشی از اقدامات این مرکز در تبیین نقش نیروی انتظامی در رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.
این مقام عالی انتظامی با اشاره به برگزاری همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی طی هفته آتی، بیان کرد: تاکنون ۳۶۰ چکیده و ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و توسط همکارانم این چکیده و مقالهها ارزیابی و امتیاز دهی شده است.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا خاطر نشان کرد: اگر به دنبال معماری ناجای آینده هستیم بدین معنا است که نیروی انتظامی در افقهای مختلف و در آینده؛ ناجای مدرن، پاسخگو و در تعامل منطقی و درست با جامعه باشد؛ نیروی انتظامی سازمانی است که با مردم به شدت سروکار دارد و از جمله نهادهای مسلح است که اقدامات و کارکردهای متنوعی را دارا است.
وی یادآور شد: بسیاری از کارکردهای ناجا اجتماعی میباشد بنابراین ناجا دیگر نباید محدود به زمان باشد چرا که جامعه دیگر محدود و محصور نیست.
سردار رادان ادامه داد: جامعه مدام در حال تغییر است و مطالعه سطح تحصیلات مردم طی دو دهه اخیر حاکی از این تغییرات میباشد، در واقع باید گفت: شاهد تغییرات در سطح بینش، دانش، مطالبات و ... مردم هستیم بنابراین باید نهادهایی شکل بگیرد که بتواند به درستی به مطالبات مردمی پاسخ دهد.
این مقام عالی انتظامی خاطر نشان کرد: پلیس نیز خود را در رویکرد تمدن نوین اسلامی قرار داده است و محصول حرکت در این رویکرد رسیدن به پلیس مجاهد مسئول است.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا در ادامه با اشاره به وظایف و مأموریتهای نیروی انتظامی، خاطر نشان کرد: " حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی " و "حفظ سازمان نیروی انتظامی " نیز به عنوان دو مأموریت مفهومی پلیس تعریف شده و باید گفت: داشتن رویکرد مشخص، توجه بر معماری ناجای آینده و وجود کارکنان "مجاهد مسئول" شرط لازم حفظ سازمان است.
این مقام عالی انتظامی در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری اولین همایش ملی ناجا و تمدن اسلامی، افزود: توسعه مفهومی و گسترش ادبیات راهبردی، گفتمان سازی تمدن نوین اسلامی، بسترسازی نظری برای معماری ناجای آینده و بهره گیری از دیدگاه علمی صاحب نظران حوزوی، دانشگاهی، امنیتی و انتظامی و ... از اهداف برگزاری این همایش است.
سردار رادان " مبانی نظری و رویکردهای ناجا و تمدن نوین اسلامی"، " تمدن نوین اسلامی در اندیشه اسلامی " و " ناجا و رویکرد تمدنی، چالشها، راهبردها و الزامات " را سه محور اصلی این همایش برشمرد و افزود: ۴۰ مرکز علمی و پژوهشی اعم از سازمانهای مطالعاتی، تحقیقاتی، دانشگاهی و حوزوی در برگزاری این همایش با ما همکاری داشتند.
این مقام عالی انتظامی یادآور شد: اولین همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی روز چهارشنبه؛ ۲۷ دی ماه جاری در مجتمع غدیر دانشگاه علوم انتظامی امین با حضور مسئولان کشوری، لشکری، اندیشمندان، پژوهشگران و صاحب نظران برگزار خواهد شد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص نقش " ضابطیت پلیس " مطرح کرد: تکمیل چرخه انضباط در جامعه بر لزوم وجود ناجا به عنوان ضابط تأکید دارد، در نیروی انتظامی برخی از مأموریتها به عنوان نقش ضابطیت پلیس دنبال میشود و برخی از مأموریت ها، چون مأموریت مراکز مطالعاتی و پژوهشی فارغ از این ضابطیت است، اما در نهایت مأموریتهای غیرضابطی پلیس بدین مفهوم دنبال میشود که مأموریتهای ضابطیت پلیس به شکل موثرتری انجام شود.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا ادامه داد: براساس این مفهوم نقش "مأمور و معذور" باید به نقش "مأمور و مسئول" تبدیل شود که در پروسه رسیدن به تمدن نوین اسلامی این نقش به " مجاهد مسئول" میرسد؛ وقتی پلیس مجاهدانه عمل کند دایره عملش بسیار فراتر از مأمورخواهد بود.
این مقام عالی انتظامی در ادامه درباره میزان آمادگی و ظرفیت کارکنان پلیس برای رسیدن به نقش "مجاهد مسئول"، گفت: همواره شاهد تلاش بی وقفه کارکنان ناجا در مأموریتها و شرایط مختلف هستیم به گونهای که این مجاهدتها شبیه تلاش رزمندگان در دوران دفاع مقدس است.
سردار رادان در خاتمه گفت: همواره به وجود کارکنان ناجا افتخار کرده ام و این احساس افتخار در مأموریتها و لحظات حساس و سرنوشت ساز، مضاعف شده است، کارکنان ناجا متوقع نبوده و پرکار هستند و در راستای انجام مأموریتهای محوله تلاش بی وقفهای دارند در واقع در وقایع مختلف جلوههای ویژهای از کارکنان نیروی انتظامی دیده ام که شبیه آن در جنگ و دوران دفاع مقدس مشاهده شده است.