تنها راه رشد تولید در کشور چیست؟
رئیس اتاق ایران و چین گفت: تنها راه رشد تولید را کوچک کردن دولت دانست و گفت: اگر دولت کوچک نشود سال ۱۳۹۷ سال بسیار سختی برای مردم خواهد بود چرا که بودجه ی ۹۷ دارای کسری فاحشی است.
وی با اشاره به جلسهی خود با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و ریاست ادارهی مالیاتها گفت: امروز بعد از ظهر در اتاق آقای وزیر مسئلهی مهم پرداخت مالیات مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
ریاست اتاق ایران و چین در اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که چرا نقدینگی به سمت تولید حرکت نمیکند؟ تصریح کرد: ۳ عامل مهم در عدم حرکت نقدینگی به سمت تولید دخیل اند که از آن میان مسئلهی نرخ بهره در ایران حائز اهمیت است.
عسگر اولادی در این باره خاطر نشان کرد:در تمام کشورهای تولید کننده (برای صادرات) بهرهی ۱ رقمی در نظر گرفته اند در حالی که در ایران اینگونه بهرهها ۲ رقمی و بین ۱۷ تا ۱۸ درصد است و علیرغم آنکه در این مورد از بهرهی ۱۱ درصدی سخن میگویند متاسفانه بهرهی ۱۱ یا ۱۲ درصدی هرگز در اختیار تولید کننده قرار نمیگیرد.
پیشکسوت و فعّال اقتصادی، وجود بدهیهای پیشین واحدهای تولیدی به سیستم بانکی کشور را بعنوان دومین عامل و مانع ورود نقدینگی به سمت تولید ذکر کرد و افزود: با توجه به آنکه سیستم بانکی از اقساط بندی خودداری میکند وجود بهرهها موجب ایجاد جریمههای سنگینی در این خصوص شده، اما سوال اینجاست تولید کنندهای که برای پرداخت دستمزد کارگر خود عاجز مانده چگونه میتواند جریمه بپردازد؟
عسگر اولادی تصریح کرد: ما معتقدیم در جهت رفع این مشکل سیستم بانکی با مصوّبهی هیئت دولت باید بار تمام جریمهها را از دوش واحدهای تولیدی بردارد چرا که ایران در مقایسه با کشورهایی نظیر چین، مصر و آذربایجان حتی از سهم بازار نیز برخوردار نیست که این مهم سومین علت عدم ورود نقدینگی به قلمرو تولید است لذا فقط باید مصرف داخلی داشته باشیم.
رئیس اتاق ایران و چین اذعان کرد: ایران به منظور رشد در عرصهی صادرات نیازمند حضور در نمایشگاههای بین المللی و جهانی و اعزام هیئت است، اما بدلیل نرخ بالای بلیط و هتلها هیئتها نمیتوانند حرکتی بکنند.
وی تنها راه رشد تولید و حرکت نقدینگی به سمت آن را کوچک کردن دولت دانست و تصریح کرد: اگر دولت کوچک نشود سال ۱۳۹۷ سال بسیار سختی برای مردم کشور ما خواهد بود چرا که بودجهی ۹۷ دارای کسری فاحشی است که دولت تنها با ایجاد گرانی میتواند در جهت جبران آن بر بیاید.
دکتر عسگر اولادی با تاکید بر کوچک شدن دولت در پایان اظهار داشت: فرایند کوچک شدن دولت جرات و جسارتی میطلبد که آن را از مجلس محترم سراغ نداریم، زیرا مجلس هرگز بیش از ۳ تا ۵ درصد تغییر در بودجه ایجاد نکرده است لذا دولت باید شرکتهای خود را به حراج بگذارد چرا که اصرار بر اینکه ۸۰ درصد از اقتصاد در دست دولت باشد نه تنها عملی قبیح است بلکه با بیکار کردن جوانان کشور در قالب فتنه ظاهر شده است.
منبع: تسنیم
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *