صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گریه «تفنگداران آمریکایی» در «جزیره فارسی»/ از «موضع بسیار قوی و محکم ظریف» تا «دریافت نشان فتح از فرمانده کل قوا»

۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۸:۱۴
کد خبر: ۳۸۶۱۷۶
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
آمریکایی‌ها وقتی توان ما را دیدند متوجه شدند که به مثابه اعدامی‌هایی هستند که به سینه دیوار صف کشیده اند و در برابرشان جوخه اعدامی قرار دارد که هر لحظه ممکن است ماشه را بکشد. از ماجرای جزیره فارسی فیلم‌های زیادی را در اختیار داریم که به موقع آن‌ها را نشان خواهیم داد.
گروه سیاسی ؛ خبر کوتاه بود بود و غرورانگیز، دلاورمردان نیروی دریایی سپاه توانسته بودند ده تفنگدار نظامی آمریکایی را - که به آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرده بودند - در نزدیکی جزیره فارسی دستگیر کنند. اتفاقی که ۲۲ دی ۱۳۹۴ رخ داد و رسانه‌ای شدن آن حدود ۱۲ ساعت زمان برد و تا مدت‌ها از تصاویر ضبط شده آن تحلیل ارائه می‌شد. شجاعت، جسارت و شهامت دریادلان نیروی دریایی سپاه، باعث شد تا ۲۲ دی ۹۴ به عنوان روزی غرورآفرین در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شود.
 

روایت بدون رُتوش
ساعت ۱۶:۳۰ سه شنبه مورخ ۲۲ دی، دو فروند شناور رزمی آمریکایی حامل ده تفنگدار مسلح که وارد آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در حوالی جزیره فارسی شده بودند، توسط واحد‌های شناوری رزمی منطقه دوم نیروی دریایی سپاه توقیف و به جزیره فارسی منتقل شدند.

از ۱۰ تفنگدار مستقر در ۲ شناور توقیف شده ۹ نفر تفنگدار مرد و یک نفر تفنگدار زن بودند که در ۳ مایلی آب‌های سرزمینی جزیره فارسی قرار گرفته بودند. پس از بازرسی شناور‌های آمریکایی مشخص شد که آن‌ها علاوه بر تجهیزات فنی، سلاح‌های سبک و نیمه سنگین نیز به همراه خود داشته‌اند.
 
صبح روز سه شنبه ۲۳ دی و در حالیکه حدود ۱۷ ساعت از دستگیری تفنگداران آمریکایی می‌گذشت، سردار «علی فدوی» فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: متاسفانه پس از توقیف شناور‌های مزبور شاهد بودیم که نیروی دریایی آمریکا و ناو این کشور برای مدت ۴۰ دقیقه رفتار غیر حرفه‌ای از خود نشان داد و تحرکات هوایی و شناوری را در منطقه داشت که این امر نشان دهنده عدم تعهد آمریکا در رابطه با تامین امنیت و آرامش در منطقه است.

در هنگام دستگیری تفنگداران آمریکایی، ناوگروه هواپیمابر «ترومن» آمریکا در جنوب شرقی جزیره فارسی و در آب‌های بین‌المللی نزدیک محل توقیف شناور حضور داشته است. همچنین ناوگروه هواپیمابر «شارل دوگل» فرانسه نیز در شمال شرقی جزیره فارسی در آب‌های بین المللی در حال گشت زنی بوده است.
 

هماهنگی با دستگاه سیاست خارجی
سردار فدوی همچنین گفت که «از همان ابتدای کار نیروی دریایی سپاه با مقامات وزارت خارجه و شخص آقای ظریف در تماس بود و مشخص بود که وزیر خارجه آمریکا با آقای ظریف تماس گرفته و درخواست آزادی تفنگداران را داشته و آقای ظریف موضع بسیار قوی و محکمی را اتخاذ کرد و به همتای آمریکایی اش ضرورت عذرخواهی رسمی دولت آمریکا را متذکر شد».

در همان لحظات، سردار «رمضان شریف» سخنگوی سپاه اعلام کرد که «قطعا پس از انجام تحقیقات، اگر مشخص شود که کار آن‌ها عمدی نبوده برخورد دیگری صورت خواهد گرفت، اما اگر در تخلیه اطلاعاتی و گفت‌وگو با آن‌ها مشخص شود که ورود آن‌ها به منزله انجام کار‌های اطلاعاتی و کار‌های بی‌ربط بوده است، قطعا مسئولان مربوطه اقدامات لازم را انجام خواهند داد».
 

رهاسازی
حوالی ساعت ۱۲ ظهر روز سه شنبه ۲۲ دی و در حالیکه هنوز ۲۴ ساعت از دستگیری تفنگداران آمریکایی نگذشته بود، سردار فدوی اعلام کرد که «بررسی‌ها نشان می‌دهد ورود نظامیان آمریکایی به داخل آب‌های سرزمینی ایران به دلیل خرابی سیستم‌های ناوبری بوده و موضوع در حال حل شدن است».

سرانجام در ساعت ۱۳:۳۰ روز ۲۳ دی ۱۳۹۴، سپاه در اطلاعیه‌ای با اشاره به قطعیت غیر عمدی بودن ورود غیر قانونی و غیر مجاز شناور‌های رزمی امریکایی به آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس، از رها سازی تفنگداران دستگیر شده امریکایی در آب‌های بین المللی خبر داد.
 

گریه تفنگداران
۳ روز بعد از دستگیری و رهاسازی تفنگداران آمریکایی، سردار «حسین سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه، ماجرا را اینگونه روایت کرد: «بعد از جنگ جهانی دوم هیچ کشوری در جهان نتوانسته بود یک نظامی آمریکایی را دستگیر کند، اما وقتی این نظامیان وارد آب‌های ما شدند شناور‌های کوچک ایرانی با تعداد نیروی کمتر مانند عقاب آن‌ها را محاصره و دستگیر کردند و این ده تفنگدار در مقابل ۵-۶ جوان پاسدار سر تسلیم فرود آوردند. آمریکایی‌ها در ناو هواپیمابرشان که دارای شصت هواپیمای جنگی و ۵ هزار نفر خدمه است دچار دستپاچگی شده و سراسیمه بودند و پی‌درپی هواپیما‌های خود را به پرواز در می‌آوردند و ما صدای لرزان این ابرقدرت را می‌شنیدیم. در ادامه واحد‌های شناور ما بلافاصله جزیره فارسی را پوشش دادند و اعلام کردند در صورتی که حرکت کوچکی از شما سربزند پاسخ کوبنده‌ای از ایران دریافت خواهند کرد. بعد از آن صدای عجز و التماس مقامات سیاسی‌شان شنیده شد که طی تماس‌هایی تقاضای آزادی این تفنگداران دریایی را می‌کردند؛ ما نیز طی بررسی‌هایی که انجام شد فهمیدیم این تفنگداران بدون قصد وارد آب‌های ایران شده‌اند. این تفنگداران دریایی پس از دستگیری گریه می‌کردند، اما مهربانی پاسداران ما باعث احساس آرامش آنان شد. آمریکایی‌ها متواضعانه به اقتدار ما اقرار کردند و ما نیز به دلیل اینکه تشخیص دادیم این تفنگداران دریایی غیر عمد وارد آب‌های ایران شده بودند آن‌ها را رها کردیم و حتی سلاح‌هایشان را هم به آن‌ها بازگرداندیم. آقای ظریف به سردار فدوی گفته بود که کری (وزیر خارجه آمریکا) به شکل تمنا و خواهش درخواست می‌کرد که این نیرو‌ها آزاد شوند و گفته بود که اشتباه رخ داده است و آقای ظریف هم درخواست و ادبیات امریکایی‌ها را به ما منتقل می‌کرد».
 

هم‌پوشانی نیرو‌های مسلح ایران
امیر «فرزاد اسماعیلی» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء در روز ۱۹ بهمن ۱۳۹۴، با اشاره به ناگفته‌هایی در خصوص اخطار به هواپیما‌های آمریکایی در جریان بازداشت دو قایق نظامی این کشور در خلیج‌فارس توسط سپاه، گفت: «از همان لحظه‌ای که نیروی دریایی سپاه دو فروند قایق آمریکایی را در آب‌های ایران و در حوالی جزیره فارسی توقیف کرد، این موضوع به اطلاع شبکه یکپارچه پدافند هوایی رسید و ما بلافاصله سامانه‌های موشکی و راداری خود را عملیاتی کردیم. حتی به هواپیما‌های اسکرمبل نیروی هوایی ارتش نیز آماده‌باش داده شد و این هواپیما‌ها در باند بوشهر آماده پرواز بودند. بلافاصله پس از این ماجرا، سه فروند هواپیمای اف ۱۸، یک فروند هواپیمای کنترل‌کننده موتوری و یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا به پرواز درآمدند و وقتی به نزدیکی مرز‌های ما رسیدند به آن‌ها اخطار داده شد که حق نزدیک شدن ندارند. آن‌ها ابتدا با قلدری به این اخطار پاسخ ندادند، ولی وقتی دیدند سیستم‌های موشکی ما روشن و روی آن‌ها قفل کرد، بلافاصله پاسخ دادند که البته آن‌ها ۳۰ ثانیه فرصت نداشتند و بعد از این زمان قطعاً موشک‌ها شلیک می‌شد. لیدر این هواپیما‌ها بلافاصله با رادار ما تماس گرفت و اعلام کرد که ما برای نجات دو فروند قایق خودمان آمده‌ایم که البته این یک حرف غیرقابل قبول بود، چون اصولاً هواپیمای اف ۱۸ نمی‌تواند دو فروند قایق را در دریا نجات دهد و معلوم بود که آن‌ها برای پوشش منطقه آمده‌اند. هم از ایستگاه بندرعباس و هم بوشهر به آن‌ها اخطار داده شد و سامانه‌های موشکی سپاه نیز وارد عمل شدند که در این زمان ما ۱۲ موشک آماده شلیک داشتیم و به جزیره فارسی هم اعلام «آتش آزاد» دادیم و گفتیم اگر شئ ناشناس در فضای این جزیره دیده شد، آن را هدف قرار دهید. هواپیما‌های مسافربری را هم به مسیر دیگری هدایت کردیم تا مشکلی متوجه آن‌ها نشود. هواپیمای آمریکایی وقتی متوجه فعالیت ما شدند، گفتند ما خطری برای شما نداریم. آن‌ها از ما خواستند که از وضعیت تفنگداران آن‌ها اطلاعاتی بدهیم و ما گفتیم شما حق ورود به آسمان ایران را ندارید و با تفنگداران آمریکایی نیز طبق قوانین بین المللی رفتار می‌شود. آن‌ها هم محدوده ما را ترک کردند البته به گشت زنی‌های خود ادامه دادند و سامانه موشکی ما هم تا صبح روشن بود تا مبادا آن‌ها دست به اقدامی علیه کشورمان بزنند».
 

کنترل وجب به وجب
در همان روز‌ها خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در تحلیل عملیات غرورآفرین جزیره فارسی نوشت «واکنش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نقطه‌ای روی داده که فقط چند ده کیلومتر با خاک عربستان سعودی، کویت و بحرین فاصله دارد و نشان می‌دهد که نیرو‌های مسلح ایران این منطقه را شدیدا وجب به وجب کنترل می‌کنند. نیرو‌های مسلح ایران تا آخر حاضر هستند پیش بیایند و از درگیری بیمی ندارند. اگر نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این نقطه از آمریکایی‌ها بیمی نداشته باشد قطعا نیرو‌های مسلح بحرین و کویت و یا حتی عربستان سعودی عددی به حساب نمی‌آیند که سپاه پاسداران بخواهد از آن‌ها واهمه داشته باشد».
 

فیلم‌های آن روز
۱۳ روز پس از این ماجرا سردار «فدوی» در مصلی امام خمینی (ره) تهران گفت: «آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها پس از دستگیری دو فروند شناور آمریکایی حرکات تحریک آمیز و غیرحرفه‌ای از خود نشان داده اند که در صورت ادامه این حرکات ما مصیبتی را به آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها وارد می‌کردیم که در تاریخ این کشور‌ها سابقه نداشته است. آمریکایی‌ها وقتی توان ما را دیدند متوجه شدند که به مثابه اعدامی‌هایی هستند که به سینه دیوار صف کشیده اند و در برابرشان جوخه اعدامی قرار دارد که هر لحظه ممکن است ماشه را بکشد. از ماجرای جزیره فارسی فیلم‌های زیادی را در اختیار داریم که به موقع آن‌ها را نشان خواهیم داد. کل اتحادیه اروپا نمی‌توانند یک کشتی آمریکایی را بگیرند در حالی که ما امسال این کار را انجام دادیم».
 

نشان فتح
به فاصله ۱۹ روز از دستگیری و رهاسازی تفنگداران نظامی آمریکا، (۱۱ بهمن ۱۳۹۴) سردار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و چهار تن از فرماندهان این نیرو که در جریان توقیف شناور‌های آمریکایی و بازداشت تفنگ‌داران متجاوز آمریکا در محدوده‌ی جزیره‌ی فارسی، اقدام شجاعانه و به‌هنگام کرده بودند، به افتخار دریافت «نشان فتح» از دست حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا نائل شدند. فرمانده کل قوا همچنین با تشویق درجه و ارشدیت به سایر فرماندهان و کارکنان مربوط به این عملیات حسب درخواست ستاد کل نیرو‌های مسلح موافقت کردند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *