صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خون بند ناف نوزاد، نجات بخش سرطان دختر ۱۲ ساله

۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲:۰۱
کد خبر: ۳۸۶۰۷۷
پزشکان با خون بند ناف نوزاد، موفق شدند دختر ۱۲ ساله ای که به سرطان مبتلا بود را نجات دهند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، خون بند ناف نوزاد برای مصارف درمانی و پزشکی خود نوزاد و یا اعضای خانواده او می‌تواند بسیار مفید باشد.

خون بند ناف در بانک خون ذخیره و نگهداری می‌شود. محققان معتقدند با استفاده از خون بند ناف می‌توان انواع عارضه‌های ژنتیکی و کلیوی و قلبی را درمان کرد.

هنگامی که یک نوزاد به دنیا می‌آید، بند ناف وی از سوی پزشک بریده می‌شود. منظور از خون بند ناف، خون باقیمانده در داخل جفت است که پس از قطع بند ناف بیرون می‌آید.

سلول‌های موجود در خون بند ناف سلول‌های تمایز نیافته‌ای هستند که می‌توان با استفاده از آنها، بسیاری از نیاز‌های پزشکی خود را در آینده درمان کرد.

در موارد متعدد، گزارش می‌شود که خون بند ناف سبب نجات نوزاد و یا اعضای خانواده او شده است.

در یکی از نمونه، نوجوانی ۱۲ ساله با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف خواهر خود از بیماری سرطان خون نجات یافت.

داستان نجات دختر ۱۲ ساله در ذیل می‌آید:

الهام دختر نوجوان ۱۲ ساله اصفهانی دی ماه سال ۹۳ به عنوان بیمار مبتلا به "لوسمی حاد لنفوئیدی" تشخیص داده شد و پس از سه دوره شیمی درمانی و عدم پاسخگویی به درمان، با سلول‌های بنیادی خون بندناف خواهرش که در بانک خون بندناف رویان ذخیره سازی شده بود مداوا شد.

 پدر الهام در خصوص بیماری دخترش می‌گوید: ۲۳ دی ماه سال ۱۳۹۳ متوجه بیماری الهام شدیم و آن زمان مادرش باردار بود. پزشکان پس از انجام سه دوره شیمی درمانی و عدم پاسخگویی به درمان، تصمیم به پیوند سلول‌های بنیادی به دخترم گرفتند، اما از آنجا که وی تنها فرزند ما بود، نمونه مغزاستخوان منطبق با وی در بین خانواده و اقوام برایش پیدا نشد. پس از آنکه پزشک معالج را از باردار بودن همسرم مطلع کردیم، وی توصیه کرد که خون بندناف نوزاد را حتما ذخیره سازی کنیم تا در صورت امکان از آن برای پیوند استفاده کنند.

وی می‌افزاید: پس از تولد فرزند دومم یعنی فاطمه، خون بندناف وی را در بانک خون بندناف رویان ذخیره سازی کردیم و ۱۰ روز بعد آزمایش HLA انجام شد و با لطف خدا مشخص شد که نمونه خون بندناف فاطمه با الهام منطبق است. اما با توجه به وزن الهام که حدود ۶۰ کیلو بود، پزشکان اظهار داشتند که سلول کافی نیست و سه بار در کمیته پیوند رد شد، اما در نهایت قرار شد یک بندناف دیگر هم علاوه برنمونه خون بندناف خواهرش برای پیوند اضافه شود و در اصطلاح دبل کورد استفاده شد و مهرماه سال ۹۴ پیوند در بیمارستان شریعتی تهران انجام شد.

پدر الهام می‌گوید: درمان سرطان خون الهام برای ما مسرت بخش است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *