ترفندهای کاربردی برای افزایش سرعت گوشی های اندرویدی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که گوشی اندرویدی تان پس از مدتی بسیار کند شده باشد و مدام به این فکر کنید که چه راهکارهایی برای افزایش سرعت گوشی های اندروید به کارتان می آید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، اگر مدت نسبتا طولانی است که دستگاه اندرویدی در دست دارید، مطمئنا متوجه لگهایی شدهاید که پیش از این وجود نداشتهاند. اپها دیرتر لود میشوند و منوها زمان بیشتری برای نمایش میخواهند.
این مشکل مخصوص اندروید نیست، از یک آیپد قدیمی با نسخه بروز iOS استفاده کنید، تا ببینید آنهم کندتر از نسخههای جدید است. راهحلهای موجود برای هر پلتفرم متفاوت است؛ با کلیک همراه شوید تا دلایل بروز این مشکل و بهترین روشهای افزایش سرعت گوشیهای اندروید را برایتان تشریح کنیم.
این مشکل مخصوص اندروید نیست، از یک آیپد قدیمی با نسخه بروز iOS استفاده کنید، تا ببینید آنهم کندتر از نسخههای جدید است. راهحلهای موجود برای هر پلتفرم متفاوت است؛ با کلیک همراه شوید تا دلایل بروز این مشکل و بهترین روشهای افزایش سرعت گوشیهای اندروید را برایتان تشریح کنیم.
بروزرسانیهای سیستم عامل و اپهای سنگینتر، منابع بیشتری میطلبند
گوشی اندرویدی شما دیگر آن سیستم نرمافزاری پیشین را ندارد (یا حداقل نباید داشته باشد). اگر بروزرسانی جدید سیستم عامل اندروید را دریافت کنید، احتمال زیادی وجود دارد که این نسخه برای دستگاه شما بهینه نشده باشد و سرعت آن را کاهش دهد. همچنین، ممکن است هنگام بروزرسانی، شرکت سازنده آن اپهای Bloatware را که در پس زمینه اجرا میشوند، در بروزرسانی قرار داده باشد و سرعت دستگاهتان را کاهش دهد.
حتی اگر سیستم عامل شما بروز نشده باشد، اپهای موجود در گوشیتان جدید هستند. چون توسعهدهندگان همیشه به دستگاههای جدید و سریع، دسترسی دارند؛ بازی، نرمافزار و دیگر اپهای خود را برای آن سختافزار آن دستگاهها بهینه میکنند که ممکن همین باعث اجرای آهستهتر در دستگاههای قدیمی شود. این واقعیت در هر پلتفرمی وجود دارد: وبسایتها سنگینتر میشوند، نرمافزارهای دسکتاپ رم بیشتری میخواهند و بازیهای کامپیوتری منابع سرسامآوری را میطلبند. به عنوان مثال، شما دیگر از آفیس ۹۷ استفاده نمیکنید و نسخه جدیدش را تهیه کردهاید. اپهای اندرویدی هم همین وضعیت را دارند.
این مشکل را چطور حل کنیم؟ اگر سیستم عامل شما کند به نظر میرسد، میتوانید یک کاستوم رام نصب کنید تا از شر اپهای Bloatware و پوستههای کند شرکت سازنده خلاص شوید. البته یادتان باشد، این روش برای کاربران پیشرفتهتر پیشنهاد میشود و به مشکلاتش چندان نمیارزد. اگر اپهای گوشیتان کند به نظر میرسد، از نسخههای سبکتر (lite) با همان کاربرد استفاده کنید.
حذف فرایندهای اضافه پس زمینه نقش کلیدی در افزایش سرعت گوشیهای اندروید دارد
احتمالا هرچه از زمان خرید گوشیتان گذشته، اپهای بیشتری را نصب کردهاید که بعضیهایشان از زمان روشنشدن دستگاه و در پس زمینه اجرا میشوند. اگر اپهای زیادی دارید که در پس زمینه اجرا میشوند، مصرف منابع پردازنده، پر شدن رم و کاهش سرعت گوشی، اجتناب ناپذیر است.
به همین ترتیب، اگر از والپیپرهای زنده و تعداد زیادی ویجت در صفحه خانه دستگاهتان استفاده میکنید، منابع پردازنده، گرافیک و حافظه گوشیتان به طور سیریناپذیری مصرف میشود. صفحه خانه گوشیتان را خلوت کنید تا افزایش عملکرد دستگاهتان (و حتی افزایش عمر باتری) را شاهد باشید.
حال این مشکل را چگونه برطرف کنیم؟ والپیپرهای زنده را غیرفعال، ویجتها را حذف و اپهای بلااستفاده را حذف یا غیرفعال کنید. برای اینکه ببینید کدام اپها در پسزمینه اجرا میشوند، در تنظیمات توسعهدهندگان (Developer Options) به قسمت خدمات در حال اجرا (Running Services) بروید (در سیستم عامل مارشمالو و بالاتر). اگر از اپی که در پس زمینه اجرا میشود، استفاده نمیکنید، حذفش کنید. اگر بخاطر اینکه جزو اپهای پیشفرض است، نمیتوانید حذفش کنید، حداقل غیرفعالش کنید.
اشغال فضای ذخیرهسازی جایی برای اجرای سیستم عامل باقی نمیگذارد
اگر درایوهای دستگاه شما پر باشند، جایی برای نوشتن فایلهای سیستمی باقی نمیماند و این فرآیند به شدت آهسته انجام میشود. همین مطئله باعث میشود تا سیستم عامل و برنامهها کند بنظر برسند. بخش فضای ذخیرهسازی (Storage) در منوی تنظیمات دستگاه شما نشان میدهد چقدر از حافظه پر شده و چه چیزهایی این فضا را اشغال کردهاند.
اگر فایلهای کش خود را بطور مداوم بررسی نکنید، میتوانند بطور شگفتآوری رشد کرده و فضای زیادی اشغال شود. بنابراین، پاکسازی فایلهای کش حداقل تا قبل از اینکه دوباره پر شوند، تاثیر زیادی بر سرعت سیستم عامل شما میگذارد.
این مشکل چطور حل میشود؟ عکس و ویدیوهایی که با دوربین گوشی خود میگیرید، بزرگترین عامل اشغال کننده فضای داخلی گوشی هستند. به گالری خود رفته و تمام فایلهای تصویری که نیاز ندارید، پاک کنید.
برای افزایش سرعت گوشیهای اندروید اپهای بلااستفاده را حذف کنید، فایلهایی که نیاز ندارید را پاک کنید و فایلهای بیهوده کش را هم نیز دور بیاندازید تا فضای گوشیتان خالی شود. راه سادهتر این است که دستگاه خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید و بعد، فقط اپهایی را نصب کنید که برایتان ضروری هستند.
برای پاکسازی فایلهای کش همه اپهایتان بطور یک دفعه، اپ تنظیمات را باز کنید، در بخش فضای ذخیرهسازی به پایین اسکرول کرده و Cached Data را انتخاب کرده و OK را بزنید. (این تنظیم فقط در سیستم عامل نوقا و پایینتر وجود دارد)
در اندروید اوریو (Oreo) کمی اوضاع سختتر است. گوگل در سیستم عامل جدید خود در پی رویکردی جدید و سادهتر، گزینه پاککردن کش همه اپها را برداشته است. اگر در اپ تنظیمات به بخش فضای ذخیرهسازی بروید، منوی متفاوتی با نسخههای پیشین اندروید میبینید. برای دیدن فایلهای کش، باید به دستهبندیهایی از قبیل: موسیقی و صدا، فیلم و تلویزیون بروید. برای دیدن فایلهای کش دیگر اپها به بخش Other Apps سر بزنید.
چه کارهایی نباید انجام دهیم؟
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *