صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خروج دوباره پیکان از خط تولید

۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶:۲۱
کد خبر: ۳۸۵۷۲۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
افزایش تعرفه واردات خودرو بهانه ای شد برای نوشتن این یادداشت، ناخودآگاه مراسم تودیع تولید پیکان در سال 1384 به ذهن خطور می کند.

به گزارش گروه اقتصاد ، برخی از مدیران و کارشناسان ذی ربط با خروج پیکان از خط تولید به دلیل داشتن مشتری داخلی و موارد دیگر موافق نبودند و بیان می‌کردند که تا وقتی برای این خودرو مشتری هست باید تولید شود. آقای جهانگیری وزیر صنعت و معدن وقت پیکان را ارابه‌ای دانست که صنعت خودرو بر دوش آن شکل گرفت و اشاره کردند که پیکان به موزه می‌رود تا نظاره‌گر اعتلای این صنعت باشیم.

در هفته‌ای که گذشت دوباره شاهد افزایش تعرفه خودرو‌های وارداتی بودیم یکی از اهداف افزایش این تعرفه‌ها حمایت از خودروسازی داخلی است.

حمایت از تمامی صنایع داخلی به خصوص صنعت خودرو در شرایط فعلی بدون تردید از وظایف دولت و مردم است. به تجربه ثابت شده است این حمایت‌هایی که از صنعت خودرو سازی شده است نه به منفعت خودروساز، منتج گردیده است و نه منافع و حقوق مصرف کنندگان تامین شده است و تنها فایده آن این بوده است که مدیران، فقط صنعت خودرو را اداره کرده اند.

برای اثبات این ادعا کافی است در بخش خودرو سازی نگاهی به آمار صادرات خودرو‌های تولید داخل، ترکیب تولید محصولات، کیفیت و قیمت آن‌ها بیندازیم. به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که نگاه واقع بینانه‌ای به صنایع داخلی و رویکردمان در حمایت داشته باشیم و با حمایت‌هایی از قبیل: افزایش تعرفه، صنعت داخلی را بیش از این تضعیف نکنیم. ۱۲ سال از توقف خط تولید پیکان سپری شده است و هنوز شاهد اعتلای صنعت خودرو نشده ایم. در وضعیت فعلی، بایستی تصمیم بگیریم هم برای صنعت خودرو و هم برای صنایع دیگر.

صنعت خودرو برای خودش پیکان‌های دیگری را ایجاد نموده است بنابراین برای صنعت خودرو بایستی تصمیم بگیریم که چه پیکان‌های دیگری را باید از خط تولید خارج کنیم. به نظر نگارنده افزایش تعرفه با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد است و در حال فاصله گرفتن از رسالت اقتصاد مقاومتی هستیم.

لازم به ذکر است تصمیم گیری نیازمند تصمیم سازی، زمان، هزینه و انرژی است که هر کدام از آن‌ها می‌تواند با تکیه بر نیرو‌های مستعد و جوان انجام پذیر باشد.


میر محمد حشمتی
عضو هیات علمی دانشگاه

 



نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
درود بر شما
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *