صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر دفاع پاکستان: چشم انداز روابط "تهران و اسلام آباد" بسیار روشن است

۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۱:۰۱
کد خبر: ۳۸۵۴۰۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
وزیر دفاع پاکستان با تشریح روابط ایران و پاکستان گفت: سفر اخیر فرمانده ارتش پاکستان به ایران چشم انداز جدیدی برای گسترش روابط فیمابین گشود.

به گزارش سرویس بین الملل ، ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان چهاردهم آبانماه با سفر به تهران، با رییس جمهوری کشورمان، رییس ستادکل نیروهای مسلح، وزیر امور خارجه، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و دیگر مقامات عالیرتبه نظامی ایران دیدار و گفت و گو کرد.

خرم دستگیر خان وزیر دفاع پاکستان روز سه شنبه در نشست تخصصی راهبردهای منطقه ای امنیت پاکستان در موسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد با حضور اندیشمندان، پژوهشگران و علاقه مندان به موضوعات سیاسی و امنیتی گفت: سفر فرمانده ارتش پاکستان به همسایه غربی ما (ایران) دستاوری مهم برای دولت پاکستان است زیرا که این سفر زمینه آغاز گفت و گوها برای دستیابی به منافع مشترک با این کشور همسایه را فراهم ساخت.

وی خاطرنشان کرد: دو روز پیش نیز، ژنرال 'ناصر خا جنجوعه' مشاور امنیت ملی پاکستان در سفر به تهران در دیدار با همتای ایرانی خود، در خصوص تحولات منطقه و موضوعات مورد علاقه بین دو کشور به بحث و تبادل نظر پرداخت.
وزیر دفاع پاکستان همچنین با تشریح چشم انداز امنیتی و دفاعی پاکستان در منطقه در خصوص روابط این کشور با ترکیه و عربستان سعودی و تحکیم روابط با روسیه دیدگاه های خود را بیان کرد .

خرم دستگیر خان اضافه کرد: پاکستان طی پنج سال گذشته روابط نظامی با روسیه را آغاز کرده و طی این سال ها برای تامین برخی نیازمندی های خود از طریق روسیه با این کشور چند معاهده نظامی و دفاعی به امضاء رساند و همچنین چند مانور مشترک نظامی بین دو کشور نیز برگزار شد.

وزیر دفاع پاکستان روابط بین چین و پاکستان را نیز بسیار مستحکم خواند و گفت: طرح دالان اقتصادی چین و پاکستان روابط دو کشور را بیش از پیش تقویت داده است .
وی همچنین گفت: پاکستان با شرکت در جنگ با تروریسم که از سوی آمریکا در سال 2001 در منطقه راه اندازی شد، صدمات زیادی را متحمل شد به نحوی که زیرساخت های این کشور ویران، اقتصادش با رکود و هزاران نفر از مردم و نظامیان نیز جان خود را از دست دادند .

این مقام بلند پایه پاکستان گفت: خسارت هایی که بر پیکر پاکستان طی این سالها وارد آمد و این کشور را چند سال به عقب برد خارج از تصور ما بود.

وزیر دفاع پاکستان همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان ادامه بحران امنیتی در افغانستان خاطر نشان کرد: ما به طور قاطع می گوییم که جنگ افغانستان نباید به خاک پاکستان کشیده شود .
این عضو ارشد کابینه فدرال پاکستان همچنین با ابراز ناخرسندی از ادامه روند جنگ به اصطلاح تروریسم به رهبری

آمریکا گفت : پاکستان برای ریشه کنی القاعده بزرگترین گروه تروریستی در جهان بنادر فرودگاه و مسیر زمینی هوایی و دریایی را در اختیار آمریکا قرار داد و همکاری پاکستان با آمریکا باعث شد تا سه میلیون مهاجر افغان به خاک پاکستان سرازیر شوند .

خرم دستگیر خان در ادامه سخنانش، ادعاهای آمریکا مبنی بر دست داشتن پاکستان در کمک به اعضای شبکه های تروریستی برای ورود به خاک افغانستان را رد کرد و گفت: پاکستان برای حل موضوع تردد تروریست ها در مناطق مرزی در صدد کشیدن حصار مرزی است اما آمریکایی ها از این اقدام پاکستان حمایت نکردند .

وی گفت : پاکستان از افغانستان به عنوان همسایه ای مستقل با نظام دمکراسی حمایت می کند .
وزیردفاع پاکستان همچنین با بی تاثیر دانستن تهدیدهای آمریکا علیه کشورش گفت: تهدید، ارعاب و هشدار برای قطع حمایت ها راه حل مبارزه با تروریسم نیست و پاکستان نه تنها تمامی پناهگاه های تروریستها را با خاک یکسان کرده بلکه همه مخفیگاه های آنها نیز شناسایی و نابود شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش دامنه ناامنی در افغانستان گفت:43 درصد خاک افغانستان از کنترل دولت مرکزی در کابل خارج شده و آمریکا و دولت افغانستان برای نابودی تروریسم باید اول کنترل این مناطق را به دست بگیرند .

وزیر دفاع پاکستان گفت : در حال حاضر چیزی برای مخفی کاری بین واشنگتن و اسلام آباد باقی نمانده است و در زمان کنونی برای دو کشور همه گزینه ها روی میز قرار دارد.

پیش از سخنرانی وزیر دفاع پاکستان، خالد محمود دیپلمات پیشین این کشور و رییس موسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد در سخنانی با بیان اهمیت مبحث امنیت برای پاکستان گفت : متاسفانه دونالد ترامپ پاکستان را مقصر اصلی شکست راهبرد آمریکا در افغانستان و منطقه می داند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *