صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دست ایران در برجام باز و همه گزینه‌ها روی میز است/ آینده روابط ایران و عراق امیدبخش است

۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۴:۴۵
کد خبر: ۳۸۵۲۱۵
دسته بندی‌: سیاست
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل در نشست خبری درباره احتمال خروج آمریکا از برجام گفت: دست ایران در برجام باز بوده و همه گزینه‌ها هم روى میز است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، علی‌اکبر ولایتی در نشست خبری مشترکی که ظهر امروز با «همام‌الحمودی» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق داشت گفت: دیدار بسیار پرمحتوا و دوستانه‌ای با ایشان و دیگر بزرگان این مجلس داشتیم.

وی ادامه داد: در این دیدار در خصوص روابط دو جانبه، اوضاع منطقه و پیروزی‌هایی که ماه‌های اخیر توسط ارتش عراق و حشدالشعبی رخ داده، بحث شد. این پیروزی که به آزادی کامل عراق انجامید را تبریک می‌گوییم.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل عنوان کرد: رابطه ایران و عراق رابطه‌ای بر اساس حسن همجواری و رابطه استراتژیک است و مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق نقش مهمی در پیروزی مردم عراق بر حکومت جابر صدام داشته است. عراق یک کشور مهم عربی است که با ظرفیت‌ترین و قوی‌ترین کشور جهان عرب است که توانست از شر دیکتاتوری صدام آزاد شود و حکومت مردمی در این کشور برقرار شود که این به برکت حمایت مرجعیت و مردم عراق بود که توانستند بر دشمنان خود پیروز شوند.

ولایتی افزود: البته مردم این کشور سال‌های سختی پشت سر گذاشتند و امروز مفتخرند که توانسته‌اند استقلال خود را حفظ کنند و آن را پیش ببرند.

وی با بیان اینکه رابطه ایران و عراق رابطه راهبردی است گفت: براساس آخرین آمار‌ها حجم تجارت دو کشور حدود ۱۵ میلیارد دلار گزارش شده است و در ارتباط فرهنگی دو ملت همین کافیست که مسئله اربعین را مورد توجه قراردهیم. در اربعین مردم از ایران و سایر کشور‌های جهان به عراق می‌روند و می‌توان گفت که بزرگترین راهپیمایی در طول تاریخ است که به برکت انقلاب عراق شکل گرفته است و این مهمان‌نوازی مردم عراق از زائران امام حسین است که نشان‌دهنده فرهنگ مردم این کشور است که هرچه دارند در این راه صرف می‌کنند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با اشاره به مصوبه اخیر پارلمان عراق در خصوص اینکه قدس را پایتخت همیشگی فلسطین شناخته است گفت: آن‌ها با این مصوبه با عمل آمریکا مبنی بر انتقال سفارتش به قدس مخالفت کردند و دولت عراق را مکلف کردند که این سیاست را دنبال کند.

ولایتی تأکید کرد: آینده روابط ایران و عراق امیدبخش است خصوصاً بعد از همکاری‌هایی که میان دو کشور در جهت مقابله با تروریست پیش رفته است.

وی گفت: آمریکا می‌خواست عراق به سه بخش تجزیه شود، اما مردم عراق با فکر استعماری آمریکا مخالف بودند و هستند؛ لذا نشد آمریکایی‌ها این نقشه‌شان را پیاده کنند و این موضوع هیجوقت رخ نمی‌دهد لذا آن‌ها این نقشه را به آینده موکول کرده‌اند.

ولایتی با بیان اینکه با وجود حشدالشعبی و مردم عراق و نیرو‌های نظامی این کشور، و دولت آن، آمریکایی‌ها هرگز نخواهند توانست عراق را تجزیه کنند، تصریح کرد: براساس اصل قدیمی تفرقه بینداز و حکومت‌کن آمریکایی‌ها در سوریه هم در ابتدا مایل نبودند ارتباط بین سوریه و عراق برقرار شود و فکر می‌کردند «بوکمال» سدی است که کسی نمی‌تواند از آن عبور کند، اما با کمک نیرو‌های مردمی ایران، عراق، حزب‌الله و سوریه، فاطمیون و زینبیون و حیدریون بالاخره دماغ آمریکایی‌ها به خاک مالیده شد و داعش شکست خورد لذا آمریکایی‌ها آمده‌اند و در شرق فرات پایگاهی زدند و می‌خواهند مقدمه جدایی کردستان را فراهم کنند، اما این آرزویشان محقق نمی‌شود همان‌طور که قبلاً هم محقق نشده و همان‌طور که ۷ سال علیه سوریه می‌جنگند و نیرو‌های مزدور خود مثل بلک واتر را از آمریکا و دیگر کشور‌ها به منطقه آوردند تا سوریه را از بین ببرند و حکومت عامل خود را در این کشور جایگزین کنند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل ، خاطرنشان کرد: این تجربه نشان می‌دهد آمریکا در این طرح جدیدش نیز موفق نمی‌شود و انشاء‌الله سوریه متحد و یکپارچه باقی می‌ماند و تمام کشور‌های خط مقاومت از تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنند.

ولایتی همچنین درباره احتمال خروج آمریکا از برجام گفت: دست ایران در برجام باز بوده و همه گزینه‌ها هم روى میز است.

وی ادامه داد: در برجام پیش بینى هاى لازم وجود دارد که در صورت خروج آمریکا از این توافق باید چه اقدامى انجام داد و ما در این زمینه طبق قانونى که مجلس تصویب کرده عمل می‌کنیم.

همچنین «همام‌ الحمودی» در این نشست خبری مشترک گفت: در دیداری که با بردار گرامی‌مان آقای ولایتی داشتیم اوضاع عراق بعد از پیروزی‌های به‌دست آمده و همچنین چالش‌هایی که با آن روبرو بودیم، روابط اقتصادی ایران و عراق و تجربه‌های متقابل و شرایط منقطه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: همچنین در خصوص این موضوع که عراق می‌تواند به‌عنوان یک نقش حقیقی در قبال موضعی که ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس اعلام کرده داشته باشد، صحبت کردیم چرا که مجلس عراق روز گذشته مصوبه‌ای داشت که قدس را به‌عنوان پایتخت همیشگی فلسطین شناخت و دولت این کشور را مکلف کرد سیاست‌های لازم را برای تحقق این هدف به عمل بیاورد.

رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه شیعیان عراق چگونه می‌توانند در انتخابات بعدی متحد ظاهر شوند گفت: ائتلاف ملی عراق جلسه‌ای تشکیل داد و مشکلات مربوط به تصویب قانون انتخابات و همچنین زمان دقیق آن را بررسی کرد؛ البته صحبت‌هایی وجود داشت که زمان این انتخابات به تعویق بیفتد.

الحمودی ادامه داد: ما در ائتلاف طبق قانون اساسی سعی کردیم و قرار است طبق قانون اساسی اواسط ماه می انتخابات برگزار شود.

وی تصریح کرد: در خصوص قانون انتخابات باید بگویم قرار شده ائتلاف تلاش کند قانونی را به تصویب برساند که انتخابات شفاف و روشن برگزار شود و ائتلاف بین نیروهای ملی برقرار شود.

رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق افزود: پیشنهاد شده ائتلاف قبل از انتخابات برگزار شود اما ظرف یکی دو روز آینده مشخص می شود ائتلاف قبل یا بعد انتخابات تشکیل شود.

الحمودی در پاسخ به سوالی در خصوص تجزیه کردستان عراق نیز گفت: درباره عراق و جدایی اقلیم کردستان از این کشور می‌توان گفت به‌خاطر حضور داعش نظر آمریکایی‌ها در خصوص این تجزیه متفاوت شد. موضع آمریکایی‌ها طوری بود که قصد داشتند عراق را به سه قسم شیعی، کردی و سنی تقسیم کنند ولی در آن شرایط قرار بود کردستان تجزیه شود و در حالی‌که بسیج مردم، حشدالشعبی و نیروهای عراقی در موصل بودند این تجزیه شکل دیگری می‌یافت به همین خاطر آمریکا زمان تجزیه را عقب انداخت زیرا نیروهای حشدالشعبی و نظامی عراق روحیه پیروزی داشتند لذا آمریکا نمی‌توانست به اهدافش برسد.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها درباره آینده دولت سوریه نظراتی دارند و کردهای سوریه هم می‌توانند عنصر مهمی برای آمریکا باشند و لذا وضع آنجا با عراق فرق دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *