صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ظرفیت تولید پالايشگاه كرمانشاه

۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱:۵۷
کد خبر: ۳۸۵۱۸۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
درست يكسال پيش در روز 20 دی ماه سال 1395 بود كه شركت پالايش نفت كرمانشاه از طريق مزايده توسط سازمان خصوصی سازی كشور به بخش خصوصی واگذار شد.

به گزارش گروه اقتصاد ، پالایشگاه نفت کرمانشاه در سال ۱۳۰۱ با ظرفیت روزانه ۲ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید، این پالایشگاه در زمان خود دومین پالایشگاه ایران بود و نفت خام آن از میدان نفتی نفت شهر تأمین می‌شد. اما از سال ۱۳۴۸ با نیاز به افزایش تولید نفت تأسیسات این پالایشگاه تغییر کرده و مجدداً در سال ۱۳۵۰ این پالایشگاه با ظرفیت روزانه ۱۵ هزار بشکه آغاز به کار کرد. ظرفیت اسمی این پالایشگاه 25 هزار بشکه در روز و ظرفیت عملیاتی آن تا 30 هزار بشکه در روز نیز است. خوراک نفت خام این پالایشگاه شامل نفت خام نفت شهر؛ سرکان و مالکوه و اهواز –آسماری است.

همچنین واحد‌های تولیدی شامل واحد‌های تقطیر در اتمسفر، مراکس، پنتان، گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه، برج خنک‌کننده، آب صنعتی، تولیدبخار، تصفیه پساب صنعتی، و واحد تولید برق از جمله واحد‌های تولیدی این شرکت می‌باشد؛ و در نهایت گاز مایع، بنزین؛ نفت سفید؛ نفت گاز؛ نفت کوره از محصولات تولیدی این شرکت هستند.

پالایشگاه نفت کرمانشاه در زمان جنگ ۸ ساله ایران و عراق چندین بار مورد حمله هوایی نیرو‌های عراق قرار گرفت. این پالایشگاه در سال ۱۳۵۹ یک بار، ۱۳۶۵ چهار بار و در سال ۱۳۶۶، ۲ بار بمباران شد، اما به لحاظ موقعیت استراتژیکش هیچگاه تعطیل نشد.

عاملی از جمله فرسوده بودن دستگاه ها و پایین آمدن ظرفیت تولید از جمله مواردی بودند که طی سالیان متمادی، شرکت پالایش نفت کرمانشاه را به زیاندهی رسانده به گونه‌ای که در زمان واگذاری این شرکت با بدهی مواجه بود که نهایتا دولت تصمیم به واگذاری آن کرد. این شرکت در چهارمین مرحله واگذاری از طریق مزایده عمومی از تاریخ ۲۰ دی ماه سال ۱۳۹۵ عملا پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی واگذار شد.

 

تبدیل وضعیت استخدامی پرسنل پس از واگذاری

یکی از اقدامات پس از خصوصی سازی این بود که حدود ۴۰۰ نفر از پرسنل این شرکت که هیچ قرارداد مستقیمی با شرکت نداشته و در واقع نیرو‌های پیمانکاری قلمداد می‌شدند به صورت مستقیم با خود شرکت پالایش نفت کرمانشاه قرارداد بستند و در واقع از نیروی پیمانکاری به پرسنل قراردادی شرکت تبدیل شدند که این اقدام مورد استقبال و رضایت کامل این پرسنل قرار گرفت.

 

افزایش تولید

به دلیل فرسودن بودن دستگاه‌های پالایشی این شرکت قبل از واگذاری آن به بخش خصوصی ظرفیت تولید بین ۱۸ تا ۲۰ هزار بشکه در روز بود که با روی کار آمدن مدیریت بخش خصوصی و ظرفیت تولیدی این شرکت به ۲۴ تا ۲۶ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

به گفته مدیران این پالایشگاه در زمان دولتی بودن شرکت پالایش نفت کرمانشاه حدود ۷۳۰ نفر پرسنل شامل رسمی و پیمانکاری داشت که با روی کارآمدن مدیریت بخش خصوصی حدود ۴۰ نفر نیروی جدید به این شرکت افزوده شد و این درحالی بودکه برخی منتقدین واگذاری پالایشگاه تصور می‌کردند که با روی کارآمدن بخش خصوصی در این شرکت اقدام به تعدیل نیرو به شکلی گسترده می‌شود که عملا نه تنها اینگونه نشد بلکه تعداد شاغلین این شرکت نیز افزایش پیدا کردند.

 

اجرای طرح‌های توسعه‌ای

از آنجایی که مدیریت بخش خصوصی شرکت پالایش نفت کرمانشاه اصلی‌ترین هدف خود را بر مبنای توسعه این شرکت قرار داده لذا برنامه‌های بسیار مدونی در همین راستا دارد که اصلی‌ترین آن‌ها راه اندازی برج وکیوم است که با راه اندازی این برج درواقع نفت کوره پالایشگاه که اصلی‌ترین عامل زیان دهی این مجموعه است به اندازه قابل توجهی کاهش می‌یابد.

بنزن زدایی از هگزان دیگر طرح توسعه‌ای در این شرکت است که با روی کار آمدن مدیریت بخش خصوصی با جدیت ویژه‌ای دنبال شده و در حال حاضر مراحل نهایی طرح مطالعاتی خود را پشت سر گذرانده و در آینده‌ای نزدیک کلنگ زنی آن انجام خواهد گرفت.

گفتنی است بنزن عاری از هگزان یکی از محصولات مورد نیاز واحد‌های پتروشیمی در کشور است که در حال حاضر نیاز خود به این محصول استراتژیک را از خارج از کشور تهیه می‌کنند که پالایشگاه کرمانشاه با راه اندازی این واحد خود می‌تواند تامین کننده خوراک مورد نیاز این واحد‌های پتروشیمی باشد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *