بلومبرگ: برای تغییر رفتار "پاکستان" در برابر افغانستان تعلیق کمکها کافی نیست
به گزارش سرویس بین الملل ، رسانه آمریکایی بلومبرگ در مطلبی ضمن حمایت از تعلیق حمایتهای نظامی آمریکا از پاکستان آن را قابل دفاع و قابل توجیه دانست؛ اما تصریح کرد که این اقدام تاثیری بر حمایت پنهانی اسلامآباد از مخالفان مسلح دولت افغانستان برای اعمال نفوذ در این کشور ندارد.
در ادامه این یادداشت آمده است که برای رسیدن به این مهم، در کنار تعلیق کمکها باید استراتژی جامعتر و مشخصتری وجود داشته باشد.
پیش از این، دو رئیس جمهور پیشین آمریکا نیز کمکها را به تعلیق درآورده بودند اما این اقدام براساس این نوشتار محاسبات ژنرالهای پاکستانی را تغییر نخواهد داد.
ژنرالهای پاکستانی نیروهای نیابتی خود را ابزار بسیار مهمی میداند تا در کشور همسایه خود یعنی افغانستان اعمال نفوذ و اطمینان حاصل کنند که کابل به دشمن سنتیاش یعنی هند نزدیک نشود.
بلومبرگ در ادامه این مطلب نوشت: آمریکا میتواند با تنزل جایگاه اسلامآباد به عنوان مهمترین متحد غیر عضو سازمان ناتو آغاز کند که سرافکندگی پاکستان را در پی خواهد داشت.
واشنگتن میتواند ژنرالهای پاکستانی و جاسوسانی که با گروههای تروریستی در ارتباط هستند را تحریم کند و فروش سیستمهای تسلیحاتی استراتژیک به این کشور را نیز متوقف کند.
این رسانه آمریکایی در ادامه نیز حملات یکجانبه هواپیماهای بودن سرنشین برای هدف قرار دادن سرکردههای گروههای تروریستی را نیز از دیگر اقداماتی خواند که واشنگتن میتواند از آن بهره برد و در نهایت نیز پاکستان را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار دهد.
بلومبرگ تصریح کرد هر کدام از این اقدامات باید با وقفه نسبت به گام بعدی صورت گیرد با امید اینکه ارتش پاکستان نظر خود را درباره حمایت از مخالفان مسلح دولت افغانستان تغییر دهد.
رئیس جمهور آمریکا در نخستین توئیت خود در سال جاری میلادی گفته بود: «پاکستان به گروههای تروریستی پناه میدهد که آمریکا در افغانستان با آنها در حال جنگ است» و پس از آن نیز دولت ترامپ تصمیم گرفت تا بار دیگر کمکهای مالی به اسلامآباد را به حالت تعلیق درآورد.
ژنرال «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا نیز با اشاره به این موضوع گفته بود که اگر شاهد اقدامات قاطع علیه تروریستها باشیم کمکها به اسلامآباد پرداخت خواهد شد.