صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عدم حمایت بیمه‌ها از بیماری‌های مادرزادی در بدو تولد/ پوشش بیمه‌ای اتباع خارجی همانند ایرانیان است

۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۶:۱۹
کد خبر: ۳۸۴۸۵۲
مدیر کل اتباع سازمان تأمین اجتماعی گفت: بیماری های مادرزادی در هر یک ازاتباع ایرانی و خارجی تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار نمی گیرند و هزینه های درمان بر خانواده ها است.

حسین جودکی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، در خصوص بیمه اتباع خارجی گفت: اتباع خارجی که به صورت قانونی در کشور مشغول به کار می‌شوند بر طبق ماده ۵ قانون تأمین اجتماعی همانند ایرانیان از مزایای این سازمان بهره مند می‌شوند.

وی افزود: بیمه بیکاری تنها محدودیتی است که مجلس شورای اسلامی برای اتباع خارجی در نظر گرفته است بر این اساس این افراد تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نمی‌گیرند.این درحالی است که اتباع خارجی که به طور قانونی با ارائه مجوزاقامت و اشتغال در کشور مشغول به فعالیت هستند می‌توانند همانند ایرانیان از مزایای سازمان تامین اجتماعی استفاده کرده و تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

مدیر کل اتباع سازمان تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: تنها تفاوت اتباع خارجی با ایرانیان در پرداخت حق بیمه سهم ۳ درصدی بیمه بیکاری است که به دلیل عدم بهره مندی اتباع خارجی از بیمه بیکاری هزینه ۳ درصد این قانون از افراد دریافت نمی‌شود، ولی در دیگر شرایط همانند ایرانیان مشمول قوانین بیمه‌ای می‌شوند.

جودکی در خصوص قوانین بیمه‌ای ایرانیان مقیم خارج از کشور عنوان کرد: اتباع ایرانی که در خارج از کشور سکونت دارند اعم از شاغل، غیر شاغل و یا دانشجو در صورت تقاضا می‌توانند از مزایای سازمان تامین اجتماعی بر اساس برنامه‌های موجود استفاده کنند؛ بنابراین سه روش برای اختصاص خدمات بیمه‌ای به این افراد تعریف شده است.

وی اذعان داشت: اتباع ایرانی مقیم خارج می‌توانند به طور مستقیم در زمان حضور در کشوربه شعب تامین اجتماعی مراجعه کرده ودر قالب قوانین بیمه ایرانیان مقیم خارج از کشور تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند همچنین در صورت عدم امکان حضوراین افراد درکشور با اعطای وکالت به فردی دیگر امکان ثبت نام و حمایت بیمه‌ای از جانب وکیل آن‌ها در شعب سازمان تامین اجتماعی فراهم شده است.

مدیر کل اتباع سازمان تامین اجتماعی گفت: در اکثر کشور‌های دنیا کارگزاری‌های رسمی برون مرزی ایجاد شده است تا اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور بتوانند در کشور‌های دیگر نسبت به پوشش بیمه‌ای اقدام کرده و درزمان اقامت خود خاطر نشان کرد: از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

جودکی افزود: بر اساس ماده ۵ قانون سازمان تامین اجتماعی اتباع خارجی که به طور قانونی در کشوراشتغال دارند می‌توانند بیمه شوند در غیر این صورت هیچ قانون بیمه‌ای اجازه پوش وارائه خدمات به افراد غیر قانونی را ندارد براین اساس داشتن پاسپورت برای بیمه اینگونه افراد که سهم بالایی از آن‌ها را افغان‌ها تشکیل می‌دهند، کافی نیست و تنها می‌تواند با مجوزاقامت واشتغال از وزارت کار از پوشش بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

وی خاطر نشان کرد: سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان اجتماعی و بیمه‌ای است بر این اساس اگر شرایط برای بیمه سرپرست خانوار فراهم شود به تبع آن تمامی افراد تحت تکلف نیز می‌توانند تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند.

مدیر کل اتباع سازمان تأمین اجتماعی در خصوص بیمه افراد در شرایط ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج اذعان کرد: براساس قوانین موجود هر سازمان بیمه‌ای موظف است قبل از پوششی افراد معاینات پزشکی فرد متقاضی را بررسی کند در این صورت اگر معاینات بیانگر بیماری خاص در فرد باشد پوشش بیمه‌ای به آن بیماری تعلق نمی‌گیرد یعنی تمامی بیماری‌هایی که از بعد از پوشش بیمه‌ای در فرد بروز کند توسط سازمان تامین اجتماعی حمایت می‌شود، اما وجود هر گونه بیماری بالاخص بیماری‌های صعب العلاج،معلولیت های مادرزادی، عوارض ناشی از تصادفات و کما قبل از پوشش بیمه‌ای فرد خارج از چارچوب خدمات بیمه‌ای محسوب می‌شود.

جودکی عنوان کرد: در حال حاضر وزارت کار با برگزاری آمایش اعلام کرده است که کسانی که فاقد مجوز اشتغال هستند می‌تواند با ارائه مدارک هویتی خود بر اساس قانون از پروانه کار بهره‌مند شده و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند بنابر این اتباع خارجی که مجوز کار ندارند می‌توانند با مراجعه به اداره‌های کار مشخص شده نسبت به صدور پروانه کار اقدام نمایند.

وی در پایان اظهار داشت: درصورت رویت هر گونه تخلف در صدور مدارک هویتی و یا بیمه غیر قانونی توسط صاحبان مشاغل با خاطیان از طریق مراجع قضایی برخورد و نسبت به جرم آن‌ها رسیدگی خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *