صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قدرت زلزله ۶ ریشتری، چقدر است؟

۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲:۵۴
کد خبر: ۳۸۴۶۹۹
پدرعلم زلزله شناسی ایران و رئیس سابق بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: زلزله ۶ ریشتری نسبت به زلزله ۵ ریشتری ۳۲ برابر انرژی آزاد می‌کند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام عکاشه پدرعلم زلزله شناسی ایران و رئیس سابق بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به تعریف گسل و ریشتر اظهار کرد:اگر ما یک لیوان داشته باشیم این لیوان به دلایلی به زمین برخورد کند وترک بردارد به آن ترک گسل می‌گوییم. یعنی این لیوان آسیب پذیر است و با حرکتی دیگر حتما از همان جا که ترک برداشته می‌شکند.

وی با بیان اینکه گسل‌ها بر اثر گرم شدن زمین ایجاد می‌شوند، گفت: حرارت داخل زمین ۸۰۰۰ درجه سانتی گراد است، یادمان نرود که زمین ما تکه‌ای از خورشید است و سطح خورشید ۶۰۰۰ هزار درجه داغ است.

عکاشه با بیان اینکه زمین لرزه‌های ایران کاملا طبیعی است، ادامه داد: این زمین لرزه‌ها به علت این است که انرژی‌ها جمع شده وحالا آزاد شده است.

وی گفت:عوامل داخل زمین را ما نمی‌شناسیم که بدانیم داخل زمین چه خبر است.

پدرعلم زلزله شناسی ایران و رئیس سابق بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اظهار کرد: ریشتر درجه‌ای از انرژی است که از یک زلزله به وجود می‌آید. درجه ریشتر درجه تخریب نیست بلکه درجه توانمندی یک زلزله‌ای است که این انرژی از آن بیرون می‌آید.

وی با بیان اینکه ما می‌توانیم زمین لرزه ۷ ریشتری داشته باشیم که تخریب آن صفر باشد، گفت: اگر ساختمانی درمنطقه زلزله خیز باشد و آن تخریب شود به آن درجه مرکالی می‌گویند.

عکاشه گفت: ممکن است درجه ۲ ریشتری، درجه ۵ ریشتری مرکالی به وجود آورد و ساختمان آنقدر مقاوم باشد که به اندازه ۲ مرکال فقط خسارت ببیند.

وی با بیان اینکه فرق زلزله ۷ ریشتری با زلزله ۶ ریشتری از نظر انرژی آزاد شده است، گفت:زلزله ۶ ریشتری نسبت به زلزله ۵ ریشتری، ۳۲ برابر انرژی آزاد می‌کند.

پدرعلم زلزله شناسی ایران و رئیس سابق بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تصریح کرد: در زلزله کرمانشاه سازه‌های مسکن مهر به گونه‌ای بود که دیواره‌ها ریخته بودند. در یک ساختمان پی، دیواره ها، اتصالات مهم است و باید همه این استاندار‌ها رعایت شود چرا که با رعایت استاندارد‌ها نباید دیواره‌ها به بیرون ریزش کند.

وی افزود: ریزش دیواره‌ها معمولا خسارت جانی نخواهد داشت، اگر ستون‌ها ریزش کند خسارت جانی به وجود می‌آورد.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: زلزله شناسی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *