صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمبود سرویس‌ بهداشتی و حمام در مناطق زلزله زده کرمانشاه/ زندگی ۱۵ هزار و ۷۰۰ خانوار در چادر

۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰:۱۹
کد خبر: ۳۸۴۵۸۵
آخرین آمار زلزله زدگان حاضر در منطقه سرپل ذهاب که در چادر زندگی می کنند اعلام شد.

به گزارش گروه جامعه ، فاطمه دانشور، مدیرعامل موسسه خیریه مهرآفرین در تشریح اقدامات این موسسه در زلزله کرمانشاه گفت: بیش از پنجاه روز از واقعه زلزله استان کرمانشاه می‌گذرد که در این زمینه با وجود تمامی اقدامات انجام شده هنوز مشکلات مردم زلزله زده به طور کامل برطرف نشده است.

وی تصریح کرد: پس از چهار روز از وقوع زلزله در استان کرمانشاه، مددکاران موسسه خیریه مهر آفرین در مناطق زلزله زده حاضر و اقدامات لازم را انجام دادند.

مدیر عامل موسسه خیریه مهرآفرین بیان کرد: با توجه به وقوع زلزله در استان کرمانشاه، مناطقی از این استان از جمله شهر سرپل ذهاب، روستای کوئیک و ثلاث باباجانی و مناطق کوهستانی شرایط نامساعدی را داشته و در همین زمینه فعالیت مددکاران موسسه در این مناطق آغاز شد.

دانشور بیان کرد: ۱۷۰۰ روستا در این حادثه تخریب شده اند که البته میزان و درصد تخریب خانه‌ها در روستا‌ها متفاوت بوده است. ایشان؛ عدم رعایت استاندارد‌های مهندسی در ساخت و ساز منازل مسکونی را عامل اصلی در تخریب ساختمان‌ها بر شمرد.

وی ضمن انتقاد از عملکرد سازمان‌ها، دستگاه‌ها و در نهایت دولت در رابطه با امداد رسانی بیان کرد: در این بخش با ضعف‌های بسیاری روبرو بودیم به طوری که مدیریت صحیحی در حوزه امداد رسانی وجود نداشت. در ابتدای امر شاهد حضور مردم مناطق زلزله زده و ارسال کمک‌ها بودیم که به تدریج این کمک‌ها کم شد.

مدیر عامل موسسه خیریه مهرآفرین تصریح کرد: بر اساس آماری که از شهر سرپل ذهاب به دست آمد مشخص شدکه ۱۵ هزار و ۷۰۰ خانوار در چادر زندگی می‌کنند که از این تعداد ۴ هزار ۵۰۰ خانوار توسط بنیاد مسکن نیازمند شناسایی شده اند که در نهایت تا کنون به ۹۰۰ خانوار کانکس تحویل شده است. کل استان کرمانشاه ۱۵۰۰۰ خانه تخریبی داشته که گفته می‌شود ۱۲ هزار خانه صد در صد تخریب شده است.

دانشور ادامه داد: متاسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح و عدم تخصیص کافی و به موقع بودجه جهت اسکان موقت زلزله زدگان بسیاری از خانواده‌ها در حال حاضر در چادر زندگی می‌کنند و این در حالی است که بسیاری از این افراد به ویژه کودکان، بیماران و سالخورده گان شرایط نگران کننده‌ای دارند. در کل ۹۵۵۰ دستگاه کانکس تحویل شده است که ۷۹۸۱ دستگاه آن توسط قرارگاه خاتم، ۱۳۶ دستگاه بنیاد مسکن، ۳۹۳ دستگاه ارتش و ۶۴۰ دستگاه توسط خیرین تامین شده است.

مدیر عامل موسسه خیریه مهرآفرین در خصوص اسکان موقت خانواده‌های زلزله زده بیان کرد: در این زمینه نیز شاهد حضور نیرو‌های سپاه در روستا‌ها بودیم که البته در شهر‌ها حضور کم رنگ تری را داشتند ضمن اینکه از نیرو‌های سپاه درخواست می‌شود تا پایان عملیات اسکان موقت حضور موثری را در مناطق زلزله زده داشته باشند و اعلام اتمام ماموریت فعالیت در این مناطق خیلی زود است.

دانشور ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در امر اسکان موقت خانواده‌ها وجود دارد در رابطه با خانواده‌های مستاجر است که وضعیت آن‌ها شفاف نشده است بویژه افراد مستاجری که به روستا‌ها بازگشته اند نتوانسته اند تا کنون کانکس دریافت کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط مردم زلزله زده در استان کرمانشاه انتظار می‌رود که شخص رئیس جمهور یا معاونان وی و یا حتی از وزرای وی هر ۱۰ روز یکبار در منطقه زلزله زده حاضر و از نزدیک بر نحوه امدادرسانی نظارت می‌کرد.

مدیر عامل مهرآفرین اظهار کرد: ساخت ۶۰۰ کانکس را در دستور کاری خود قرار داده ایم که از این تعداد ۳۰۰ کانکس واگذار و مابقی نیز به زودی به خانواده‌های شناسایی شده تحویل می‌شود.

دانشور همچنین به نبود بانک اطلاعاتی صحیح انتقاد کرد و گفت: متاسفانه اطلاعات دقیقی از وضعیت آسیب دیدگان در زلزله وجود ندارد و همین امر موجب سردرگمی خیرین برای کمک شده است.

مدیر عامل موسسه خیریه مهرآفرین بیان کرد: موضوع نبود سرویس‌های بهداشتی و حمام به تعداد کافی باعث بروز مشکلات بهداشت عمومی به ویژه برای زنان و کودکان شده است.

دانشور ادامه داد: با توجه به گزارشات مددکاران میزان معلولیت در کودکان بالا گزارش شده است که می‌تواند نتیجه ازدواج‌های فامیلی و یا عوارض جنگ بویژه سلاح‌های شیمیایی باشد.

وی اضافه کرد: طی روز‌های آینده موسسه مهر افرین پایگاه خدمات اجتماعی را در فضای به مساحت ۳۰۰ متر در شهر سر پل ذهاب دایر خواهد کرد که این پایگاه خدماتی از جمله مشاوره‌های روانشناختی، بهداشتی، خدمات کاهش آسیب ودیگر خدمات ارائه خواهد کرد.

مدیر عامل موسسه خیریه مهرآفرین افزود: با توجه به شرایط فعلی که در استان کرمانشاه وجود دارد پیش بینی می‌شود تا ۴ الی ۵ سال آینده نیز این خانواده‌ها صاحب خانه نشوند و تا رفع کامل مشکلات مردم کرمانشاه حضور خیرین، دولت و دیگر نهاد‌ها بصورت هماهنگ ضرورت دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *