صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رویترز: راه "صلح افغانستان" از کابل نمی‌گذرد

۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۸:۰۱
کد خبر: ۳۸۴۴۵۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رویترز در گزارشی نوشت: تنها افزایش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان کارآمدی لازم را نخواهد داشت و باید همزمان با راه حل سیاسی و درگیر کردن چین و هند به جنگ افغانستان پایان داد.

به گزارش سرویس بین الملل ، رویترز در گزارشی نوشت: همانطور که وقایع ۱۶ ساله گذشته نشان داده است افزایش سربازان آمریکا که سیاست جدید ترامپ است به تنهایی قادر نیست صلح را برای افغانستان به ارمغان بیاورد، بنابراین واشنگتن باید در کنار سیاست‌های نظامی،‌ راه حل سیاسی را نیز در نظر بگیرد.

در ادامه این گزارش آمده است: افزایش عملیات سیاسی و نظامی شبکه حقانی در سرتاسر افغانستان سبب شده تا طالبان بتواند بر یک سوم خاک افغانستان کنترل و نفوذ داشته باشد که شامل ۱۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور است.

از سوی دیگر دولت وحدت ملی افغانستان که حاصل یک توافق سیاسی شکننده و با میانجیگری واشنگتن شکل گرفته، اگر نتواند مباحث قومی را بر منافع ملی ترجیح دهد فلج شده و زمینه را برای فعالیت‌های گروه‌های تروریستی فراهم می‌آورد.

به نوشته این خبرگزاری انگلیسی، علاوه بر این، نفوذ طالبان در میان نیروهای نظامی افغانستان و فساد در میان رهبران نظامی سبب آسیب پذیر بودن این نیروها و ناکارایی آنها شده است.

عامل دیگری که باعث پیچیدگی فضای کنونی در افغانستان شده است، جنگ نیابتی در این کشور است که از سوی کشورهای مختلف حمایت می‌شود. این عامل باعث شده که سیاست‌های آمریکا در افغانستان ناکارآمد باشد و بیم سرنگونی دولت مرکزی افغانستان تقویت گردد.

رویترز نوشت: برای مواجه با چنین فضای ابهام آلودی نیاز است تا نسل آینده رهبران نظامی افغانستان به گونه‌ای آموزش ببیند تا با کمترین نفوذ از سوی طالبان در این گروه مواجه باشیم.

علاوه بر این افزایش نظامیان آمریکا باید در راستای آموزش ارتش افغانستان و ارتقای توانایی آنها برای مقابله با تروریست‌ها باشد.

همچنین واشنگتن باید به سیاست دوگانه پاکستان در قبال افغانستان پایان دهد،‌ هرچند این سیاست بسیار دردآور خواهد بود اما وقایع ۱۶ سال گذشته نشان داده که این اقدامات اثری بر اسلام آباد برای پایان حمایت از جنگ نیابتی در افغانستان نداشته است.

در کنار این موارد واشنگتن باید با چین و هند بر سر منافع مشترک در افغانستان مانند مبارزه با تروریسم و امنیت اقتصادی همکاری داشته باشد.

بنابراین همانطوری که ملاحضه می‌شود افزایش نیروهای نظامی باید در کنار تعامل و راه حل سیاسی صورت گیرد در غیر این صورت کارآمدی لازم را نخواهد داشت.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *