تب قیمت برنج با بخشنامه جدید سرد میشود؟
کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتوگو با میزان در این باره گفت: تجار با توجه به صحبتهای وزیر جهادکشاورزی با طرفهای خارجی قرارداد بسته و هزینه پرداخت کردند اما، اکنون مسئولان بدون توجه به این موضوعات تصمیم بر ممنوعیت واردات گرفتهاند.
مدتی از توقف ثبت سفارش برنج نگذشته بود که آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران در گفتگو با میزان اظهار کرد: به دلیل عدم ثبت سفارش و ترخیص برنج های موجود در گمرک قیمت هر کیلو برنج خارجی(برنج هندی1121) به صورت عمده 25 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: کمبود در عرضه برنج خارجی در بازار احساس می شود و حجم های بزرگ به فروش نمی رسد و این امر به دلیل ممنوعیت برنج خارجی رخ داده است.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و تنظیم بازار، معتقدند هیچ کمبودی در بازار برنج وجود ندارد، مسعود بصیری، مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفت: سالنه حدود سه میلیون تن برنج در کشور مصرف می شود که 2 میلیون و 300 هزار تن آن در داخل تولید می شود و مابقی حدود 700 هزاز تن است که باید از طریق واردات تامین شود.
وی افزود: امسال حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن برنج وارد کشور شده است بنابراین کمبود برنج نداریم.
اما در جدیدترین تصمیم مدیرکل دفتر مقررات واردات و صادرات سازمان توسعه تجارت ایران از ابلاغ بخشنامه جدید واردات برنج به گمرکات خبر داد و گفت: محمولههای برنجی که تا تاریخ 3 آذر وارد شده ترخیص می شوند.
علی آبادی با اشاره به ارسال نامه ای از سوی جهاد کشاورزی تصریح کرد: این نامه در جهت اجرایی شدن ترخیص برنجهای وارداتی به گمرکات کشور تا قبل از 3 آذرماه شده بود که با صدور این ابلاغیه عملی شد.
حال با این دستورالعملی که از سوی مسئولان دولتی صادر شده باید منتظر تاثیر این تصمیم دولتی ها ماند و دید آیا میزان عرضه برنج در بازار افزایش مییابد تا از افزایش قیمتها جلوگیری و مانع التهاب بیشتر بازار شود یا خیر.