صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خانواده فیروز زنوزی جلالی تقدیر شدند/جایزه ادبی جلال آل احمد برگزیدگانش را معرفی کرد+عکس

۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴:۳۵
کد خبر: ۳۸۴۲۰۶
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
برگزیدگان دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد طی مراسمی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اکبر صفی پور مدیر عامل بنیاد رودکی تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، برگزیدگان دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد طی مراسمی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اکبر صفی پور مدیر عامل بنیاد رودکی تجلیل شدند. 

"سایه اژدها" اثر محمدعلی گودینی، مجموعه سرگذشت‌نامه کارآفرینان بزرگ ایرانی نوشته رضا یادگاری و مهشید صناعی‌فر، "پنجره‌ای به گذشته" خاطرات علاالدین میرمحمدصادقی، "برج سکوت" اثر حمیدرضا منایی، "شازده حمام" اثر محمدحسین پاپلی یزدی و "نفحات نفت" اثر رضا امیرخانی مورد تقدیر این دوره از جایزه جلال قرار گرفتند.

"بلاغت از آتن تا مدینه" اثر داود عمارتی مقدم و "درآمدی بر تحلیل انتقادی گفتمان روایی" نوشته حسین صافی در بخش نقد ادبی مورد تقدیر دهمین جایزه ادبی جلال آل احمد قرار گرفتند.

همچنین کتاب "آنک پاریس" اثر میرجلال‌الدین کزازی و "سفر" نوشته محمدرضا توکلی در بخش مستندنگاری شایسته تقدیر شناخته شدند. در بخش داستان کوتاه، ضمن تجلیل از داریوش احمدی، اثر "اسم شوهر من تهران است" نوشته زهره شعبانی تقدیر شد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی از زبان فارسی با عنوان زبان واژه‌های زیبا و کم نظیر یاد کرد و گفت: فارسی گاهی مانند سنگ خارا است که از دلش قصائد فارسی در می آید و گاهی چون قطره شبنم است که از دلش حافظ. مهم نیست امروزه بدانیم که قرن زندگی سعدی چیست؟ مهم طراوتش است.

وی در همین راستا تاکید کرد: زبان‌های زیادی در جهان هستند که در یک سده بعد نسل جدیدشان نمی‌تواند با نسل قدیمشان رابطه بگیرند اما زبان فارسی امروزه زبانی است زنده و شاداب و با طراوت که فارسی زبانان در همه زمان‌ها حکمت و خردش را می‌خوانند و دوست می‌دارند. شاهنامه به‌عنوان یکی از آثار این زبان، خردنامه ایرانی است که خِشت خشتِ اندیشه و حکمتش را با این زبان فراهم کرده‌ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فارسی، زبان قصه‌گویی است، زبان داستان‌سرایی و زبانی که استعداد کم نظیری در این کار دارد؛ زبانی که رویاهای شیرینی برای ما ساخته است. امروزه می توانیم بگوییم که این ادبیات است که چشم بینای زندگی انسانی ما شده است و خالقانشان، عکاسانی هستند که با دوربین واژگان زندگی را تفسیر و بر لایه های آن سرک می کشند. جایزه جلال جایزه ای ملی است که طی این سالها تلاش داشته در کنار ادبیات داستانی در بخش مستندنگاری هم مسائل را پیگیری کند. این جایزه در ادامه راه طولانی در پیش دارد. راهی که تا مقصد نهایی همچنان فاصله دارد اما به درستی مسیر را می پیماید.

در ادامه این مراسم از خانواده مرحوم فیروز زنوزی جلالی به پاس نگارش رمان برج ۱۱۰ تجلیل شد.

براساس هیئت داوران کتاب "بی‌کتابی" اثر محمدرضا شرفی خبوشان و "این خیابان سرعت‌گیر ندارد" به قلم مریم جهانی به صورت مشترک در بخش داستان بلند و رمان به عنوان برگزیده اعلام شدند.

در پایان به هر کدام از تقدیرشدگان این دوره جایزه، لوح تقدیر، نشان جایزه و 10 سکه بهار آزادی اهدا شد. علاوه بر این برگزیدگان لوح تقدیر، نشان جایزه و 30 سکه به صورت مشترک دریافت کردند.

برای مشاهده آلبوم تصویری این برنامه اینجا کلیک کنید.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *