بهترین و بدترین روغن پخت و پز را بشناسید!
در فضای مجازی اخبار ضد و نقیض در رابطه با سرطان زایی روغن پالم مشاهده می شود، چندی پیش وزیر بهداشت درخصوص سرطان زایی این روغن اعلام کرد: در مورد روغن پالم چندین بار از قول بنده نقل شد که مصرف این روغن مضر و سرطانزاست که این مطالب دروغ بود و بنده چنین حرفی را به زبان نیاوردم، اما مصرف زیاد روغن پالم ممکن است مضر باشد. حال در ادامه، نظر رئیس انجمن صنایع غذایی را در رابطه با سرطان زایی روغن پالم جویا شدیم.
این متخصص گفت: روغن پالم یک روغن خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه پالم استخراج میشود. روغن پالم انواع مختلفی دارد از قبیل: پالم اولئین، پالم سوپر اولئین و ... همه خوراکی هستند. روغن پالم مناسبترین گزینه برای سرخ کردن عمیق است، زیرا این روغن به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون شرایط سرخ کردن پلیمر نمیشود.
وی در ادامه افزود: سرطان زایی روغن پالم در هیچ جای دنیا به ثبت علمی نرسیده است و افرادی که به یقین بر این باورند نیز به کلی در اشتباه هستند، اما ناگفته نماند مصرف این روغن به دلیل بالا بودن درصد اشباع، برای بیماران قلبی و عروقی ممنوع است. در حال حاضر هیچ روغن پالمی به صورت خالص روانه بازار نمیشود که میزان اسیدهای چرب اشباع آن بتواند برای مردم مشکل ساز باشد.
به گفته عزیزی، بیماران قلبی و عروقی در مصرف روغنها باید بسیار محتاط باشند چرا که نه تنها نباید روغن پالم مصرف کنند بلکه از روغنهای حیوانی و گیاهی مانند نارگیل و روغنهای اشباع دیگر نیز منع مصرف میشوند.
رئیس انجمن صنایع غذایی کشور بهترین روغن را روغن زیتون دانست و گفت: روغن زیتون خالص بهترین روغن مصرفی محسوب میشود که البته پیدا کردن روغن خالص آن بسیار کار دشواریست.
وی هشدار داد: مصرف روغنهای مانده و ترانس بالا یکی از خطرناکترین و مضرترین اقداماتی است که در پخت و پز میتوان انجام داد.
منبع:جام جم
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *